Çağlar Söyüncü: Ben çıktığım her maça kendimi favori koyuyorum

24.05.2021 - 17:43 | Son Güncellenme: 24.05.2021 - 17:49

İngiltere Premier Ligi ekiplerinden Leicester City forması giyen Çağlar Söyüncü, Antalya kampı öncesi açıklamalarda bulundu. İşte detaylar.

Çağlar Söyüncü: Ben çıktığım her maça kendimi favori koyuyorum

AJANSSPOR-HABER

İngiltere Premier Ligi ekiplerinden Leicester City forması giyen ve A Milli Takım'ın Antalya kampına katılmak için Türkiye'ye gelen Çağlar Söyüncü, açıklamalarda bulundu.

Şanssız mağlubiyet

TRT Spor'a konuşan Söyüncü, "Son maçta şanssız bir mağlubiyet yaşadık. Ondan dolayı birazcık üzgünüz. Ama sezonu kupayla da kapattığımız için mutluyuz. Bundan sonra hatalarımızdan ders çıkarıp yolumuza devam edeceğiz. Şimdi orası bitti, milli takımımızı en iyi yerlere getirmek için çalışacağız. Biz de şimdi başlayacağız. İnşallah ülkemizi en iyi şekilde temsil edeceğiz.

Takım ya da futbolcu ayırmıyoruz

İki tane önemli hazırlık maçımız var. Biz maçlara çıkarkan rakip takım ya da futbolcu diye ayırmıyoruz. Çünkü bu işin yaşakası yok, burası milli takım. Önemli olan iyi futbol oynayıp bizi sevenlere ayrılmak. Onun için uğraşıyoruz. Ondan sonra inşallah İtalya maçı için İtalya'ya uçacağız. 

Umarım iyi bitiririm

Sezon aslında benim için iyi başlamıştı. Ondan sonra bir sakatlığım oldu 3-4 ay. O süre kolay geçmedi. Döndükten sonra biraz zorlandım ama iyi bitirdiğimi düşünüyorum. İnşallah burayı da iyi bitiririm. 

Geleceği hakkında ne dedi?

Geleceğimle ilgili şu an bunları düşünmem gerekmiyor. İlk önce hedefim milli takım. Burayı hayırlısıyla bitirdikten sonra geleceğimle ilgili oturur konuşururuz.

İnşallah Altınordu şampiyon olur

İki İzmir takımı. Altınordu tuttuğumuz takım finalde. Çünkü bizi yetiştiren hocalarımız, zaten çoğu aynı ekip. Hepimiz oradan çıktık. İnşallah şampiyonluk yaşayarak çıkarlar. 

Mahcup olmamak

Bizim için altın kural, çıktığımızda hiçbir zaman o sahada mahcup olmamak. Mağlup olabilir. Futbolda bunlar var. Ama amacımız mahcup olmamak. Yarın takım halinde tamamen toplanıyoruz. Ondan sonrası hocamızın teknik-taktikğiyle beraber planımızı programımızı yapacağız.

Kendimi favori koyuyorum

Ben çıktığım her maça kendimi favori koyuyorum. Onlara çok saygı duyuyoruz, önemli rakipler ama sahaya çıktığımda kendimi yüzde yüz favori koyuyorum" dedi. 

25 yaşındaki oyuncunun bu sezonki Leicester City performansı:

  • 32 maç
  • 1 gol

Milli Maç kariyeri:

  • 33 maç
  • 2 gol
Senin için hazırladığımız haberler