Çağlar Söyüncü'den Jose Mourinho itirafı: "Beni istedi..."

İsa Kethüda
04.07.2024 - 15:19 | Son Güncellenme: 04.07.2024 - 15:54

Süper Lig takımlarından Fenerbahçe'nin başarılı savunma oyuncusu Çağlar Söyüncü, teknik direktör Jose Mourinho ile ilgili itirafta bulundu. İşte detaylar.

Çağlar Söyüncü'den Jose Mourinho itirafı: "Beni istedi..."

AJANSSPOR-HABER

Trendyol Süper Lig ekiplerinden Fenerbahçe'nin savunma oyuncusu Çağlar Söyüncü, gündeme dair açıklamalarda bulundu.

"Çok güzel kamp ortamı var"

Kamp ortamının çok iyi geçtiğini söyleyen Söyüncü, "Çok güzel kamp ortamı var. Umarım sakatlık olmadan bu ortamı atlatırız. Ondan sonra ilk resmi maçımıza hazır oluruz" dedi. 

"Mourinho'nun beni istediğini biliyordum"

Jose Mourinho'nun kendisini daha önce istediğini itiraf eden Çağlar Söyüncü, "Sağ olsun hocamız ben Leicester City'deyken o Tottenham'daydı. Öyle karşılıklı bir maçta bir esprili konuşmamız olmuştu. Leicester-Roma, Konferans karşılaşmasında yine karşılıklı oynadık. Konuşmalarımız oldu ama ciddi anlamda bir konuşma olmadı. Ama beni istediğini biliyordum. Buraya geldiği içinde çok mutlu oldum. Ben hiç düşünmeden buraya geldim" şeklinde konuştu.

"Bütün formalarımız çok güzel"

Yeni sezon formaları beğendiğini söyleyen milli futbolcu, "Bütün formalarımız çok güzel. Özellikle renklerimiz. Bütün taraftarlarımıza sesleniyorum, bu formalar çok önemli formalar. İnşallah sonu güzel biten bir şampiyonluklan formaları layıkıyla taşıyabiliriz" ifadelerini kullandı. 

"Bir hafta sonra takımla çalışmalara başlayabilirim"

Sakatlık durumuyla ilgili bilgi veren Söyüncü, "En son doktorlarla konuştuğumuzda en ufakta olsa yine MR'ım da geçen senenin son maçında sakatlığımdan dolayı bir ufak görüntü var. Takım arkadaşlarım benden daha önce başladığı için aynı seviyede değilim onlarla. Hem sakatlık sürecinde hem de risk almadan, tabii hocamız da buna dahil olmak üzere güzel bir görülme yaptık. Bir hafta daha diyebilirim. Ondan sonra takımla çalışmalara başlayabilirim" dedi. 

"Artık Fenerbahçe'de oynamak istediğimi ilettim"

Fenerbahçe'ye transfer sürecini anlatan başarılı futbolcu, "Ben geldiğimden beri burada kalmak istediğimi kendi başkanımıza da söyledim. Uzun yıllar Avrupa'da oynadığım için mutluyum ama artık Fenerbahçe'de oynamak istediğimi ilettim. Sağ olsun başkanımız geçen senenin sonlarına doğru planlamalarımı sordu, düşüncemi sordu bana. Ben de ilk önceliğimin burası olduğunu söyledim ve yaklaşık 1 ay oldu lig biteli ve kimsenin telefonunu açmadım. İlk önceliğim burası oldu. Başkanımız özel ilgilendi. Kendi ekibi, Mario, Acun abi sağ olsun hepsi ilgilendiler. Önceliğim hep burasıydı ve sonunda oldu" diye konuştu.

"Mourinho'nun kıymetini bilmeliyiz"

Jose Mourinho gibi bir teknik direktöre sahip oldukları için çok şanslı olduklarını söyleyen Söyüncü, "Hocanın hakkında yorum yapmak bizlere düşmez. Hoca dünya çapında kendini kanıtlamış biri. Bizler şanslıyız hem futbolcuları olarak hem de ülke olarak şanslıyız böyle ismin gelmesi. 16-17 yaşındaki gençler Jose Mourinho ile antrenmana çıkıyor, çok büyük bir şans. Onun için böyle isimlerin kıymetini bilmeliyiz. Çok mutluyuz bu konuda" dedi. 

"A Milli Takım'daki arkadaşlarımı ve hocamızı tebrik ediyorum"

A Milli Takım'ın EURO 2024'teki başarısına da değinen Çağlar Söyüncü, "A Milli Takım'daki arkadaşlarımı ve hocamızı tebrik ediyorum. Gerçekten gurur verici bir tablo şu an. Gruptan çok güzel çıktık. Güzel oynayarak, eksiklerimiz yok mu var. Bütün takım arkadaşlarımı kutluyorum. Ben de orada olmadığım için gerçekten üzgünüm ama her şeyde bir hayır vardır. Arkadaşlarıma başarılar diliyorum. Hollanda maçında da turu geçeceğimize inanıyorum. Milli Takım arkadaşlarımla her maçtan sonra konuşuyoruz. Portekiz maçından sonra da hepsiyle görüştüm. Hiçbir sıkıntımız yok" dedi.

"Kadronun bozulmaması da çok önemliydi"

Söyüncü son olarak, "Biz hepimiz hazırız. Hocamızın kararı ne olursa olsun, üçlü de, dörtlü de biz kendimizi hazır tutmalıyız. Takım olarak çok kaliteliyiz. Kadronun bozulmaması da çok önemliydi. O konuda biz kendimizi hazır tutmalıyız.

"Ülke olarak puanımız son zamanlarda baya yükseldi"

Şampiyonlar Ligi formasyonunun değişmesi lazımdı bencede. Ülke olarak puanımız son zamanlarda baya yükseldi. Erken başlamak tabii ki uzun bir sezon olacak. Uzunluk konusunda çok fazla bir düşüncem yok. Biz elimizden geleni yapmaya çalışacağız. Sezon uzun veya kısa olmasının hiçbir önemi yok" diyerek sözlerini tamamladı.

Senin için hazırladığımız haberler