Cüneyt Çakır’a soğuk duş! UEFA'dan Avrupa cezası geliyor

30.09.2021 - 16:38 | Son Güncellenme: 30.09.2021 - 16:47

Milan kulübü, Atletico Madrid maçındaki yönetimi nedeniyle Cüneyt Çakır’ı UEFA’ya şikayet edecek. İtalyan basınına göre Türk hakeme uzun süreli ceza gelebilir.

Cüneyt Çakır’a soğuk duş! UEFA'dan Avrupa cezası geliyor

AJANSSPOR-HABER

Şampiyonlar Ligi’nde oynanan Milan-Atletico Madrid maçının tartışmaları sürüyor. İtalyan ekibinin San Siro’da 2-1 kaybettiği mücadeleyi yöneten Cüneyt Çakır ev sahinden Franck Kessie’yi 29. dakikada oyundan atmış, 90+5'te de Atletico lehine penaltı vermişti. 

'Penaltıdan önce el vardı' iddiası

Bu kararlar İtalyanların büyük tepkisini çekti. Milan cephesi penaltıda topun önce Lemar'ın ardından Kalulu'nun eline çarpması nedeniyle kararının yanlış olduğunu savundu.

Pioli: Cüneyt Çakır iyi değildi

Önce Milan Teknik Direktörü Stefano Pioli, "Maçın hakemi kesinlikle iyi değildi. Bunu sadece Kessie'nin kırmızı kartı ve penaltı için söylemiyorum. Ortada pozisyonlarda kararları hep Atletico lehine verdi. Mücadelemize yazık oldu" diyerek Çakır’ı eleştirdi.

Capello'dan ağır eleştiri: Mahvetti

Ardından İtalyan futbolunun efsanesi Fabio Capello, “Milan’ı beğendim. Ancak kötü olan hakem Cüneyt Çakır'dı. Maçı mahvetti. Yanlış penaltı kararına VAR da müdahale etmedi. Şampiyonlar Ligi’nde böyle hakemlik yapamazsınız" diye konuştu.

Paparesta: Umarım uzun bir ceza alır

İtalyan eski hakem Gianluca Paparesta ise, “Umarım Cüneyt Çakır uzun bir uzaklaştırma cezası alır. Penaltı pozisyonunu izlemeye gitmesini ve VAR'dan yararlanmamasını anlamıyorum” sözleriyle en ağır tepkiyi verdi..

Milan resmi başvuru yapıyor

Bu gelişmelerin ardından La Gazzeta dello Sport dikkat çeken bir iddiada bulundu. İtalyanların ünlü gazetesine göre, Milan, Çakır için UEFA’ya resmi şikayette bulunacak. Haberde UEFA’nın da hakemimizin kötü performansını kabul ettiği ve Cüneyt Çakır’a uzun bir süre görev vermeyeceği belirtildi. 

Abdulkadir Bitigen'i de yaktı

La Gazzetta dello Sport ayrıca, Çakır'ın yanı sıra penaltıya müdahil olmayan VAR hakemi Abdulkadir Bitigen'in de aynı şekilde cezalandırılacağını ifade etti.

Senin için hazırladığımız haberler