Abdullah Avcı'dan transfer ve Caleb Ekuban açıklaması

28.07.2021 - 17:07 | Son Güncellenme: 28.07.2021 - 17:35

Son dakika haberleri... Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı, kamp değerlendirmesi için basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. İşte detaylar...

Abdullah Avcı'dan transfer ve Caleb Ekuban açıklaması

AJANSSPOR-HABER

Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı, gündeme dair açıklamalarda bulundu. Avcı; transfer süreci, Caleb Ekuben, Uğurcan Çakır ve altyapı oyuncularıyla ilgili konuştu. 

"Trabzonspor’un coşkulu ve tempolu oynayacağını düşünüyoruz"

Avcı, "3.5 ay evvel Riva tesislerini organize ettik. Pandemi sorunlarıyla karşılaşabileceğimizi düşündük. Hem bildiğimiz yer. Bugün, gelen oyuncularla beraber saha içi organizasyonunda bize çok erkenden yardımcı olacaklarını, rekabetin arttığını, Trabzonspor’un coşkulu ve tempolu oynayacağını düşünüyoruz.

"Eksiklerimiz var mı? Var"

Hazırlık maçlarında süreleri, dakikaları dengeli biçimde paylaştık. Bu maçların olumlu ve olumsuz taraflarını görüp bunun üzerinden nasıl planlar yapmak gerektiğini inceledik. Bunların hepsini görüyoruz. Düşüncemiz, beraber oynayan bir takım yaratabilmek. Şu an gidişat son derece olumlu. Eksiklerimiz var mı? Var. Oyun olarak da var bireysel performans olarak da.

"Trabzonspor’un olduğu yerde hep zirvedir hedef"

Trabzonspor’un olduğu yerde her zaman yarışta vardır. Biz akıllı oyunu da yapmak istiyoruz. Yöneticilerimiz, başkanımız ve scout ekibimiz olsun, bu kadar erken transfer organizasyonu olmadığı söyleniyor. Biz de bu yarışın içinde sağlıklı, grup enerjisi yüksek, oyun hakimiyetini elinde tutan bir takım yaratmak istiyoruz. Başlangıçlar önemlidir ama futbol dalgalı bir oyundur. Ben burada taraftarlarımızın özellikle bu sene geleceklerini düşünerek sabırlı olmalarını istiyorum. Trabzonspor yarışacaktır. Trabzonspor’un olduğu yerde hep zirvedir hedef.

Molde maçına hazır mısınız?

Senin şu anki rakibin olma ihtimali diye bahsettiğin rakip 14 lig maçı oynadı. Ama Trabzonspor’un da ona göre bir planı var. O gün oynanan oyun belirleyici olacak.

Takımın form durumu yüzde kaç seviyesinde?

Şu an itibarıyla şöyle söyleyebilirim oyun organizasyonu olarak sahada önemli bir mesafe katettik. Bu oyun böyledir. Her şeyi kazanarak gidemezsin. Üst üste kazanamayacaksın. Bazen içinde inişler çıkışlar olacak. Ama Trabzonspor geçen sene oyunu hiçbir zaman vermedi rakibe. Bu sene bunu daha iyi yere getireceğimizi düşünüyorum.

Transfer çalışmaları hangi aşamada?

Avrupa’da çoğu takımdan erken yol aldık. Bugün 5 transfer çoğu takımda gerçekleşmemiş vaziyette veya acele acele transferler yapılıyor. Biz bu açıdan çok mesafe katettik. Trabzonspor zirve için yarışacak ve umarım gerçekleştirecek. Başarılı olacak. Bugün Trabzonspor’un kendi kadrosunda 9 tane kendi kaynağından oyuncusu var. Kendi kaynağımızdan çıkan oyunculara taraftar açısından sabır istiyorum. 9 oyuncu az oyuncu değil. 2 transfer var. Kulübün yapabileceği, yapmak istediğimiz, uygun olursa kulübün bütçesine uygun bir şekilde bunu yapmaya çalışıyoruz.

Hangi bölgeye transfer istiyorsunuz?

Ben bu oyuna hiçbir zaman oyuncu üzerinden bakmadım. Organizasyon olarak baktım. Medyadan sabır ve destek istiyorum. Bugün bir oyuncu üzerinden futbolu değerlendiremeyiz. Lütfen bu bakış açımızı değiştirelim.

Ekuban ayrılacak mı?

Ekuban’ın şu anda neşesi yüksek. Yüzde 100 antrenman yapıyor. Bana gelen ve gitmesine yönelik herhangi bir şey yok. Sadece 2. kamp öncesi izin vermiştik. Deneyimden bahsettik biraz evvel. 24 küsür yaş ortalamasıyla bu ligde şampiyon olamıyorsun. Bu lige de baktığında deneyim son derece önemli. Bugün itibarıyla o deneyimi, o tecrübeyi ve iş ahlakı olan oyuncuları takımda görüyoruz. Umarım başlangıçlarımız da iyi olur.

"Gençlerin adaptasyonundan son derece memnunum"

Benim için tabii ki önemli olan takım oyunu. Beraber hareket edebilmek. Bunun için iletişim son derece önemli. Ben iletişime son derece açık bir teknik direktörüm. Burada bir aile ortamı oluşuyor. Kulübümüz bize bugün sorunsuz bir şekilde ortam sağlıyor. Onlara çok şey borçluyuz. Gençlerin şu ana kadar adaptasyonundan son derece memnunum.

"Geldiğim günden beri mutluyum"

Ben Trabzonspor’a gelirken dalgalı denizi seçtiğimi ilk size söylemiştim. Heyecanım çok yüksek. Ben Trabzon’da mutluyum. Çok net. Geldiğim günden beri mutluyum.

"Altyapıyla ilgili çalışmalarımız devam ediyor"

Futbol öyle bir noktaya geldi ki bütün materyallerden, departmanlardan zihinsel, fikirsel, iletişim ve analiz gibi birçok alandan faydalanman gerekiyor. Trabzonspor bize bu imkanı sağladı. Ben sadece onlara dokunacağım, dizayn edeceğim. Altyapıyla ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Çünkü Trabzonspor’un ve Türk futbolunun buna ihtiyacı var. Ve burada kaynak var.

Gidecek oyuncular listesini belirlediniz mi?

Kararlarımızı çok erkenden alıp ona göre hareket ediyoruz. Geldiğimizde de aramızdan ayrılanlar olmuştu. Ara dönemde de ayrılanlar oldu. Katılanlar da oldu. Bunlar çok havada kalacak durumlar değildir. Az, kalitesi daha yüksek oyuncu grubuyla çalışmak daha verimlidir.

"Uğurcan bu takımın kaptanıdır"

Uğurcan Çakır bizim takımımızın altyapısından gelmiş takım kaptanıdır. Milli takım sürecini bireysel performans olarak iyi tamamlamıştır. Şu anda da takımda net bir şekilde iyi çalışıyor. Kulübün menfaatlerinde başka bir şey olacaksa buna yöneticilerimiz karar verir.

"Her oyuncuya teklif gelebilir"

Bugün yabancı kuralı neyse ona göre hareket etmeye çalışıyorum. Önümüzdeki sene de devam edecek. Ona göre planlama yapmamız gerekiyor. Her oyuncuya teklif gelebilir. Ekuban burada çalışıyor. Flavio çalışıyor. Diabate zaten burada değildi.

Destek istedi

Bu oyun duyguların, inişlerin çıkışların olduğu, performansların tartışıldığı bu oyunda siz de Trabzonspor’a destek vermeye devam edin" dedi. 

Senin için hazırladığımız haberler