Can Çobanoğlu: Dursun Özbek'i bu işe itelediler, kendi başına karar verseydi başkan adayı olmazdı!

28.05.2018 - 18:15 | Son Güncellenme: 28.05.2018 - 22:10

Can Çobanoğlu: Dursun Özbek'i bu işe itelediler, kendi başına karar verseydi başkan adayı olmazdı!

Radyospor Yorumcusu Can Çobanoğlu, Yeşil Koltuk programında gündeme dair açıklamalarda bulundu. 

"Milli maça ilgi zayıf"

Maalesef bu milli maça ilgi zayıf. Bunu mu konuşalım? Ali Koç'un açıklamalarını mı konuşalım? Galatasaray'daki seçim sonuçlarını mı konuşalım?

NBA ve Euroleague bir şirket. NBA'de şirketin nasıl yönetileceğini müthiş anlatıyor. Biz Şenol Hoca ile 2002 Dünya Kupası öncesi Golden Cup'a gittik. Kosta Rika'yı izlemek için. Gittiğimizde de ben Miami Heat'in genel menejerimi aradım. Bize en iyi yerlerden bilet ayarladılar. Maçın içerisindeki etkinlikler sporun nasıl pazarlanması gerektiğini, nasıl daha fazla gelir elde edileceğini gösteriyor.

Ali Koç'un Galatasaray'a teşekkür etmesi doğru. Ama Galatasaray tek adamlığı kabul etmiyor. TRT'de Basın Tribünü programında Aziz Yıldırım'a sorulan soruların bir kıymeti harbiyesi yok benim. Ali Koç'un serzenişteleri, saygı içerisinde. İthamlar da belden aşağı, bunlar doğru şeyler değil. Herhalde Ali Koç herhalde aileden gelen kazanma ve direnme gücü olmasa herhalde bu yarıştan dönebilirdi. Dik duruyor, omurgalı duruyor. TRT, Aziz Yıldırım'ı 19:00'da veriyor. Yarın Ali Koç'u 22:30'ta veriyor. Aziz Yıldırım, prime time saatinde yayına çıkıyor. 

"Dursun Özbek'i itelediler"

Dursun Başkan'ı bu işe itelediler. Kendi başına karar verseydi buna girmezdi. Bir de bu dünyanın büyüsü var. Ne kadar paran olursa olsun, başkan olunca dünya bambaşka oluyor. Seni kendi çocuğun videoya almazken sokakta binlerce insan seni videoya alıyor, sokakta senden imza alıyor. Çok uzun süre yaptığında kesin kliniğe yatıyorsun. Avrupa'nın önemli takımları kendilerinin markası olmuş futbolcuları, futbolu bırakmadan önce, futbolun sonrasına hazırlıyorlar. 

Dursun Özbek bana başkan adayı olayım mı diye sorsaydı, ben hayır olma derdim. Onunla görüştüm, bu yolun yanlış olduğunu söyledim. Onunda kendine göre hesapları var. Kendisini oraya iten hevesliler var. Bir de sinyalcisi var. Uzun bir süre Beşiktaşlılar'ın da yanında dolaşıyordu. Mustafa Cengiz stratejik olarak doğru bir hamle yaptı. Adnan Polat'ı alkışlattı, liseli-lisesiz ayrımı olmaz, dedi. Böyle bir keskin ayrılık olsaydı bu kadar büyük bir oy farkı ile seçilmezdi. 500 yıllık bir kültür hazinesinden bahsediyoruz. Galatasaray'ı kültür olarak diğer takımlardan ayıran bir özellik bu. 

Real Madrid kazanan bir camia. O camimanın teknik direktörü Zidane futbolculuğundan sonra sportif direktör oldu. Sonra teknik direktör oldu. 17 maçta 1 kupa alıyor Zidane.  

Madrd'deki futbolcuya bak, Bale. Yedek oturuyor. Bizde 3 kuruşluk futbolcuyu oyundan çıkarıyorsun, ellerini kaldırıyor, hareket yapıyor. Zidane eziyor ama oyuna nerede alacağını da biliyor. O yüzden her zaman söylüyorum; Gaatasaray teknik direktörü başkadır, Fenerbahçe'nin teknik direktörü başkadır, aynı şekilde Beşiktaş'ın. Trabzonspor'un teknik direktörü ise bambaşkadır. Bunlar camialar kendi genlerini oluşturuyor, oraya başka bir gen katmaya çalışıyorlar.

Fenerbahçe'deki başkanlık yarışı...

20 sene bir kulübe başkanlık yapmış. Yapacağı tek şey geçmişle hesaplaşmak. Sen tarafsın bir kere. Kendisi varsa hesap sorulabilir, kendisi yoksa hesap sorulamaz. Koskaca Fenerbahçe camiası aciz mi? 

Böyle bir seçim çok güzel bir seçim. 22.000-23.000 kişi katılacak. En ufak bir kötü sonuçta, herkes ayağa kalkacak. Normalde Galatasaray veya Beşiktaşlı taraftarların Ali Koç'un gelmemesini istememesi lazım. Türk sporu için Ali Koç'un gelmesini istiyorlar. Her şey bir kenara Ali Koç'un "Galatasaray'ı tebrik ederim, demokratik bir seçim gerçekleştirdi" demesi ile Galatasaraylıları sevindirdi. 

Ali Koç'u kurumsal buluyorum. Bu yüzden diğer kulüplere de örnek olacağı için Ali Koç'un başkan olmasını istiyorum. 

Afyonspor'a tebrik...

Afjet Afyonspor'u tebrik ediyorum. Sakaryaspor'u da yarışı buraya kadar getirdikleri için tebrik ediyorum.

Senin için hazırladığımız haberler