Rıza Çalımbay'dan Stefan Kuntz'a milli takım sorusu

Feride Kara
27.05.2022 - 00:49 | Son Güncellenme: 27.05.2022 - 02:05

60. Türkiye Kupası'nı Kayserispor'u uzatmalarda 3-2 mağlup ederek şampiyonluğu kazanan Sivasspor'da maçın ardından Rıza Çalımbay açıklamalarda bulundu.

Rıza Çalımbay'dan Stefan Kuntz'a milli takım sorusu

Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay Türkiye Kupası zaferinin ardından Türkiye Milli Takım Teknik Direktörü olan Beşiktaş’tan eski takım arkadaşı Stefan Kuntz’a, ‘Niye Sivas’tan bir kişi gitmedi milli takıma?’ diye sitemde bulundu.

 3 senedir, görevdeyim 3 senedir Avrupa'ya gidiyoruz

Rıza Çalımbay: "Hakikaten bir final oldu. İki takım da çok iyi mücadele etti. Gol yedik, gol attık... Çok güzel bir maç oldu. En büyük hedeflerimizden biriydi. Bir kupa bile gelmemişti Sivas'a. 3 senedir, görevdeyim 3 senedir üst üste Avrupa'ya gidiyoruz. Bu benim için çok önemli. Sezonu ilk biz açtık, en son biz kapattık. Herkese bu kupa hayırlı olsun. İnşallah arkası farklı bir şekilde gelir.

Hedef yoksa gelmem dedim

Ben buraya gelirken, hedef yoksa gelmem dedim. Bazen ne kendi hedefimi kendim koydum... Çünkü biz bir Anadolu takımıyız. Fazla bütçemiz olmuyor. Birazcık daha bütçemiz iyi olsa daha farklı şeyler olabilirdi. Pandemiden önce ilk yarıyı lider bitirmiştik. O zaman şampiyon olabilirdik. Yönetimin ve taraftarın çok büyük katkısı olması gerekiyor. Bugün olağanüstü bir katkı vardı. Bugün takımla gurur duydum. Herkes mücadele etti. Herkes ne gerekiyorsa yaptı.

Kuntz'a milli takım sorusu

Rıza Çalımbay Sivasspor'dan milli takıma oyuncu gitmesi gerektiğini söylerken "Sözleşmem bitti ama kimseyle görüşmedim. Yarın Sivas’ta kutlamalar olacak. Ondan sonra yönetimle oturup konuşacağız ona göre geleceğimize bakacağız. Farklı düşüncelerim var ama şimdi benim en çok üzüldüğüm şeylerden bir tanesi hak edenler hak ettiği yere gelmiyor. En çok üzüldüğüm şeyi söyleyeyim; biz 2 senedir Avrupa’ya gidiyoruz. Bu senede her şeyi yaptık kupayı kazandık. Bu takımın içinde bir kişi milli takıma gitmez mi? Uğur Çiftçi 50 tane maç oynuyor. Orada Kuntz var eski arkadaşım. Niye Sivas’tan bir kişi gitmedi milli takıma” dedi.

Senin için hazırladığımız haberler