Can Çobanoğlu: Beşiktaş, Bayern Münih maçını kazanacak

12.03.2018 - 17:33 | Son Güncellenme: 12.03.2018 - 17:33

Can Çobanoğlu: Beşiktaş, Bayern Münih maçını kazanacak

2002 Dünya Futbol Şampiyonası'nın efsane üçüncüsü Türk Milli Takımı'nın unutulmaz menajeri Can Çobanoğlu, Radyospor'da yayınlanan Futbol Aklı programında Orkun Yazgan’ın sorularını yanıtladı. 

Başta Galatasaray - A.Konyaspor, Yeni Malatyaspor - Fenerbahçe, Beşiktaş - Gençlerbirliği maçları olmak üzere gündeme dair özel açıklamalarda bulunan Çobanoğlu, çarpıcı ifadeler kullandı.

İşte Can Çobanoğlu'nun sözlerinden Ajansspor'un derledikleri:

'Sergen hoca Galatasaray'ın hücum ederken boyunun uzadığını keşfetmiş'

"Sinan müthiş bir gol attı. Bu golü şampiyonluk yolunda dönüşleri adına en önemli gollerden biri oldu. Ahmet Çalık oyuna girince insanlar bir homurdandı. Fakat orada Fatih hoca uzun oynayıp Gomis stoperlerin arasında kalınca Maicon'u ileri attı. Zaten duran toplarda kullandığı stoperi öne aldı. Golden sonra 5li savunmaya dönüp skoru korumaya devam etti. "

"Sergen hoca Galatasaray'ın hücum ederken boyunun uzadığını keşfetmiş ve topu Galatasaray'a bırakıp hamle önceliği alarak döndürmeden ilk topa basıp öne doğru değil yana ve geri oynatarak böyle durdurabilir diye düşündü. Donk ve Selçuk stop-pas yapan oyuncular ben bunları arasına girerim dedi ve öyle de oldu"

'Fatih Hoca bir risk aldı ve Sinan...'

"Fatih Hoca bir risk aldı ve şöyle bir laf etti dedi ki, 'büyük takımlar risk alır' gerçekten öyle. Eleştirilir başka ama Sinan Gümüş için şunu söylemek lazım. Sinan Gümüş, Galatasaray'a geldiğinde nasıl bir takıma geldiğini anlaması lazımdı. Sonra Messi gibi saçlarını boyatıp gelince sorun oldu. Büyük oyuncu durumdan ne çıkartabilirim konusunda bilen oyuncudur"

"Genç oyuncular artık saygı duyular, sevgi duyuluyor ama bu genç oyuncular bunları farklı bir durum gibi zannediyor. Sinan'ın 90 dakikayı tamamladığı çok azdır. Oyun içi kurgusunda da gerçekleştirme konusunda başarılı olamadı. Sinan şimdi hamle oyuncusu pozisyonunda kaldı. Aslında Sinan kumaş iyi bir oyuncu. Sinan kumaşı iyi olan bir oyuncu"

'Aykut hocanın derbide tercihi önemli olacak'

"Aykut Kocaman kendi felsefesi üzerine bir takım kurmak istiyor ve öyle tercihlerde bulunuyor. Aykut hocanın derbide tercihi önemli olacak"

"Ofansıfı başlattığı nokta önemli kendi sahasında olduğu için maçın başında pres yapacaktır. Bence Şener oynayacaktır. "

'Aykut hoca kanatları kapatmaya çalışacaktır'

"Galatasaray rakibi göğüslemek isteyecektir. Gomis dışında duvar olacak oyuncusu yok. Gomis'e yardım edecek bir oyuncu var. O oyuncu da Rodrigues ama o zaman kanatlar nasıl işleyecek"

"Aykut hoca kanatları kapatmaya çalışacaktır. Belki Fernando kullanabilir. Kurgusunu değiştirebilir"

 

'Beşiktaş Bayern maçını kazanacak"

"Beşiktaş takımında Negredo - Vagner Love konusu var. Trabzonspor maçında Vagner Love başladı ama istediklerini gerçekleştiremedi. Ardından oyuna giren Negredo ile Babel bir AŞ üretti ve maçı kazandı"

"Vagner Love biraz fazlasını yapmaya çalışınca olmuyor. Bu takımda Cenk bekledi arkanda Negredo var sonuçta. Başakşehir maçı önemli ama Bayern maçı için şunu söyleyeyim. Güzel bir maç olacak Beşiktaş taraftarı maça gitsin eğlensin bence Beşiktaş maçı kazanacak"

'Trabzonspor tarafından transfer cezası iyi oldu diyen var"

"Trabzonspor tarafında tabii tanıdıklarımız var. Bu ceza hakkında iyi oldu diyen bile var. En azından transfer yapmayız böylece para harcanmaz diyenler var"

"Genelde Fenerbahçe ile ilgili konuşurken Galatasaray maçını iyi oynayalım sonrasına bakarız gibi bir anlayış var. Bu tribünlerde var. Atkinson geldi mesela Mercedes hediyesini aldı sonrası ne olacak. Tökezlediğin takımlar derbiler değil zaten"

"Fenerbahçe için olmazsa olmaz bir maç Galatasaray'a iki sonuç yarıyor. Bu iki takım oyuncularının arkadaş olduğunu unutmasınlar. Milli Takım kampına gelirlerdi sarmaş dolaş olurlardı. Dışarıda beraber yemek yiyen arkadaşlar bunlar"

'Dün seyirci eminim Muslera'ya dön kalene demiştir'

"Dün seyirci eminim Muslera'ya dön kalene demiştir. Hakeme gitti ve itiraz etti. Demek ki psikolojisinden bir sorun olmuş. Mesela ikinci yarı Linnes ile başladı Fatih hoca. Bunu açıkcası ben anlamadım. Önce bu maçta 3 puan almanız lazım. Fenerbahçe maçında oynamayacak diye Mariano çıkmamıştır "

"Ben mesela maçı izlerken her tarafa, topun olmadığı kısımlara bakıyorum. Sergen hoca sürekli Mariano'nun arkasını işaret etmişti. Tahmin ediyorum Fatih hoca oradan çok hücum geldiğini gördü ve bu maçı düşünüp bu hamleyi yapmıştır. Penaltı konusuna gelelim. Gomis bence penaltı atamaz. Sergen hoca Serkan'a işaret etti sağ tarafı gösterdi demek ki çalışmışlar"

'Sergen hocayı kendi jenerasyonu için futbolu bilen...'

"Sergen hoca önemli bir figür. Kendi jenerasyonunda futbolu bilen çok önemli bir isim. Sergen hocayı kazanırsa Türk futbolu kazanır. İyi futbolcudan iyi teknik adam olmaz klişesi var ama katılmıyorum Zidane kötü futbolcu mu? Tabii ben iyi futbolcuydum iyi hoca olurum kendini geliştirmezse Maradona olur. Herkes kendisi gibi olur diye düşünüyor ama mesela Hagi bunu yaşadı ilk zamanlarında"

"Tudor olsaydı 10.dakikada kulübede duramazdı. Gol için döndürmeyen bir takım vardı. Oyunu kesmek için yapılan faullere bakmak lazım."

"Trabzonspor başkanının yakından tanırım. Çok başarılı biridir ama aynı menajerlerle çalışma hatasına düşüyor."

"Dört büyüklerin borcu 8,5 katrilyon olmuş. Ülke bütcesi gibi bu para batan para Altınordu mesela nasıl yapıyor bu işleri bilene bırakmak lazım"

Senin için hazırladığımız haberler