Can Çobanoğlu'ndan şaşırtan istek: Hakemlerin ve futbolcuların...

09.05.2018 - 18:46 | Son Güncellenme: 09.05.2018 - 18:46

Can Çobanoğlu'ndan şaşırtan istek: Hakemlerin ve futbolcuların...

2002 Dünya Futbol Şampiyonası'nın efsane üçüncüsü Türk Milli Takımı'nın unutulmaz menajeri ve Radyospor yorumcusu Can Çobanoğlu, Radyospor'da yayınlanan Yeşil Koltuk programında İlker Koç'un sorularını yanıtladı. 

Çobanoğlu, Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş ve Başakşehir takımlarıyla ilgili açıklamalarda bulunan Çobanoğlu, Ziraat Türkiye Kupası finalindeki T. M. Akhisarspor-Fenerbahçe maçıyla ilgili ise çarpıcı ifadeler kullandı.

İşte detaylar...

Akhisarspor - Fenerbahçe yorumu

Türkiye Kupası'ndaki T. M. Akhisarspor - Fenerbahçe final maçı öncesi öngürlerde bulunarak sözlerine başlayan Can Çobanoğlu,  "Bu kupayı her iki takımda ciddiye alıyor. Aykut Kocaman, kazanırsa Türkiye Kupası'nı en çok kazanan teknik direktör olacak. Bu kupayı değersizleştirmeye çalışsalar da bu kupa çok değerli bir kupa. Prestij anlamında da çok şey ifade ediyor" dedi. 

'Nerelere geldik?'

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş'i protesto etmek amacıyla Fenerbahçe Basketbol Takımı'nın maçına başında sargıyla giden taraftarları da eleştiren Çobanoğlu, "Son dönemde nerelere geldik? Şenol Güneş'in babasının hastalığı var mı? Bunu araştırıyoruz. Bunlar bence yanlış şeyler. Her zaman ortamı geren fanatizmi körükleyen insanları eleştirdim. Basketbol maçındaki protesto eden insanlara da şaşırdım" ifadelerini kullandı. 

Çobanoğlu'ndan öneri: Hafta sonunda oynanacak maçlara hakemlerin ve futbolcuların anneleri davet edilsin...

Anneler Günü'yle ilgili de mesaj veren Can Çobanoğlu, "Aslında hergün annelerimizin günü. Ben de görev yaptığım süreçte evlatlarımızla eşim ilgilendi. Anneler Günü kutlu olsun. Bir önerim var. Hafta sonunda oynanacak maçlara hakemlerin ve futbolcuların anneleri davet edilsin. Annelerimizi tek tek anons edelim. İnsanlar kime küfür ettiğinin farkında olur! En değerli varlıklarımıza küfür ettiklerinin farkında olur. Benim böyle bir önerim var. Umarım bir farkındalık yaratabilir, küfür ve şiddetin önüne geçebiliriz" açıklamasında bulundu. 

Tudor, Galatasaray'dan neden gönderildi?

Tudor ve Aykut Kocaman'a da ayrı bir parantez açan Çobanoğlu, "Tudor'un gitmesinin en önemli sebebi; Tudor o dönem dengeyi koruyamadı, yönetim risk almadı ve Tudor'la yollar ayrıldı. Aykut Kocaman'ın tarzı bu. Hareketli bir tavrı yok. Aykut Kocaman şu anda oynattığı futbol yapısında inatçı. Kocaman'ın oyun modelini taraftar benimsemedi. Erol Bulut'un tahmin ediyorum. En kolay pes ettiği maç; Başakşehir maçıydı. Başakşehir'i daha iyi analiz edebilirdi. Aşırı motivasyondan da olabilir. Burada farklı anlaşılmak istemem" şeklinde konuştu. 

Kocaman ve Valbuena sözleri

Aykut Kocaman'ın Valbuena arasındaki iletişime de değinen Can Çobanoğlu sözlerini şöyle tamamladı:

Aykut Kocaman'ın Valbuena konusunda tutumunu bir sözle açıklayabilirim. Alışkanlıklar ayağımıza takılan kelepçelerdir. Alışkanlıklar belli zamandan sonra prensibe dönüşür ve bunlar kelepçedir. Kocaman - Valbuena konusunu bu sözler çok güzel özetliyor. Kupa maçı öncesinde Okan hoca ve Aykut hocaya başarılar diliyorum ve tebrik ediyorum. Okan Buruk özellikle kupada finale kalarak çok önemli işler elde ettiler.  

Senin için hazırladığımız haberler