Can Çobanoğlu'ndan Ali Koç yorumu: 'Diğer kulüplere pencere açtı'

04.06.2018 - 19:42 | Son Güncellenme: 04.06.2018 - 19:48

Can Çobanoğlu'ndan Ali Koç yorumu: 'Diğer kulüplere pencere açtı'

Can Çobanoğlu, Fenerbahçe'de başkan seçilen Ali Koç'un diğer kulüpler adına da önem taşıyacağını söyledi.

Radyospor'da konuşan Çobanoğlu'nun öne çıkan sözlerinden Ajansspor'un derledikleri şu şekilde:

"Fenerbahçe diğer camialarla arasında daha çok mesafe olan bir yönetim tarzından, umudumuz o ki diğer kulüplerle daha iyi etkileşimi olacak bir seçim süreci yaşadı. Fenerbahçe doğal ve organik bir başkanla karşı karşıya. Kazandıktan sonraki konuşmasında da doğal ve aile içerisinde önemli bir gün kutlanıyormuş gibiydi. İnsanlar Ali Koç konuşmaya devam etsin diye gözlerinin içine baktılar. Lüzumsuz iftiralarla karşılaştığı bir sürecin ardından 20 senelik bir başkanı böylesine bir farkla ve zaferle kapatan Ali Koç’un seçim sonrası kutlamaları çok samimiydi. ‘Aziz Bey olmasa ben de olmazdım’ dedi. Bunlar egosu olmayan ve ekip çalışmasına inanan insanların yapacağı hareketlerdir. Onu bu yarışa hazırlamış, gençler, kızlarımız oradaydı. Tek adamlığın ardından böyle bir ferahlık geldikten sonra Türkiye’de pek çok insan bu seçim sürecini kendisiyle özleştirmiştir."

"Fatih Terim Galatasaray’a geldiğindeki kenetleşme..."

"Dün yaşananlar insanlara başka bir umut ve diğer kulüplere pencere açtı. Ben değil biz diyen bir anlayış. Netice itibarıyla başarıya odaklı bir spor yapıyoruz. Eğer yaptığınız doğru işleri taraftara anlatabilirseniz, onlara bir umut aşılayabilirseniz sizin üzerinizde baskı kurmuyorlar. Fatih Terim Galatasaray’a geldiğindeki kenetleşme, Ali Koç’un gelmesiyle de Fenerbahçe’de gerçekleşti. Doğru bir modellemenin Fenerbahçe’nin başına geldiğine inanıyorum."

Aziz Yıldırım'a eleştiri

"Bir lider, seçim sonucu veya herhangi bir yerde sonucu beklemeksizin orayı terk etmez. En azından sana oy veren kişilerin boynunu bükük bırakmayacaksın. Sen de 1 oy ile kazandın, seçim sonucu bekleyeceksin ve Ali Koç’un elini kaldıracaksın. Bunu yapsaydı, zaten gitmemiş olurdu. 1 oy farkla geldi, 11.448 farkla gitti. İnsanı ateş değil, kendi gafleti yakar; herkeste kusur görür, kendine kör bakar."

"Eğer yaşadıklarını ve yaşattıklarını bir kenara yazarsan, niye böyle gittiğini anlarsın. Aziz başkan da bundan sonra başka bir hesaplamanın gerekli olmadığını da anlamıştır. Taraftara güruh ve yeniçeri diyenler dışında, tüm konuşmacılar teşekkür edip emekli olmasını istedi. Kongre üyesi Zeki İzci, emekli olun gidin dedi diye neredeyse Asbaşkan İlhan Ekşioğlu yanağına parmağını saplıyordu. Ali Koç’un seçilmesi Türkiye adına da önemliydi, bu seçim bir demokrasi şöleniydi."

Senin için hazırladığımız haberler