Çalımbay'dan ilginç yorum: "Judo ya da karate yapar gibiydi"

09.03.2020 - 16:34 | Son Güncellenme: 09.03.2020 - 16:40

Çalımbay'dan ilginç yorum: "Judo ya da karate yapar gibiydi"

Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, Galatasaray maçı, Süper Lig'deki şampiyonluk yarışı, Emre Kılınç ve hakem performansları hakkında açıklamalarda bulundu.

Radyospor'da Salim Manav'ın canlı yayın konuğu olan Rıza Çalımbay, "Rakiplerimizin birbirleriyle oynaması bizim için tabii ki avantaj ama bizim de maçlarımızı kazanmamız lazım. Belki de bundan sonra oynayacağımız maçlar oynadığımız maçlardan daha zor olacak. Yönetim, futbolcu olarak her maça final olarak bakacağız. Kadromuzda sıkıntı var. Kupa maçlarında da sıkıntı yaşadık, kupa maçlarının takviminin böyle olacağını bilseydim; kupada farklı kadroyla oynardım." ifadelerini kullandı ve ekledi:

'Hakkımızı arayan yok'

"Ben hiçbir zaman 'şampiyon olacağız' demedim. Bizim şampiyon olmamız bize bağlı. Bizim fikstürümüz önemli değil, önemli olan alacağımız sonuçlar. Bizim Sivasspor olarak medyadan ya da başka bir şeyden beklentimiz yok. Bize sahip çıkan ya da hakkımızı arayan da yok. Bu sezon çok mağdur olduk. Bu bir lobi işi. Lobisi olanların istedikleri şeyler de olabiliyor. Biz galip geldiğimizde 'kazandı' diyorlar başka takımlar zor kazanıyor amam onları dağlara taşlara sığdıramıyorlar."

'Saracchi judo, karate yapar gibiydi'

"Mete Kalkavan'ın karşılaşmada kasıtlı bir şey yaptığına inanmıyorum. Mete Hoca, görüş açısından dolayı Saracchi'nin pozisyonu göremedi. Saracchi'ye direkt kırmızı kart çıkması lazımdı, pozisyonda adeta judo ve karate yapar gibiydi. Benim oyuncum da aynı şeyi yapsa karar kırmızı karttır."

Emre Kılınç neden yedek kaldı?

"Emre yerine Yasin'le maça başlamamın taktikle alakası yok, forma kimin hakkıysa o oynuyor. Yasin iki maçta iyiydi o oynadı. Emre sakatlıktan çıktığı için onu daha sonra kullandık. Bunu Emre'yle de konuştum. Yasin'in hakkıydı fakat o da eski takımına karşı oynadı diye belki de çok heyecanlıydı."

Senin için hazırladığımız haberler