Can Çobanoğlu: Fenerbahçe'de iyi bir yönetici grubu olsa Aykut Kocaman'a...

05.03.2018 - 17:46 | Son Güncellenme: 05.03.2018 - 17:46

Can Çobanoğlu: Fenerbahçe'de iyi bir yönetici grubu olsa Aykut Kocaman'a...

2002 Dünya Futbol Şampiyonası'nın efsane üçüncüsü Türk Milli Takımı'nın unutulmaz menajeri Can Çobanoğlu, Radyospor'da yayınlanan Futbol Aklı programında Orkun Yazgan’ın sorularını yanıtladı. 

Başta Trabzonspor - Beşiktaş ve Fenerbahçe - Akhisarspor maçları olmak üzere gündeme dair özel açıklamalarda bulunan Çobanoğlu, çarpıcı ifadeler kullandı.

İşte Can Çobanoğlu'nun sözlerinden Ajansspor'un derledikleri:

'Fenerbahçe kötü bir takım mı?'

"Kameni, Isla, Roman, Skrtel, Hasan Ali, Mehmet Topal, Josef, Valbuena, Mehmet Ekici, Dirar, Giulaino, Soldado, Fernandao bu isimler kötü mü? Şimdi Akhisar'ı saydığında seviyesi biraz orta sırada kalıyorsa ve sen bu takıma kaybediyorsan ortada bir sorun var"

'Fenerbahçe'de iyi bir yönetici grubu olsa Aykut Kocaman'a...'

"Fenerbahçe'de iyi bir yönetici grubu olsa Aykut Kocaman'a 'bize taç hırsızlığı yapıldı' diye abuk bir cümle kurdurtmazdı"

"Ayrıca kontrolü kaybettik gibi bir açıklama yapmamalı. Daha önce de bizi şampiyon yapmazlar açıklaması yapmıştı"

'Vida daha Beşiktaş'a gelmedi'

"Beşiktaş'ın ideal kadrolarından birini çıkardı. Tosic formayı aldı zaten kötü oynamıyordu. Vida mesela geldi mi? Bence daha hala gelmedi. Mesela Pepe geldi ilk 5-6 maç çok iyi oynadı. Şimdi düşmeye başladı. Gelir gelmez bildiği futbolu sahaya yansıttı. Bir de stoper tedirgin oynarsa işiniz zordur. Orta sahada pas kaybı olduğu zaman sorun çok olmaz ama stoper öyle değil. Bitmiş bir ligin ardından geldi. Yorgunluk olabilir. Geldiği takımda çok statik bir takımdı."

"Bizim lig aslında adama sertlik anlamında Avrupa'nın birinci sırasında. Sürekli temas var. Görünen o ki Vida da bu lige alışacaktır"

'Josef ve M. Topal'ın baskı içinde nasıl durumda olduğunu görüyorsunuz'

"Fenerbahçe'nin hiç böyle vura kıra maçı alacak bir yapısı var mı? Josef ve M. Topal'ın baskı içinde nasıl durumda olduğunu görüyorsunuz"

"Fenerbahçe'nin 6 tane kupa maçında oynamayan oyuncusu bu maçta sahaya çıktı. Bir gün sonra oynasa yine Akhisarspor bir gün fazla dinlenecekti"

'Şenol Güneş'e sahip çıkmanız lazım'

"Beşiktaş'ın sitesinde maçın adresi Şenol Güneş stadı olarak yazıyor. Trabzonspor'un sitesinde Medical Park yazıyor. Siz yani böyle bir değere sahip çıkmanız lazım. Sizin elinizde böyle bir değer var. Elinizde böyle bir değer vardı yaka paça gönderdiniz."

"Yaptığı başarılar ortada. Şampiyonlar Ligi'nde namağlup çıktı, stadyumsuz takımı şampiyon yaptı."

'Fatih hoca cin gibi adam'

"Galatasaray için ne söyledik Fenerbahçe maçına kadar 5-6 puan fark yapma şansı var dedik ama Kasımpaşa ve Sivasspor maçıyla o imkanı yitirmişti. Fakat Fenerbahçe yok bitirmedi dedi."

"Skordan farklı Galatasaray nereye kilitlenmiş buna bakmak lazım. Hoca geldiğinde bu takımdan birşeyler çıkartırım diye geldi. Fatih hoca cin gibi adam. Camia ise daha önce 6 kez şampiyon olmuş hoca geldi yine şampiyon yapabilir dedi. Böyle bir birliktelik yaşandı. "

'Valbuena ile başlıyorsun ama kurtarıcı olarak Aatıf sokuyorsun'

"Alex mesela santra yapardı hemen topu rakip yarı sahaya atardı. Orada büyük bir baskı ile baslardı. Zaten 2-0 yapardı sonra rölantiye alırdı. Akhisar bu maça özel oynamadı. Akhisar çabuk çıkan bir takım"

"Aykut hocaya kızıyorum çünkü benim takımım sistem takımı diyorsun. Valbuena ile başlıyorsun ama kurtarıcı olarak Aatıf sokuyorsun. O zaman daha önce yaptıkların yanlıştı"

'Bir çok medeni ve çağdaş ülkeden önce kadınlara seçilme hakkı vermiş bir ülkeyiz'

"Dünya Kadınlar Günü 8 Mart o günün haftasına girdik. Bütün kadınlarımızın eş kimlik ve kişilikleri ile bu haftayı kutluyoruz. Bir çok medeni ve çağdaş ülkeden önce kadınlara seçilme hakkı vermiş bir ülkeyiz."

"Kadın hakları konusunda özellikle üzerinde duruyoruz. Cinsel istismar, kadın hakları, hayvan hakları vb. konulara çok duyarlı bir program ve radyoyuz"

"8 Mart günü Üsküdar SSK'da bu konu hakkında konuşmacıyım. Bu konuda başımız önümüzde bir konuşma yapacağız. Bizi kim yetiştiriyor annelerimiz. Bunu iyi düşünmemiz lazım. Çeşitli etkinler var bu gün için. İş Dünyasında yer alan bütün kadınlarımızı anıyoruz"

Senin için hazırladığımız haberler