Can Çobanoğlu: ''Kameni halde karpuz tutsa elinden düşürür''

29.08.2018 - 20:36 | Son Güncellenme: 29.08.2018 - 23:36

Can Çobanoğlu: ''Kameni halde karpuz tutsa elinden düşürür''

Radyospor Yorumcusu Can Çobanoğlu, Yeşil Koltuk programında gündeme dair açıklamalarda bulundu. 

İşte detaylar:

Utku genç bir kaleci. Ben de genç kalecilere destek verme taraftarıyım. Futbolda herkesin arkasında kademe yapan biri varken kaleciler yalnızdır. Şimdi Fenerbahçe'de Harun ile beraber 5 kaleci oldu. Berke Özer’İ de oynatmak lazım.

 

Kameni’yi isteyen takımlar parasını verir mi? Kameni’ye nasıl para verdiler? Kameni halde karpuz atsa 5 tanesini elden düşürür. 5 kalecin var, yabancı kontenjanın da doluyor. Harun’un lisans işlemleri halledilir ancak Volkan’ı hemen keser misin? Bunlar önemli şeyler..

Antalyaspor maçı her takımın başına gelecek talihsizliklerden biridir. Senede 1-2 defa böyle olur. O da kırılma anıdır. Galatasaray’ın fikstür avantajını da unutmayalım. Taraftarın stresi geçen seneki gibi ilk haftalar geçtikten sonra yakalayamama korkusu. Fenerbahçe geçen sene son 8 haftada 8’de 8 yaptı.

Antalyaspor maçında hoca Tolgay’ı çıkarttı, statta homurdanmalar başladı. Oğuzhan’ı aldığın an onu bütün sezon kaybedersin. Bu hocalık işidir. Antalyaspor’un tüm atakları orta sahadan gelmiş ama seyirci bunu görmemiş. Şenol Hoca Oğuzhan’ı çıkarsa zaten ıslıklanan bir oyuncuyu tümden kaybederim diye düşündü ve müthiş bir iş yaptı.

Fatih Terim’in duruşu Galatasaray’ı temsil eden duruştur. Fatih Hoca’ya imparator diye tezahürat yapılmasının sebebi kazandırdığı şampiyonluklar dışında kulübede, kenarda ve Florya’da duruşudur. Büyük takım hocası kulübede teknik alan içerisinde büyük durur. Bu büyüklük boyla posla değil, tavrınla tarzınla olur. Galatasaray’da Fatih Hoca doğru iş yapıyor, Şenol Güneş doğru iş yapıyor..

Mustafa Cengiz ara dönemde hesabı kitabı görüp geldi. Ali Koç gelirken bunları bilmeden geldi. Kafasında bir başarı hikayesi yazdı. 421 milyon borca göre bir senaryo çizdi. Sonra 621 milyon borç olduğu görüldü. Transfer yaparım, kadroyu güçlendirirm, Cocu’nun eline de iyi bir kadro veririm diye düşünürken 621 milyon borcu gördü.

 

Hollandalı hocaların dünyada başarı oranları çok az. Türkiye’de ise hiç yok. Ekol olmuş ülkelerin teknik adamları ekol olmanın kurumsal yapılarına değer katıyorlar. Ancak bunun dışında çırılçıplak kalıyorlar.

Senin için hazırladığımız haberler