Çakır yönetti Arsenal, Prag’a acımadı!

16.04.2021 - 00:21 | Son Güncellenme: 16.04.2021 - 00:26

UEFA Avrupa Ligi’nde 1-1’in rövanşında Slavia Prag’a konuk olan Arsenal, Çek temsilcisini farklı yenerek yarı final biletini aldı.

Çakır yönetti Arsenal, Prag’a acımadı!

AJANSSPOR-HABER

Arsenal, UEFA Avrupa Ligi’nde Slavia Prag engelini rahat geçti. Rakibi ile kendi sahasında 1-1 berabere kaldıktan sonra deplasmanda karşılaşan İngiliz temsilcisi, sahadan 4-0 galip ayrıldı.

Çakır Arsenal'e penaltı verdi

Cüneyt Çakır’ın yönettiği ve Londra ekibi lehine bir penaltı verdiği maçın gollerini Alexandre Lacazette (2), Emile Smith Rowe ve Bukayo Saka attı.

 

Lacazette Falcao'ya yaklaştı

Arsenal’in Fransız yıldızı Lacazette, Slavia Prag'a attığı iki golle UEFA Avrupa Ligi tarihinde çeyrek finallerden itibaren en fazla gol atan (12) ikinci oyuncu oldu. Bu alanda ilk sırada ise 16 golle Galatasaraylı Radamel Falcao var.

 

Çekler ırkçılık eylemini protesto etti

Öte yandan karşılaşma öncesi Arsenalli futbolcular ve Cüneyt Çakır’ın diz üstünde durarak destek verdiği ‘Black Lives Matter’ hareketine Slavia Prag takımının katılmaması dikkat çekti. Buna gerekçe olarak S.Prag'lı futbolcu Ondrej Kudela'ya, Rangers'lı Kamara'ya ırkçı söylemde bulunduğu gerekçesiyle 10 maç ceza verilmesi gösterildi.

 

Arsenal'in rakibi Villarreal

Bu sonucun ardından UEFA Avrupa Ligi yarı finalinde Arsenal ile Viilarreal eşleşti.

Senin için hazırladığımız haberler