Sivasspor'da Rıza Çalımbay Fenerbahçe Maçından Sonra Konuştu

Akın Ungan
03.05.2023 - 23:49 | Son Güncellenme: 04.05.2023 - 00:00

Ziraat Türkiye Kupası'nda Sivasspor, Fenerbahçe ile 0-0 berabere kaldı. Zorlu maçın ardından teknik direktör Rıza Çalımbay açıklamada bulundu. Detaylar.

Sivasspor'da Rıza Çalımbay Fenerbahçe Maçından Sonra Konuştu

AJANSSPOR HABER

Ziraat Türkiye Kupası yarı final ilk maçında Sivasspor ile Fenerbahçe karşı karşıya geldi. Zorlu mücadele 0-0 berabere bitti. Maçın ardından Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay açıklamalarda bulundu.

"Kısır bir maç oldu"

Rıza Çalımbay, "İki taraf da avantaj sağlamak için uğraştı. Top, gitti geldi. Mücadele üst düzeye çıktı. Kısır bir maç oldu. Biz de yakaladık, 2 tane de Fenerbahçe yakaladı. Çekişmeli bir maçtı" ifadelerini kullandı.

"O maçta kendi kendimize maçı verdik"

Çalımbay, "Geçen maçtaki hataları yapmadık. Ona göre pozisyon aldık. O maçta kendi kendimize maçı verdik. Bu maçı iyi oynadık. İkinci maçı Fenerbahçe'nin stadında oynayacağız. Amacımız iyi oynayarak finale kalmak" şeklinde konuştu.

İlgini Çekebilir
Jesus: "Penaltımızı VAR vermedi, vermek istemedi"
Habere Git

"Kolay değil, karşında Fenerbahçe var"

Çalımbay, "Burada tüm amacımız avantaj yakalamak. Ama kolay değil, karşında Fenerbahçe var. Onlarla maç oynamak kolay değil. Şimdi Fenerbahçe Stadı'nda taraftarla beraber daha da etkili olacak. Biz de bunun bilincindeyiz. Biz böyle çok oynadık. En son Slavia Prag maçında stat doluydu ama kimseyi dinlemeden o maçı atlattık ve grup lideri olarak geldik. Fenerbahçe iyi bir takım. Bizim de iyi oyuncularımız var. Bugün bazı oyuncularımız verim veremedi ama oradaki maç farklı" dedi.

"Avrupa'ya gitmeseydik 5-6. sıradaydık"

Rıza Çalımbay, "Avrupa'ya gitmeseydik belki de 5-6. sırada yer alacaktık. Ben buraya geldiğimden beri Avrupa'ya gidiyoruz. Hem Avrupa hem lig hem kupayı götürmek kolay değil. Bizim takım Avrupa'nın ve Türkiye'nin en yaşlı takımı. O yüzden sıkıntılar yaşadık. Bizim yerimiz oralar değil daha yukarılarda olabilirdik" dedi.

Sivasspor Teknik Direktörü son olarak, "Avrupa'ya gitmek çok güzel. Taraftarlarımıza çok güzel maçlar seyrettirdik. Türkiye'ye bayağı puan getirdik. Ama takımın geniş kadroya sahip olması gerekiyor ki Avrupa ile baş edebilesin" ifadelerini kullandı.

Senin için hazırladığımız haberler