Beşiktaş'ta Rıza Çalımbay'dan Club Brugge maçı sonrası Fenerbahçe sözleri

30.11.2023 - 22:55 | Son Güncellenme: 30.11.2023 - 23:01

UEFA Avrupa Konferans Ligi D Grubu 5. hafta maçında Belçika'nın Club Brugge ekibine 5-0 yenilen Beşiktaş'ta teknik direktör Rıza Çalımbay, maç sonu Fenerbahçe maçına değindi.

Beşiktaş'ta Rıza Çalımbay'dan Club Brugge maçı sonrası Fenerbahçe sözleri

AJANSSPOR - HABER

UEFA Avrupa Konferans Ligi'nin 5. haftasında Beşiktaş, sahasında Club Brugge'le karşılaştı. Rakibine 5-0 kaybeden siyah-beyazlılar, Konferans Ligi'nde üst üste dördüncü yenilgisini aldı.

Karşılaşma sonrası Beşiktaş Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, değerlendirmelerde bulundu.

"Prestij açısından kötü oldu"

Karşılaşmada eksik oyuncuların yokluğundan şikayetçi olan Çalımbay, şu ifadeleri kullandı:

"Hakikaten bizim için iddiasız bir maçtı. O kadar da çok eksiğimiz vardı. Hiç kimse yerinde oynamadı. Ne sağ bekimiz sağ bek, sol bekimiz sol bek. Mecburen Onur'u oynattık stoperde. Bir stoperimiz bile yoktu. Maça da kötü başladık. 2. yarı daha iyi olacağız dedik maçın başında gol yedik. Üzgünüz. Hedefimiz Konferans Ligi kupası değil. Önümüzde Ankaragücü ve Fenerbahçe maçları var. Prestij açısından kötü oldu tabii. Bugün yapacak bir şeyimiz yoktu. Bu mazerette değil. Ben de çok oynadım Konferans Ligi'nde. İlk defa bu kadar eksik bir takım gördüm. Sakatlar daha fazla. 10 tanenin üstünde. Yapacak bir şey yok. Bu da benim şanssızlığım. Tek uğraştığımız sakatlıklar.

"Fenerbahçe maçında oynayacağını zannetmiyorum"

Fransız oyuncu Rosier'in durumuna da değinen Çalımbay, "Rosier en az 2 hafta yok. Fenerbahçe maçında oynayacağını zannetmiyorum. Arthur sakat. Bailly hep sakat. Mükemmel bir oyuncu ama sakat. Amartey sakat, Ghezzal sakat. Hepsi sakat. Hangisini sayayım. İstediğimiz verimi alamadık." dedi.

"En çok taraftara üzüldüm bugün"

Farklı mağlubyet için taraftarlardan özür dileyen Çalımbay, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Tayfur zorlanıyor sağ bekte, Onur stoperde zorlanıyor. Çocuk Bakhtiyar maskeyle oynuyor. Mecburen oynatıyoruz. Onlar oranın yeri değil. Oyuncu yok maalesef. Hayal kırıklığı oldu. Bizim oyuncuların oynadıkları oyun da bu değil. Herkes rahat olsun. Bugün sadece bir prestij maçı oynadık. Ben başında olsaydım çok şey değişirdi, kadroda değişirdi. Ama tabii ki bu bir şans. Önceden hocalarımız ve arkadaşlarımız vardı. 6-7 tane oyuncu sakattı geldiğimizde, hepsi de aynı yerden arka adeleden. Ama maalesef oluyor ama incelenmesi gerek. Biz bundan daha iyi takımları eledik bu kupada. En çok taraftara üzüldüm bugün. Kusura bakmasınlar eksikliklerden dolayı başımıza geldi. İnşallah bunu Ankaragücü ve Fenerbahçe maçlarında telafi edeceğiz."

Senin için hazırladığımız haberler