Can Çobanoğlu: 'Galatasaray seyircisinin bu sezonki performansı müthiş'

30.04.2018 - 17:57 | Son Güncellenme: 30.04.2018 - 17:57

Can Çobanoğlu: 'Galatasaray seyircisinin bu sezonki performansı müthiş'

2002 Dünya Futbol Şampiyonası'nın efsane üçüncüsü Türk Milli Takımı'nın unutulmaz menajeri Can Çobanoğlu, Radyospor'da yayınlanan Yeşil Koltuk programında konuştu. 

Gündeme dair özel açıklamalarda bulunan Çobanoğlu, çarpıcı ifadeler kullandı.

İşte Can Çobanoğlu'nun sözlerinden Ajansspor'un derledikleri:

"Derbi öncesi yayıncı kuruluşta yayındaydım maç öncesi istatistikleri ortaya koyduk. İstatistik bilim mi yoksa Futbol filmi mi kazanacak bakacağız. Galatasaray yapmasını gereken her şeyi %100 yaparken Beşiktaş yapması gerekenlerinin neredeyse hepsini yapamadı"

'Beşiktaş bulduğu pozisyonları gole çeviremedi'

"Beşiktaş bulduğu pozisyonları gole çeviremedi. Beşiktaş bu kez çok bilinen pas oyunu ve yüksek pas yüzdesini yapamadı çünkü Galatasaray bunu yaptırmadı. "

"Galatasaray 90 dakika yapabiliyor. Topu kalesinden uzakta karşılarsa üstünlüğü ele geçirir. Bekler iyi oynamazsa sorun olabilir. İki bek arası boşluğu Babel iyi oynar ve o beklerin arkasını kullanamazsa Beşiktaş için sorun olur demiştik. Gerçekten öyle oldu."

"Donk yada Fernando iki stoperin arasında bulunmalı ve Talisca'ya alanı kullandırmaması lazım diye söylemişimiz maç öncesi ve vurduğu kafa auta gitti. Maicon top kullanırken hataya açık demiştik. Negredo çıkana kadar Maicon'u rahatsız etti. Galatasaray dönen topları alırsa atakları fazla olurdu"

'Galatasaray neredeyse maçı Medel'e karşı oynadı'

"Galatasaray neredeyse maçı Medel'e karşı oynadı. Medel tek başına savaştı. Tolgay tercihi doğru idi Oğuzhan lüks olurdu ama Tolgay beklenenin altında oynadı"

"Beşiktaş ilk maçta %60 topla oynamıştı ve üzerinden baskı kaldırırsanız üçüncü bölgede pas yapmayı seven bir takım. Zaten maç sonu Fatih Terim yine bu şekilde bir açıklama ile tedbirini aldığını ifade etti"

'Bu sektörden para kazananlar, sektöre sahip çıkması lazım'

"Dergi vardı 46 yıl önce 'bu lig bu hakemle bitmez' şeklinde yazılmıştı hala bu lig bu hakemlerle lig bitiyor. Sonuçta bir karar alınmıştı. Herşeyin mübah sayıldığı, müsabaka etiği konusu yerle bir ettiğin ortamdan bahsediyoruz"

"Geçmişte olan olayları örnek göstererek bu işin içinden çıkamayız. Adil olarak karar vermemiz lazım. Burada kan çıkmadı orada kan çıktı. Açıkcası benim tanımadığım bir Aykut Kocaman profili ortaya çıktı. Bu sektörden para kazananlar, sektöre sahip çıkması lazım"

"Bu arada Süper Lig'e çıkan Ç.Rizespor ve İbrahim Üzülmez'e ayrıca 6 yıl sonra geri gelen Ankaragücü takımını tebrik etmek lazım"

'Lens, Şenol Güneş gibi performansları yükselten bir hocanın elinde geriledi'

"Beşiktaş istediklerini yapamadı ama kırılma anları var. Negredo aşırtamadı topu şaşırttı golü yapamadı. 
Galatasaray'ın baskısından top çıkaramadı Beşiktaş. Şenol hoca için Medel hariç oyuncular hayal kırıklığı idi"

"Lens biraz ben artık para mı aldım noktasında olduğunu düşünüyorum. Şenol Güneş gibi performansları yükselten bir hocanın elinde geriledi"

'Belhanda biraz arkadaşlarına ayak uydurması lazım'

"Belhanda için bu kadar taraftarı arkasında bu kadar hoca destekliyor ama onunda bir şeyler vermesi lazım. Belhanda biraz arkadaşlarına ayak uydurması lazım. Sneijder o kadar Galatasaray ile özdeşleşmiş idol olmuş birine henüz gitmeden 10 numarayı verip formayı da başkasına vermek doğru şeyler değil"

"

'Galatasaray seyircisinin bu sezonki performansı müthiş'

"Galatasaray seyircisinin bu sezonki performansı müthiş. Gençlerbirliği maçından sonra hocayı ve takımı nasıl motive ettiler aslında tam anlamıyla taraftar takıma nasıl sahip çıkar katkı yapar gösterdiler. Maç sırasında belki takımı ile birlikte olmuyorlar, İskoçya yada İngiltere'de oluyor ama burada pek göremezsiniz. "

"Şunu söylemek bu küfür işi olmuyor. Hiçbir şey kazandırmaz sadece nefret tohumu dikilir. Dün gecenin güzellikleri dışında kalan bir durumdu bu. "

'Nagatomo gerçek büyük katkı verdi'

"Nagatomo gerçek büyük katkı verdi. Sahanın en iyi oyuncularından biriydi. Müthiş bir özveri ile oynadı. Quaresma temposu konusunda Nagatomo'ya ayak uyduramadı"

'Göztepe seyircisi oyuncusunu geri kazansın'

"Demba Ba'ya bir tepki gelmiş. Beşiktaşlıların sevdiği bir oyuncu bana göre yapılan bu tepkiyi dopru bulmuyorum. Göztepe seyircisi oyuncusunu geri kazansın. Fikret Orman çok talihsiz bir zamanda açıklama yaptı. Demba Ba'yı yine zor duruma soktu"

'Fenerbahçe güzel skorlu bir maç aldı'

"Fenerbahçe güzel skorlu bir maç aldı. Ne olur ne olmaz dedi bu lig gol averajına kalabilir dedi. Son anda bir gol buldu santrası bile olmadı ama önemli katkı verdi. Fenerbahçe bu futbolu ile keyif vermez ama kalan maçlarını kazanabilir. Bu akşamki maç Fenerbahçe'nin durumunu netleştirecek"

"Fenerbahçe'nin bir penaltısı verilmedi. Maçta hakemlik çok poziyon oldu. Şener'in Trezeguet ile girdiği pozisyon var. Şener'in attığı golde rakibe çarptı top ve sonra gol oldu. Kemal hoca kendi tarafından baktı haklı olarak tepki verdi ama Şener çok anlık bir anda oldu bence kendi insiyatifinizde devam ettirsiniz bence bu kadar etik davranılır mı bilmiyorum"

'Derbi öncesi maçı alan, kalana bakmaz demiştim'

"Derbi öncesi maçı alan, kalana bakmaz demiştim. Gerçekten böyle oldu. Bu maç berabere bitseydi Başakşehir ve Fenerbahçe müthiş bir avantaj elde ederdi"

Senin için hazırladığımız haberler