Can Öncü kimdir?

19.11.2018 - 19:21 | Son Güncellenme: 19.11.2018 - 16:24

Can Öncü kimdir, kaç yaşında? Motor sporların en önemlileri arasında yer alan Moto3’ün son etabı olan Valencia Grand Prix’inde yarışı lider olarak tamamlayan Can Öncü, sporseverler tarafından merakla araştırılmakta. Başarılı sporcu bu ünvan ile Moto3'ü kazanan en genç sürücü olarak Grand Prix tarihine geçti. 2003 doğumlu Can Öncü, bu yıl özellikle Red Bull Rookies Cup'ta gösterdikleri başarılarla adlarından sıkça söz ettirdi. Peki, Can Öncü kimdir? Can Öncü kaç yaşında ve nereli? İşte deta

Can Öncü kimdir?

Can Öncü  kaç yaşında ve nereli?  Motor sporların en önemlileri arasında yer alan Moto3’ün son etabı olan Valencia Grand Prix’inde yarışı lider olarak tamamlayan Can Öncü, Moto GP kategorilerinde yarış kazanan en genç isim olmayı başardı. Genç yaşta yakaladığı başarı ile dikkatleri üzerine çeken Can Öncü merak edilmeye ve araştırılmaya başlandı. 2018 Moto3 Dünya Şampiyonası'nın son yarışını kazanan Can Öncü, bu ünvanı kazanan en genç sürücü olarak Grand Prix tarihine geçti. Peki, Can Öncü kimdir? Can Öncü kaç yaşında ve nereli? İşte detaylar...

CAN ÖNCÜ KİMDİR, KAÇ YAŞINDA?

2003 doğumlu Can Öncü, bu yıl özellikle Red Bull Rookies Cup'ta gösterdikleri başarılarla adlarından sıkça söz ettirdi. Yarışın kalan kısmında kontrolü elinden bırakmayan Can, ilk Moto3 yarışında galibiyete ulaşarak tarihi bir başarıya imza attı.

Can, 15 yıl 115 günle Grand Prix tarihinin en genç yarış kazanan sürücüsü oldu. Bu rekor daha önce 15 yaş 170 günle Donington Park yarışını kazanan Scott Redding’indi.

1991 yılından sonra ilk kez bir sürücü çıktığı ilk yarışı kazanmış oldu.

Bu Türk motosiklet tarihi için de tarihi bir gündü. Çünkü ilk kez bir Türk sürücü MotoGP, Moto2 ve Moto3’ün içinde bulunduğu Grand Prix tarihinde zafere ulaşmış oldu. Ayrıca Can, Kenan Sofuoğlu’ndan sonra Grand Prix tarihinde podyuma çıkan ikinci isim oldu.

CAN ÖNCÜ NERELİ?

Can Öncü, Kenan Sofuoğlu'nun ardından podyuma çıkan ikinci isim oldu. Babası ise Can Öncü'dür. Can Öncü baba tarafından aslen Antalya Alanyalı'dır. Yaşantısını Alanya'da sürdürmektedir.

CAN ÖNCÜ'NÜN BAŞARILARI NELERDİR?

Moto GP kategorilerinde yarış kazanan en genç yarışçı

Moto3 tarihinin en genç yarışçısı

Moto GP kategorilerinde yarış kazanan ilk Türk (Skor)

Motor sporları

Motor sporları; motor kullanılarak gerçekleştirilen sporların genel adı. Grup halinde veya bireysel olarak yapılmaktadır. WRC, MotoGP, Formula 1, Formula 2, Formula 3 Nascar, Off-road, tırmanma yarışı ve kamyon yarışı gibi birçok çeşidi vardır.

Senin için hazırladığımız haberler