Can Topsakal canlı yayında Ergin Ataman'ı suçladı!

15.06.2017 - 11:37 | Son Güncellenme: 15.06.2017 - 11:37

Can Topsakal canlı yayında Ergin Ataman'ı suçladı!

AJANSSPOR – Galatasaray Kulübü Basketbol Şubesi Yöneticilerinden Can Topsakal, S Sport’ta yayınlanan Sabah Sporu Extra programında Ergin Ataman ile yolların ayrılması konusunu değerlendirdi. Topsakal, Erman Kunter ile başarılı olacaklarına inandığını ifade etti.

CAN TOPSAKAL

Topsakal’ın yaptığı açıklamalar şu şekilde :

55 milyon dolar basketbol şubesine harcandı. Başarılar var. Ergin Ataman da iyi bir coach. Ama biz bu bütçeleri harcayamayız. Kulübün mali yapısı ve bütçesi belli. Bu sene mutlaka kâra geçmek lazım. Dolayısıyla bütçeleri sıkıyor. Ergin hoca ile hiçbir sorunum yok. Kendisiyle anlaşmayı da ben yapmıştım. Ergin Ataman büyük bütçelere alışmış bir coach. Her zaman 6-7 iyi oyuncuyla oynar ve gençleri pek oynatmaz. Biz de basketbol takımını genç oyunculardan oluşturmak istiyoruz. Bütçemiz belli. 4 milyon dolar bütçemiz var. Ergin Ataman’ı büroma çağırdım ve konuştuk. Zaten hep büromuzda buluşuyoruz. Bu bizim için özel bir konu değil. Ergin Ataman bunu kötü algıladı bu onun sorunu. Gerekirse para almam dedi. Bu çok yuvarlak bir laf.

Kendisiyle bir tecrübem var. 2 sene evvel Ergin Ataman ile anlaşma yaptık. Kapalı bir kontrat yaptık. Eurocup’u aldıktan sonra bana geldi ve 1 milyon dolar istedi. Kontratı revize edelim dedi. Ben de olmayacağını söyledim. Zorlayarak kontratını 800’e çıkardı. Bir imza atarsanız onun arkasında durursunuz. Attığı imzanın arkasında durmayan biri söylediği lafın arkasında ne kadar durur?

Biz bir kulüp yönetiyoruz. Antrenör bulmadan anlaşma sonlandırılır mı? Tabi ki Erman Kunter ile daha önce görüştük. Sözlü olarak konuştuk. Herhangi bir sözleşme yapmadık. Ondan sonra Ergin Ataman’a durumu bildirdik. Ergin Ataman’ın dar bir bütçeyle çalışabileceğine inanmıyordum. Ergin Ataman feda deyip 500’e indi ama daha sonra  tekrar 800’e yükseldi. Yeni bir kontrat yaptık.

Galatasaray Odeabank’ın hedefi her kupada final oynamaktır. Bu seneki Banvit’i örnek gösterebilirim. Erman Kunter ile iyi bir takım kurabileceğimize inanıyoruz. Erman Kunter dar bütçeli takımlarla çalıştı ve genç oyuncuları motive edebiliyor. Kendisine inanıyoruz. İnanmasak zaten kendisiyle anlaşmazdık.

Ben her maçta Ergin Ataman ile beraberdim. İyi bir coach olduğunu hep tekrarlıyorum. Bizim iyi bir coach olmasından ziyade iyi bir antrenöre ihtiyacımız var. Onun için Erman Kunter ile anlaştık. İşler iyi gidince Ergin Ataman iyidir, işler kötü gidince Ataman dağılmıştır. Yapacak bir şey yok.

Bu sene Galatasaray Basketbol Takımı çok heyecan yaratacak bir takım olacak. Kadın takımına uyguladığımız sistemi buraya da getirmek istiyoruz. Üçüncü oldular. Dar bir bütçeyle iyi işler yaptılar. Onlara da değinmek istiyoruz. Kadın Basketbol Takımı’ndaki sistemi Erkek Basketbol Takımı’na da uygulayacağız. En azından deneyeceğiz. Başarılı olmayı umuyoruz.

Senin için hazırladığımız haberler