Çağlar Söyüncü'den resmi transfer açıklaması!

17.05.2018 - 14:43 | Son Güncellenme: 17.05.2018 - 14:43

Çağlar Söyüncü'den resmi transfer açıklaması!

Almanya Ligi’nde Freiburg forması giyen ve adı sıkça Avrupa’nın dev takımlarıyla transferde anılan Çağlar Söyüncü geleceğine yönelik dikkat çeken açıklamalar yaptı. Kendisini Bundesliga’da geliştirdiğini ifade eden Çağlar, transferi konusunda konuştu.

Radyospor’da yayınlanan Spor Kazanı programında Özgür Sancar’ın sorularını yanıtlayan Çağlar Söyüncü’nün açıklamalarından Ajansspor’un derledikleri şu şekilde;

Freiburg'un Bundesliga'daki performansı

1 hafta sonra kampımız var. Hazırlık maçı oynayacağız. Çalışmalara devam ediyoruz. Biz ilk yarıda iyi sonuçlar aldık. İlk 8 ya da ilk 10’un içindeydik. Ondan sonra ikinci yarıda ilk 10 maç yenilmedik. Freiburg tarihinde bir ilkti. Daha sonra bir düşüşümüz oldu. Son 5-6 haftayı sıkıntı geçirdik. Çok şükür sonuna kadar iyi getirdik ve ligde kaldık.

"Burası Bundesliga, kendimi geliştirmem lazım dedim"

Elbette Freiburg’da farklılık oldu. Kendi ülkemizi kötülemiyorum ama Bundesliga’ya geliyorsunuz. "Burası Bundesliga, kendimi geliştirmem lazım" diyorsun. Hocamızın da bana katkısı oldu. İlk senemde 2-3 maçta hatalarım oldu. Ona rağmen bana güvendiler. Büyük bir avantaj oldu. Daha özgüvenli oynadım. Futbol yapımda da bu var. Maç başladığında da stresli olmamaya çalışıyorum. Maçtan önce elbette heyecan oluyor fakat; maç başladığında normale dönüyorum. Bunun da bana katkısı oluyor.

Çağlar Söyüncü'den Lucescu'ya övgü

Kendinizi sürekli geliştirmeniz lazım. Milli Takım’da oynamak büyük bir şans. Anlatılmaz bir duygu. Forma şansı geldiğinde bırakmamaya çalışacağız. Lucescu da bir kadro kuruyor. Ben de o kadroda olmak istiyorum. Lucescu genç oyunculara şans veriyor, güven veriyor. Bunu toplantılarda hissediyoruz. Sahaya da yansıtmaya çalışıyoruz. Genç bir kadroya sahibiz. Zamana ihtiyacımız var. Çoğumuz da kendi takımımızda oynuyoruz. Uluslararası alanda tecrübeye ihtiyacınız var.

Çağlar Söyüncü: Dünya Kupası'nda olmaya ihtiyacımız vardı

2018 Dünya Kupası’nda olmamak çok üzücü bir durum. Hem bizim hem de ülkemiz adına üzücü. Gidip o kadroda olmak çok isterdim. İhtiyacımız da vardı. Bazen işler istediğiniz gibi olmuyor. Bu da bizim için kötü oldu. Ülkemizi orada temsil etmek çok önemli. Her şeyden önce ona bakıyorum. Bizi seven de oluyor sevmeyen de.

Çağlar Söyüncü hangi takıma transfer olacak?

Elbette üst düzey kulüplerde oynama hedefim var. Buraya gelmek bir hedefti. Freiburg ilk basamaktı. 2 sene çok iyi geçti. Kendimi geliştirmem gerekiyordu. Daha çok tecrübe kazandım. Yine de eksiklerimiz var. Kulübümüz ve hocalarımızla konuşacağız. Hepimizin menfaatleri doğrultusunda bir karar çıkacaktır. Hayırlısı olsun.

Çağlar Söyüncü: Çevremdekiler, Premier Lig'in bana uygun olduğunu söylüyor

Benim için öncelikle oynayabileceğim bir takım olmalı. Defans oyuncusu olduğum için her maç oyuna girme şansım yok. Defans oyuncusu transfer olurken elbette takımının büyüklüğüne bakacak ama oynayabilme şansını da değerlendirecek. Şu anda bir şey demem abartı olur. Beklemek en doğrusu. İngiltere Ligi çok iyi bir lig. Çevremdekiler yapımın oraya daha çok uyduğunu söylüyor. Benim için fark etmez. Ben elimden geldiği sürece o formayı almaya çalışırım.

Çağlar Söyüncü: İspanya'ya eğer gidersem farklı bir tecrübe kazanmış olurum

Biz de diğer insanlar gibi İspanya Ligi’ni izliyoruz. Orada da kardeşlerimiz var. Ligin iyi olduğunu söylüyorlar. Atletico Madrid de iyi bir takım. Her zaman bir hedefi var. Lig de çok iyi bir lig. Bir futbolcu için seçim yapmak çok zor olur. Eğer oraya gidersem farklı bir tecrübe kazanmış olurum. Atletico Madrid’in Avrupa Ligi maçı güzeldi. Kupayı aldılar.

"Cengiz'in kafası çok iyi çalışıyor"

Cengiz Ünder, benim 10 yıllık arkadaşım. Ona her zaman güveniyordum. Her zaman kalitesini ortaya koyuyordu. Sahaya çıktığında 30 yaşındaki bir futbolcunun oyun aklı vardı. Cengiz’in kalitesi belli. Cengiz’in kafası çok iyi çalışıyor. Nerede ne yapacağını iyi biliyor. Tecrübesizliğini de aklıyla kapattı. Çok büyük bir futbolcu. Herkes böyle düşünüyor. Benim için de özel bir isim.

"Yeteneğim varken neden ülkemizi Avrupa'da gururlandırmayayım?"

Ülkemizi ne kadar mutlu edersek bizim için onur ve gurur olur. Avrupa’da isimden ziyade Türk diyorlar. Bu çok önemli. Örneğin; Cengiz de ne kadar çok insanı etkiledi. 20 yaşında buraya geldim. Yeteneğim varken neden Avrupa’da ülkemiz gururlandırmayayım? Cengiz, Avrupa’da yarı final ya da final oynasa ne kadar mutlu oluyoruz. Enes Ünal, Cenk Tosun, Emre Çolak, Nuri Şahin, Ömer Toprak… Saygı gören futbolcular.

Spor Toto Süper Lig'de kim şampiyon olur?

Süper Lig ile bizim maçlarımız aynı saate denk geldiğinden çok fazla izleme fırsatım olmadı. Kimin şampiyon olacağını bilemem. İyi olan kazansın. Hak eden kazansın diyeyim.

Senin için hazırladığımız haberler