Milan - Inter: 0-2 (Maç Sonucu-Yazılı Özet)

İsa Kethüda
10.05.2023 - 23:27 | Son Güncellenme: 10.05.2023 - 23:51

UEFA Şampiyonlar Ligi yarı final ilk maçında Inter, Giuseppe Meazza Stadı’nda karşılaştığı Milan'ı mağlup etti. İşte maç sonucu, özet, goller ve detaylar.

Milan - Inter: 0-2 (Maç Sonucu-Yazılı Özet)

AJANSSPOR-HABER

UEFA Şampiyonlar Ligi yarı final ilk maçında derbiye sahne olan karşılaşmada Inter, deplasman takımı olarak göründüğü maçta ezeli rakibi AC Milan'ı 2-0 mağlup etti. Milli oyuncumuz Hakan Çalhanoğlu'nun da formasını giydiği Inter, İstanbul'daki finalin kapısını büyük ölçüde açtı.

Asist Hakan, gol Dzeko

UEFA Şampiyonlar Ligi yarı final ilk maçında Milan ile Inter takımları, İtalya’nın Milano kentindeki Giuseppe Meazza Stadı’nda karşı karşıya geldi. Maça fırtına gibi başlayan Inter, 8. dakikada Hakan Çalhanoğlu'nun asistinde Edin Dzeko topu ağlara gönderdi ve skoru 1-0 yaptı.

Mkhitaryan skoru 2-0 yaptı

Dzeko'nun golünden sonra rakip kalede ataklarına devam eden deplasman ekibi Inter, bu golden sadece 3 dakika sonra 11. dakikada Henrikh Mkhitaryan ile skoru 2-0 yaptı.

İlgini Çekebilir
Ünlü teknik direktör, Mehmet Büyükekşi'ye rakip oldu!
Habere Git

Penaltı VAR'a takıldı

İlk yarı rakibine göre üstün bir oyun ortaya koyan Inter'de Lautaro Martinez, 31. dakikada Simon Kjaer tarafından ceza sahası içinde düşürüldü ve hakem Gil Manzano penaltı noktasını gösterdi. 

İspanyol hakem VAR'dan gelen uyarı sonrası pozisyonu izledi ve penaltı kararını iptal ettirdi. İlk yarıda Inter'in 2-0 üstünlüğü ile sonuçlandı.

Opta verilerine göre; Inter, UEFA Şampiyonlar Ligi tarihinde grup sonrası eleme aşamalarındaki bir maçta 34 yaş üstü iki oyuncusu gol atan ilk takım oldu (vs Milan).

  • Edin Dzeko (37 yaş 54 gün)
  • Henrikh Mkhitaryan (34 yaş 109 gün)
İlgini Çekebilir
Haji Wright'a sürpriz transfer teklifi
Habere Git
İlgini Çekebilir
Monaco, Final-Four'da!
Habere Git

Inter avantajı kaptı

Karşılaşmanın ikinci yarısında başka gol olmayınca maç Inter, rakibini 2-0 mağlup etti ve rövanş maçı öncesi büyük avantaj elde etti. 

Inter - AC Milan maçı ne zaman?

Inter ile AC Milan arasındaki UEFA Şampiyonlar Ligi yarı final rövanş mücadelesi 16 Mayıs Salı günü oynanacak. Saat 22.00'de başlayacak bu dev mücadeleyi TV8 naklen yayınlayacak.

Bilindiği üzere UEFA Şampiyonlar Ligi finali 10 Haziran 2023 Cumartesi günü saat 22.00'de Atatürk Olimpiyat Stadyumu’nda oynanacak.

Senin için hazırladığımız haberler