Can Çobanoğlu'ndan çarpıcı Bölgesel Amatör Lig açıklaması! '28 yaş ve üstü oyuncular...'

18.07.2018 - 20:26 | Son Güncellenme: 19.07.2018 - 01:58

Can Çobanoğlu'ndan çarpıcı Bölgesel Amatör Lig açıklaması! '28 yaş ve üstü oyuncular...'

Futbol yorumcusu ve eski A Milli Takım menajeri Can Çobanoğlu gündemi değerlendirdi. Radyospor'da yayınlanan Yeşil Koltuk programında konuşan Çobanoğlu özellikle BAL (Bölgesel Amatör Lig) oyuncuları hakkında ve U19 Milli Takımı hakkında çarpıcı ifadeler kullandı

BAL Ligi takımlarında 28 yaş ve üstü 5 oyuncudan fazla olmaması kısıtlaması gündeme geldi. Futbolcular o zaman şunu diyorlar, "Ben zaten profesyonel liglerde yer bulamamışım 28 yaşından sonra evime ekmek götüremeyecek noktaya mı geleceğiz?" diyorlar haklılar bana göre. 

'Avrupa'da futbolculuk meslek olarak sayılıyor. Bizim ülkemizde ise kabul edilmiyor'

"Avrupa'da futbolculuk meslek olarak sayılıyor. Bizim ülkemizde ise kabul edilmiyor. Buradan Hakan Ünsal'a sesleniyorum. Haklarını koruyabilmeleri için futbolculuğu meslek olarak kabul ettirmeleri lazım. "

"28 yaş altı oyuncu oranı %88 olduğu bilgisini aldık hatta %75 civarında 20 yaş altı oyuncu varmış. 81 amatör federasyon başkanlarının aldığı bir karar ancak resmileşmedi. Futbolcular Ali Düşmez  ile görüşmüş, yeniden düzenleme imkanı olabilir demiş. Biz bunu yönetim kuruluna sunacağız dediler"

"28 yaş ve üstü sorunu olan arkadaşların sesi olarak Radyospor'dan dile getirdik. Umarım TFF amatör sporcular birimi, bir düzenleme yaparlar ya da onları ikna edecek bir yöntem üretirler."

 

"19 yaş altı turnuvaları bütün Dünya'da son derece dikkatlice izlenen bir turnuvadır"

"19 yaş altı turnuvaları bütün Dünya'da son derece dikkatlice izlenen bir turnuvadır. Büyük takımların hep scout gönderdiği bir turnuvadır. Bizim ülkemizde kimse takip etmiyor. U19 maçının teknik adamı kimdir bilen yok"

"Mesela bizde 20 yaş altı turnuvası yapıldı ülkemizde en az izlenen kupa oldu"

"Mbappe'nin primi bağışlama konusunda gelelim. Şu an toplumun gözünde Euro 2016'da oynayan bizim futbolcular, Milli Takım formasını para için giyiyorlar imajına sahip. Hiç prim vermiyorum diyip çıkarsın ortada, gruptan çıktığınız zaman 100 bin Euro verilecek dersiniz. Böyle pazarlık ederseniz, 200 vereceğim diyip 500 yapacağım derseniz olmaz işte böyle işler karışır."

Senin için hazırladığımız haberler