Çağlar Söyüncü'nün menajerinden transfer sözleri!

26.11.2019 - 16:35 | Son Güncellenme: 26.11.2019 - 16:35

Çağlar Söyüncü'nün menajerinden transfer sözleri!

İngiltere Ligi’nde Leicester City forması giyen milli futbolcu Çağlar Söyüncü’nün menajeri Mustafa Doğru, Radyospor’a özel açıklamalar yaptı. Antalya’da U16 Milli Takımı’nın katıldığı turnuvayı takip eden Doğru, Çağlar Söyüncü’nün bu sezon beklentilerin üstünde bir performans sergilediğini ifade etti. Çağlar Söyüncü transfer yapacak mı? Türkiye'ye mi dönüyor? Galatasaray'ın gündemine geldi mi? Bu sorular Radyospor'da cevap buldu.

Radyospor’da Spor Kazanı programında Özgür Sancar’ın canlı yayında sorularını yanıtlayan Mustafa Doğru’nun açıklamaları şu şekilde:

Antalya'daki U16 turnuvası hakkında...

Antalya’ya geldik. U16 Milli Takımı’nın bir hazırlık turnuvası var. Portekiz, Danimarka, Belçika gibi takımları takip ediyoruz. Hem de gençleri takip ediyoruz. 1-2 oyuncuyu takip ediyorduk. U16 Milli Takımı’nda oyuncularımız var. İsimlerini şimdi vermek istemiyorum. Çünkü yaşları çok küçük. Gelişimleri zarar görsün istemeyiz. Ama hem böyle turnuvalarda hem de takımlarında takip ediyoruz, gelişimlerine katkıda bulunmak istiyoruz. Danimarka ve Portekiz takımlarına karşı maçlar yapılacak. Ağırlıklı olarak Benfica ve Sporting takımlarından Portekiz’de oyuncular var. Belçika takımında da çok iyi oyuncular var. Altyapı grubunda yıllardır çok büyük emek veriyorlar. Bizim için Danimarka kapalı kutu. Onları da merak ediyorum.

Mustafa Doğru: "Çağlar beklentimizin üstünde bir performans gösteriyor"

Çağlar Söyüncü beklentimizin üstünde oynuyor. Bu yıl çok daha fazla süre almasını bekliyorduk. Çağlar’ın yeteneği, mental kalitesi olduğu kadar, hocasının ve takım arkadaşlarının da etkisi var. Baskı altında çok sağlıklı kararlar veriyor. Freiburg ve Milli Takım’da da aynı işleri aslında yapıyordu.

Çağlar'ın geleceği, Galatasaray'a transfer ihtimali var mı?

Premier Lig’de böyle bir performans sergileyince transfer haberlerinin çıkması son derece doğal. Çağlar çok başka bir seviyeye gelmesine rağmen konuşuluyor. Çağlar şu anda takımın başarısına odaklandı. Ne onun ne kulübünün gündeminde transfer yok. İleride ne olur bilemem ama şu anda Leicester City ve A Milli Takım’da yaşayacağı başarıları düşünüyor.

Mustafa Doğru: "Çağlar, adını Premier Lig tarihine yazdıracaktır"

İngiltere’de Çağlar olumlu yorumlar alıyor. Futbol otoriteleri böyle düşünüyor. Bu hem Çağlar hem de Türk futbolu açısından önemli bir şey diye düşünüyorum. Gelişime her zaman açık bir futbolcu. İki ayağını da iyi seviyede kullanıyor olması, önceki takımlarda orta saha ve önliberoda oynaması avantajı ve bu durum arkadaşlarını da rahatlatıyor. Hocasının verdiği güven de onu etkiliyor. Çok daha iyi yerlere gelecektir. Adını Premier Lig tarihine altın harflerle yazdıracaktır. Allah sakatlık vermesin.

Çağlar Söyüncü'nün maç performansı

Çağlar Söyüncü bu sezon Leicester City’de 14 maçta 1260 dakika süre aldı ve 1 gol 1 asistlik performans ortaya koydu. Çağlar, Euro 2020 Elemeleri’nde ise 4 maçta 314 dakika süre aldı.

Senin için hazırladığımız haberler