Çağlar Söyüncü'nün satın alma opsiyonu belli oldu!

Akın Ungan
04.05.2024 - 09:41 | Son Güncellenme: 04.05.2024 - 09:51

Fenerbahçe'nin Atletico Madrid'ten kiraladığı Çağlar Söyüncü'nün sözleşmesinde yer alan satın alma opsiyonunun bedeli ortaya çıktı. İşte detaylar...

Çağlar Söyüncü'nün satın alma opsiyonu belli oldu!

AJANSSPOR - DIŞ HABER

Trendyol Süper Lig'de şampiyonluk yarışı veren Fenerbahçe'nin devre arasında kadrosuna kattığı Çağlar Söyüncü'nün geleceği henüz netlik kazanmadı. Sarı-Lacivertliler'in La Liga temsilcisi Atletico Madrid'ten kiraladığı milli futbolcunun satın alma opsiyonu belli oldu.

İşte Çağlar Söyüncü'nün satın alma opsiyonu

Mundo Deportivo'nun haberine göre Fenerbahçe ile Atletico Madrid arasında yapılan anlaşmada Çağlar Söyüncü'nün satın alma opsiyon bedeli 12 milyon Euro olarak belirlendi.

Çağlar Söyüncü,Fenerbahçe'nin bonservisini ödememesi durumunda tekrar Atletico Madrid'e geri dönecek. Atletico Madrid'in Leichester'dan bedelsiz olarak kadrosuna kattığı Çağlar Söyüncü'nün İspanyol takım ile 2027 yılına kadar sözleşmesi bulunuyor.

İlgini Çekebilir
Fenerbahçe Beko, seriyi bitiremedi
Habere Git

Atletico Madrid, Avrupa Şampiyonası'na bakacak

Öte yandan Atletico Madrid'in, bu sezon Fenerbahçe'de ligin ikinci yarısından itibaren 8'i ilk 12 olmak üzere 11 maçta 783 dakika forma bulabilen Çağlar Söyüncü'yü Avrupa Şampiyonası'ndaki durumuna göre kadrosunda değerlendirilebileceği belirtildi.

Çağlar Söyüncü'nün kariyeri

Kariyerine İzmir'in Altınordu takımında başlayan Çağlar Söyüncü, 2016 yılı yaz transfer döneminde 7.9 milyon Euro bedelle Bundesliga'da mücadele veren Freiburg'a transfer oldu. Burada yıldızını parlatan Çağlar, 2018 yılının yaz transfer döneminde 21 milyon Euro bonservis bedeliyle Leichester City'e transfer oldu. Bu transferle dünya basınında da oldukça yer alan Çağlar Söyüncü, burada oynadığı futbolla kendinden söz ettirdi. 2023/2024 Sezonunun başında bedelsiz bir şekilde Atletico Madrid'e transfer olan Çağlar Söyüncü, sezonun ikinci yarısında Fenerbahçe'ye kiralandı.

Çağlar Söyüncü'nün Fenerbahçe performansı

Bu sezon Sarı-Lacivertli forma ile 12 maçta görev alan 27 yaşındaki stoper, 1 defa takım arkadaşlarına gol pası verdi. Başarılı futbolcu 1 mücadelede sarı kart gördü.

Senin için hazırladığımız haberler