Çalımbay: “Fenerbahçe’nin kadrosu geniş ama…”

30.04.2021 - 20:39 | Son Güncellenme: 30.04.2021 - 20:44

Süper Lig’de 15 maçtır yenilmeyen Demir Grup Sivasspor’un teknik direktörü Rıza Çalımbay, kulüpteki geleceğinden Beşiktaş ile Fenerbahçe’ye kadar değerlendirmelerde bulundu.

Çalımbay: “Fenerbahçe’nin kadrosu geniş ama…”

AJANSSPOR-HABER

 

Süper Lig’in 2. yarısında büyük bir çıkışa imza atarak 15 maçtır kaybetmeyen Demir Grup Sivasspor’da başarının mimarı Rıza Çalımbay konuştu. TRT Spor'a açıklamalarda bulunan deneyimli çalıştırıcı, "Ben Sivas'a giderken, 'İlk 5'e oynayacaksak geleyim, düşmemeye oynamam' dedim ve öyle anlaştık. Geçen sene 3-4 iyi oyuncu alabilseydik, şampiyon da olabilirdik” diye konuştu.

'Kendi memleketimden çatlak sesler'

Kötü gittikleri dönemde çok eleştiri aldıklarını vurgulayan Çalımbay şöyle devam etti: “İnsan kendi memleketinde çatlak sesler çıkınca üzülüyor ama herkes bir şey bitmeden konuşuyor. Avrupa kupalarına katılan takımlar küme düşebiliyor, Akhisar'ı örnek veriyorlar. 'Sivas da mı öyle olacak.' Dediler.Biz çok büyük çıkışla buralara geldik.”

'Önce Sivasspor ile görüşeceğim'

Sezon sonu kırmızı beyazlı kulüple sözleşmesinin bittiğini hatırlatan Çalımbay, “İlk görüşme Sivas'a aittir, benim düşüncem aynı, hedefimiz olması gerekiyor. Şanssızlıklar ve sıkıntılar yaşadık, önümüzdeki yıl bambaşka bir Sivas'ın olması gerekiyor, 3. senede çok iyi bir kadro kurulması gerekiyor” ifadelerini kullandı.

'Beşiktaş şampiyonluğu vermez'

Şampiyonluk yarışını da değerlendiren Rıza Çalımbay, “Beşiktaş büyük avantaj yakaladı, maç kaybetse bile avantajı devam ediyor ve takım oturdu. İyi ve kaliteli bir kadroları var. Fenerbahçe'nin geniş kadrosu var ama fazla geniş kadro. Bazı takımlarda onu yönetmek zordur. Beşiktaş'ı avantajlı görüyorum ve şampiyonluğu kaybedeceğini düşünmüyorum" yorumunda bulundu.

Senin için hazırladığımız haberler