Eski tenisçi Camila Giorgi sessizliğini bozdu: Hırsızlık, vergi kaçaklığı ve sahte aşı belgesi...

07.10.2024 - 22:02 | Son Güncellenme: 07.10.2024 - 22:39

Eski tenisçi Camila Giorgi, ailesiyle vergi kaçakçılığı nedeniyle İtalya'dan kaçtıkları yönündeki iddialar hakkında açıklamada bulundu.

Eski tenisçi Camila Giorgi sessizliğini bozdu: Hırsızlık, vergi kaçaklığı ve sahte aşı belgesi...

AJANSSPOR - HABER

Camila Giorgi geçtiğimiz aylarda tenisten emekli olduğunu duyurdu. İtalya'da vergi kaçırdığı için ABD'ye taşındığı iddia edilen eski tenisçi açıklama yaptı.

Eski tenisçi Giorgi vergi borçlarıyla gündemde

İtalyan vergi makamları geçtiğimiz günlerde Camila Giorgi hakkında gündem olan bir açıklama yaptı. Açıklamalarda Giorgi ailesinin vergi beyannamelerinde eksiklikler olduğu hatta bazı noktalarda ise hiç beyan olmadığı belirtildi. Eski tenisçi Camila Giorgi'nin ise tek başına 446 bin Euro vergi borcu olduğu ifade edildi.

"Asla kaçmam!"

İtalyan televizyon kanalı Canale 5'teki Verissimo programına çıkan Camila Giorgi sessizliğini bozdu. Vergi kaçakçılığı nedeniyle İtalya'dan ayrıldığı konuşulan Giorgi şunları söyledi: "Asla kaçmam! Bu bir kaçış değildi. Okuduğumda güldüm. İtalya'yı vergi kaçakçılığı yüzünden terk etmedik. Belki de sorun fazla konuşmamam ve bunun da bazı şeyleri açıklığa kavuşturmayı zorlaştırmasıdır."

İlgini Çekebilir
Dünya bir numarası Iga Swiatek, Tomasz Wiktorowski ile yollarını ayırdı
Habere Git

"Yıllardır bırakmayı istiyordum"

Camila Giorgi açıklamalarında tenisi bırakma nedenini ve ailesiyle ABD'ye taşınma sürecini şöyle anlattı: "Yıllardır bırakmayı istiyordum. Sürekli birkaç ay ara verdim ve sonra sahaya geri döndüm. Ama artık seyahat etmenin getirdiği fiziksel ve zihinsel baskıya dayanamıyordum. Üç yıldır Miami'de yaşıyorum ve şimdi temelli oraya taşındım. Annem ve babam California'da."

"Avukatım bana birçok sorun yaşattı"

Camila Giorgi açıklamalarında avukatı hakkında ise "Avukatım bana, tüm bu söylentiler ortaya çıkana kadar bilmediğim birçok sorun yaşattı. Ailemin bu durumdan haberi yoktu. Başkaları bana tavsiyelerde bulundu, bu onların işiydi." dedi.

"Babam da kurbandı"

Camila Giorgi'nin tenis kariyerinde antrenörü ise babası Sergio Giorgi oldu. Eski tenisçi yaşadığı ekonomik sorunlarda babasının rolü hakkında ise "Babam ekonomik işleri yürütmedi. Kurban kelimesini sevmiyorum ama bu noktada olan bu. Babam da kurbandı. Personelimizi değiştirdik ve şimdi her şey yolunda." ifadelerini kullandı.

İlgini Çekebilir
Carlos Alcaraz: Muhtemelen bizi bir şekilde öldürecekler
Habere Git

"Babam hakkında yanlış fikirleriniz var"

Camila Giorgi'nin antrenör babası sık sık korttaki skandalları ile gündeme geldi. Hakemlere hakaret eden ve oyun sırasında sigara içen Sergio Giorgi'nin kızı Camila babası için şunları söyledi: "Babam benim hep arkamdaydı. Babam, patron mu? Hayır, bu doğru değil. Muhtemelen tanıdığım en açık insan babamdır. Babam hakkında yanlış fikirleriniz var. Çok anlayışlıdır."

"Bu suçlama çok saçma, şok edici"

Camila Giorgi'nin İtalya, Calenzano'da kiraladığı evin sahibi eski tenisçinin evden ayrılmadan önce evi boşalttığını öne sürdü. Giorgi ise evde 100 bin Euro'luk hasar bıraktığı iddialarına şöyle yanıt verdi: "Mobilyaları çalmadık, evde hiç mobilya yoktu. Kirayı da hep biz ödedik. Bu suçlama çok saçma, şok edici."

Sahte aşı iddialarına cevap verdi

Eski tenisçi Camila Giorgi'nin gündeme geldiği bir diğer skandal ise sahte aşı belgesi olmuştu. Giorgi açıklamalarında doktorunun ortaya çıkardığı sahte Covid-19 aşısı hakkında ise şöyle konuştu: "Bu konuyla ilgili duruşma Kasım ayında görülecek. Doktora çok şaşırdım çünkü ona güvenmiştim. Aşıyı oldum ve doktor da bana aşı sertifikası kaydı yaptı. Daha sonrasında bu aşının Corona aşısı olmadığını öğrendim. Daha sonrasında düzgünce aşı oldum."

Senin için hazırladığımız haberler