Junior Caiçara: “Düşüncelerimi Aykut Kocaman’ın yüzüne söylemeliydim”

Akın Ungan
29.01.2022 - 16:06 | Son Güncellenme: 29.01.2022 - 16:20

Başakşehir'de Junior Caiçara, Aykut Kocaman'ı sosyal medyada eleştirmesi üzerine açıklama yaptı. Futbolcu, Trabzonspor'a giden Edin Visca için de konuştu.

Junior Caiçara: “Düşüncelerimi Aykut Kocaman’ın yüzüne söylemeliydim”

Medipol Başakşehir'de Aykut Kocaman'ın teknik direktörlük yaptığı dönemde oyun anlayışını ve sistemini, sosyal medyada eleştiren ve bunun sonucunda süresiz kadro dışı bırakılan Junior Caiçara, konu ile ilgili konuştu.

Ne demişti?

Sosyal medya hesabından Aykut Kocaman'ın oyun anlayışını eleştiren sağ bek, "Savunmayı düşünerek oynadığımızı herkes biliyor fakat biz geçmişte böyle oynamıyor, her rakibi eşit görüp saldırıyorduk. Ve bu bize şampiyonluğu getirmişti. Şu anda tüm sistemi değiştirmenin anlamı yok. Bu benim fikrim. Mesajımdan rahatsız olanlardan özür dilerim ama hislerim böyle." ifadelerini kullanmıştı.

Kadro dışı bırakıldı

Futbolcunun bu hareketi üzerine Medipol Başakşehir'den açıklama geldi. Yapılan açıklamada, "Futbolcumuz Junior Caiçara, kendi sosyal medya hesabından yapmış olduğu kulüp etik ve disiplin talimatını ihlal edici paylaşımından dolayı para cezası almış ve süresiz kadro dışı bırakılmıştır. Kamuoyunun bilgisine duyurulur." denildi.

“Düşüncelerimi gidip kendisine söylemem gerekirdi"

Sezon başında bir önceki teknik direktör Aykut Kocaman’ı sosyal medyadan eleştirdiği için kadro dışı kalan Junior Caiçara, “Başakşehir kariyerim boyunca hiç bu kadar yalnız kalmamıştım. Benim hatamı dile getirmek gerekirse, Aykut Kocaman’la direkt olarak konuşmam gerekirdi. Ben orada sistemimizden, kulüp vizyonumuzdan ve futbol mantalitemizin atak futbol olduğundan bahsetmek istemiştim ancak sonrasında yaptığım hareketin genç oyunculara ne kadar kötü bir örnek olduğunu anladım. Zaten sonrasında Aykut hocadan da çok özür dilemiştim. dedi.

"Bilmiyorum kabul etti mi?"

Caicara, "Bunu yapmak yerine başkanımızla, Aykut hocayla, çalışanlarla konuşmak çok daha iyi olurdu. Tekrardan kendisinden özür diliyorum ve diledim. Bilmiyorum kabul etti mi? Ancak benim onunla ilgili hiçbir sorunum yok. Herhangi bir problemim olmadı. Çok iyi bir insan kendisi. Bana yaklaşımı da çok iyiydi. Çok iyi bir kariyeri var. Milli takım dışında büyük kulüplerde çalışıp şampiyonluk yaşamış bir isim." şeklinde konuştu.

"Bizim takımımızın tersi bir mantalitede ilerliyordu"

32 yaşındaki oyuncu, "Benim belirtmek istediğim, Başakşehir’in DNA’sında atak futbolu vardı ve hocamızın oynattığı futbol bizim takımımızın tersi bir mantalitede ilerliyordu. Bunu dile getirme yöntemim hatalıydı. Kendisinden tekrar özür diliyorum. Ancak bu durum da geride kaldı. Biz Başakşehir olarak önümüze bakacağız” cümlelerine yer verdi.

“Yaptığım genç oyunculara kötü örnek oldu”

Kadro dışı kaldığı günleri kariyerinin en zorlu günleri olarak belirten Caiçara, “Daha önce bunu hiç yaşamamıştım. çok zordu. Kulüp bu süreçte bazı sıkıntıları giderme açısından yardımcı oldu. Bazı şeyler yatışana kadar. Sıcak dönemler benim için zorluydu. Takımdan ayrı kalıyorsunuz ve diğer sahada genç oyuncularla ayrı bir idman yapıyorsunuz. Bu hareket genç oyunculara da kötü örnek oldu. Ancak dediğim gibi bu geride kaldı” diyerek devam etti.

"Başakşehir bir liderini kaybetti"

Takımdan ayrılan Edin Visca hakkındaki düşüncelerini de aktaran Brezilyalı, “Herkes tarafından net şekilde biliniyor ki, Başakşehir sadece bir oyuncusunu değil, çok büyük bir liderini ve iyi bir oyuncusunu kaybetti. Sadece bizim için değil, Süper Lig’deki en iyi oyuncu diye adlandırabilirim Visca'yı. Biz de büyük bir kan kaybettik ama Serdar takıma katıldı. O da bu potansiyele sahip bir oyuncu. Adapte olması için biraz zaman gerekiyor. Bunu yakaladığı zaman Visca’nın bıraktığı seviyeye ulaşma gayretini sürdürecektir, umarım başaracaktır da." dedi.

“Trabzonspor’un çok şanslı olduğunu söyleyebilirim”

Sözlerine devam eden futbolcu, "Trabzonspor’a baktığımızda çok şanslı bir takım olduklarını söyleyebilirim. Türkiye’deki en iyi oyuncuyu transfer ettiler, ligde de çok iyi bir grafik sergiliyorlar. Umarım Edin Visca da en iyi performansını sergileyecektir. Kendisine şans diliyorum” diye konuştu.

“Şükürler olsun Nwakaeme, o maçta oynamadı!”

Süper Lig’deki en iyi oyuncuların Nwakaeme ve Visca olduğunu söyleyen Caiçara, Trabzon deplasmanında Nwakaeme’nin sakat olmasından dolayı şanslı olduğunu belirterek, “Trabzonspor deplasmanında oynadığımızda gerçekten şanslıydım. Şükürler olsun ki Trabzonspor maçında ona karşı oynamadım, çok zorluk yaşayabilirdim. çok güçlü oyuncular ve ikisine de bol şans diliyorum. Verdikleri performanstan dolayı bir alkışı hak ediyorlar” dedi.

Kendi takımında karşı karşıya gelmek istemeyeceği oyuncuları da açıklayan Caiçara, “Serdar gerçekten çok iyi bir oyuncu. Henüz kendisini takımımızda kanıtlayamadı, ufak bir sakatlık problemi yaşadı. Ona karşı oynadığımda çok zorlanabileceğimi düşünüyorum. Diğer taraftan forvet oyuncumuz Okaka da beni çok zorlardı. Çok güçlü. Ayrıca Chadli de top tekniği çok yüksek bir oyuncu. Sadece onlara karşı oynama anlamında değil, rakip takımlara bela olma anlamında da çok yetenekli futbolcular” diyerek devam etti.

Senin için hazırladığımız haberler