Can Arat: "O kulüpte oynarken FETÖ'cüler benimle konuşmadı!"

01.08.2024 - 20:36 | Son Güncellenme: 01.08.2024 - 21:29

Fenerbahçe, Karşıyaka, Sivasspor, Başakşehir ve Antalyaspor'da top koşturan eski futbolcu Can Arat, futbolculuk dönemine dair çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Can Arat: "O kulüpte oynarken FETÖ'cüler benimle konuşmadı!"

AJANSSPOR HABER

Fenerbahçe, Karşıyaka, Sivasspor, Başakşehir ve Antalyaspor gibi takımlarda top koşturan ve Türk Milli Takımı'nda 9 maça çıkmış olan Can Arat, 24 Carat Digitale kanalında Serbay Şenkal'in sorularını yanıtladı.

"Fenerbahçe'de köstebek zannedildim"

Fenerbahçe'den Karşıyaka'ya neden transfer olduğunu açıklayan Can Arat: " Fenerbahçe'de Schalke maçı öncesi yedek kulübesinde iken bit basın mensubu abimiz, 'Can resimlerini getirdim kardeşim' diyerek bir CD getirdi. Aldım ve malzemeciye verdim odama götürsün diye. Volkan Ballı geldi yanıma, 'Ne aldın ondan? Başkan soruyor niye konuşuyormuş gazeteciyle diye dedi' dedi. Başkan kulüpten birisi basınla konuştuğu zaman haber mi veriyor acaba diye düşünüyordu. O zaman takımda dönen olaylar medyaya yansıyordu içeride köstebek olduğu düşünülüyordu. Yönetim kurulundan birisinin onayıyla bir gazeteciyle röportaj yaptım. Çıkan haberlerde o gazetecinin çalıştığı gazeteden yayıldığı için ben köstebek zannedildim ve takımdan aforoz edilerek Karşıyaka’ya kiralık olarak transfer oldum.

"Asıl köstebek iki oyuncuymuş"

Önder Özen bana, 'Son olaylardan sonra takıma geri dönmen çok. Bütün suç senin üstüne kaldı' dedi. Sonradan iki tane başka oyuncunun köstebek olduğu ortaya çıktı. Sonra ben Fenerbahçe’ye geri geldim. İlk antrenmanda Nobre’nin talihsiz bir şekilde kaşını yardım ve Sivasspor’a gönderildim. İyi ki Sivas’a gittim.

"Zico beni oynatmak istiyordu ama Aziz Yıldırım devreye girdi"

Zico'nun beni oynatmayı düşündüğü maçlarda başkan devreye girip 'Bu maç Can'ı oynatma' dediğini biliyorum. Oynatılmadığın maçlarda da 'Can'ı neden oynatmıyorsun?' dediğini biliyorum. Alex bana şunu diyordu 'Kampın yıldızı, antrenmanların yıldızı hep sensin. Resmi maça çıktığımız zaman üzerinde baskı olduğunu görüyorduk bunun da sebebini biliyorduk.'

"Gayrimüslim olduğum halde Cuma Namazına çağrıldım"

İsmail Hoca gayrimüslim olduğumu biliyor. Takım olarak Cuma namazına gidildi. Benim orada olmadığımı görünce masörle beni otelden aldırmak istiyor. Çağırıyor, 'Cuma namazındayız sen de gel' diyor. Hristiyan olduğumu biliyor ama 'Allah'a giden bir yol bu da' dedim ve gittim namaza. Zorla demeyelim ama direnmedim ben de aslında. Ben ortamı bozmaya çalışan biri olmadım hiç.

"Müslüman olabilirdim ama..."

Ben Müslüman olabilirdim ama bir kötü Müslüman yüzünden olmayı reddettim. O da Cihat Arslan. Onu tanıdıktan sonra Müslüman olmak istemedim.

"Antalyaspor'a hakkımı helal etmem"

Kariyerimi sonlandırmak istemediğim halde sakatlandığım için futbolu bırakmak zorunda kaldım o zaman da Antalyaspor’da oynuyordum. Ameliyatımından 3 hafta sonra sahaya döndüm Galatsaray’a karşı sahada olmak için. Shaktar Donetsk hazırlık maçında 90 dakika top oynadım ve dizim davula döndü. Sonrasında bana “Yararlı değilsin” denildi ve kadro dışı bırakıldım. Oynadığım her takımda sahip çıkıldı bana; Fenerbahçe, Karşıyaka, Sivasspor ve Başakşehir. Bu kulübün karakteridir. Başka hiçbir takımda bu kadar sahipsiz hissetmedim. Antalyaspor’a bu yüzden çok kırgınım. Bir alt ligde senin için elinden geleni yapmış bir adamı Süper Lig’e çıktıktan sonra elinin tersiyle itemezsin. Bir oyuncu senin için sakatlanıyorsa, ameliyatından 4 hafta sonra sen bu oyuncuyu hazırlık maçında oynatıyorsan hata benim olmaz. Benim hatam amatörlük. Sen benden tatlı ayrılmıyorsan ben de hakkımı helal etmem sana.

"FETÖ'cüler benimle konuşmadı"

Antalyaspor’da oynarken gayrimüslim olduğumu öğrenen 1-2 tane takım arkadaşlarım benimle konuşmamaya başladı onlarda FETÖ'cüydü" ifadelerini kullandı.

Senin için hazırladığımız haberler