"Çalıştırdığım takım Barcelona ya da Liverpool..."

22.05.2020 - 10:22 | Son Güncellenme: 22.05.2020 - 10:25

Son olarak Büyükşehir Belediye Erzurumspor'da görev yapan teknik direktör Erkan Sözeri, kariyer planlamasıyla ilgili konuştu. Sözeri, liglerin durumu, 21 takımlı Süper Lig tartışmalarını yorumlarken, uzun vadeli hedefini de açıkladı.

"Çalıştırdığım takım Barcelona ya da Liverpool..."

Teknik direktör Erkan Sözeri, futbolun gündemine yönelik değerlendirmelerde bulundu. Liglerin başlaması için acele edildiğini söyleyen Sözeri, 21 takımlı Süper Lig fikrine sıcak baktığını açıkladı. Ayrıca deneyimli teknik adam, kariyer planını açıkladı. Sözeri, “Çalıştığım takım bana Barcelona’dır” görüşünü paylaştı.

Radyospor’da Gün Ortası programında Emrah Karalinç’in canlı yayında sorularını yanıtlayan Erkan Sözeri’nin açıklamaları şu şekilde:

“Mutfakta pek başarılı değilim”

Karantina günlerini anlatan Sözeri, “Koronavirüs döneminde evde kalmaya gayret ediyoruz. Evde daha önce çok fazla yapmadığım şeyler yapıyorum. İnsan evde sıkılıyor. Mutfak konusundaki potansiyelimi ortaya çıkardım. Ama başarılı mıyım? Öz eleştiri yapmam gerekirse pek başarılı olduğumu düşünmüyorum (gülerek)” diye konuştu.

“Futbolcular sahada sosyal izolasyon mu yapacak?”

Liglerin başlama tarihinin erken olduğunu savunan Sözeri, ‘futbolcular sahada sosyal izolasyon mu uygulayacak?’ eleştirisini yaptı.

Sözeri, “Sağlık Bakanımız, ‘Evde kalın’ diyor. Böyle bir dönemde sahada terini akıtan futbolcular temas ile burun buruna. Köşe vuruşu kullanırken, sahada sosyal izolasyon mu olacak? Bence ligin başlama tarihi erken. Normale dönmeye başladık ama tam anlamıyla sağlıklı bir ortam oluşunca taraftarlarla birlikte maçların başlaması daha iyi olurdu. 12 Haziran tarihi bence erken bir tarih” ifadelerini kullandı.

“Stadyumlara az sayıda taraftar alınması tartışılabilir”

Seyircisiz maçların futbolcuları etkilediğini belirten Sözeri, stadyumlara az sayıda taraftar alınması fikrini ortaya attı ve şu sözleri söyledi:

“Stadyumlar izole edilebilir ve sahaya az sayıda taraftar alınabilir. Çünkü seyircisiz maç hiçbir zaman keyif vermez. Almanya’daki maçlar seyircisiz başladı ama futbolcular da oynadıkları oyundan keyif almıyor. Ayrıca futbolcular açısından riskli bir dönem. Sakatlık riskleri futbolcuları da endişelendiriyordur.”

“21 takımlı Süper Lig fikrine sıcak bakıyorum”

Deneyimli teknik adam, küme düşmenin kaldırılması tartışmalarına da değindi. Sözeri bu noktada, ”Küme düşme hattındaki takımlar, ‘küme düşme kaldırılsın’ diyebilir. Takımlar, fiziksel olarak sıkıntı yaşayacaklarını biliyor. Düşme hattındasınız ve 2 aydır maç oynamıyorsunuz. Ciddi sıkıntı yaşarsınız. Düşme adayı olan takımlar daha da sıkıntıya gireceğini biliyor. Pandemiye göre; eğer lig oynanamayacaksa küme düşme kaldırılabilir. 21 takımlı Süper Lig fikrine sıcak bakıyorum. Ama bir sonraki seneye 6 takım düşme adayı olabilir” görüşünü paylaştı.

“Çalıştırdığım takım bana Barcelona ya da Liverpool’dur”

Sözeri, kariyer planlamasında Süper Lig olduğunu açıklarken, “Ben hangi takımda çalışıyorsam o takım dünyanın en iyi takımıdır. Erzurumspor’da çalışıyorsam orası bana Barcelona’dır. Ya da Liverpool diyebiliriz. Kariyer planlamamda Süper Lig var. Hedefim Süper Lig takımlarında görev almak ve kalıcı olmak. Futbolculuk döneminde de öyleydim. Benim için para ikinci planda. Özellikle Süper Lig’de çalışmak istiyorum” açıklamasını yaptı.

“Milli Takım da hedeflerim arasında”

Öte yandan Erkan Sözeri, A Milli Takım’da çalışmanın da hedefleri arasında olduğunu belirterek, ”Yolum biraz uzun oldu. Geç geldim ama tırnaklarımla kazıyarak geldim. Ben alt ligleri küçümsemiyorum. Fakat; alt liglerdeki sıkıntıları çok yakından biliyorum. Süper Lig’de teknik adamlar biraz daha rahat. Milli Takım da yine çalışmayı hedeflediğim yerlerden. İnşallah oralara gelebiliriz” yorumunda bulundu.

Senin için hazırladığımız haberler