''Can Topsakal, Galatasaray Basketbol Şubesi'ni dağıttı''

05.07.2017 - 13:33 | Son Güncellenme: 05.07.2017 - 13:33

Galatasaray eski basketbol şube yöneticisi  Cem Kınay, Radyospor’da Eyüp Yıldız’ın sorularını yanıtladı.

 İşte Cem Kınay’ın açıklamaları:

“Transferleri tartışmak gerekmez. Üçü de bildiğimiz kadarıyla iyi oyuncular. Tartışılacak çok pahalı oyuncular oldu. Ödenen bonservisler ve senelik ücretler tavan yaptı. İnşallah başarılı olurlar ve aldıkları ücreti takıma geri kazandırırlar.

Dursun Özbek yönetimine baya tepki var.  1-2 iyi transfer yapalım taraftarı memnun edelim derdine düşmüşler. Transferler bu düşünce ile yapılıyor. Bu Riva’nın parasıda bitmeyecek değil. Biliyorsunuz Galatasaray, geçen sezon tarihinin en büyük zararını yaptı. Dursun Özbek, Riva’dan gelecek parayla da bu zararı karşılayacaklarını söylemişti.  Riva’dan gelecek paraları çarçur etmemek lazım. Galatasaray’ı Avrupa ya götürmek için iyi transfer yapmak gerekir ama her zaman da  iyi transfer yapmak gerekmiyor.  Transfer süreci geldiğinde ne yapılacağını bileceksin. Yapılan transferler taraftarın gönlünü alacak transferler. Taraftarın şu sıralar en çok odaklandığı konu Sneijder’in kalıp kalmayacağı. Galatasaray’ın  en büyük transferi kalırsa Sneijder olur. Geçtiğimiz sezonki performansını hepimiz biliyoruz. Sneijder gibi oyuncular bulmak zor. Sneijder gibi oyuncuları seviyorum, Galatasaray’a  katkısı oldukça çok. Tudor’un, Sneijder ile sorunu ne bilmiyorum ama bu sorunu düzeltmeleri gerek. Taraftarın havaalanında Sneijder’i baya kalabalık ve coşkulu karşılamasında yönetime bir mesajdır.  

Galatasaray, orta sahayı boşladı. Hem forvete hem de bir orta sahaya oyuncusu alır diye düşünüyorum. Sol bek deniliyor ama bek yerine orta saha ve santrafor olabilir.  

Can Topsakal istifa etmeli!

Can Topsakal, basketbol şubesini darmadağın etmeye kararlı. Dursun Özbek 'te buna dur demiyor. Galatasaray Avrupa şampiyonu olmasaydı bu sezon yapılanlar geçen sezon yapılacaktı. Can’ın, Ergin hoca ile ilgili bir problemi var. Anlaşılmayan bir problem.  Ergin hocanın gönderilmesini istemişti. Duygun Yarsuvat, zamanında buna engel olmuştu. Yönetim, Sinan Güler’i ve Ergin Ataman’ı itibarsızlaştırıyor. Can bıraksın basketbol şubesini. Ali yüce, Voleybol’a artı değer katarken Can Topsakal basketbolu silecek. Bırakması lazım bu işleri. Galatasaray taraftarı basketi çok sevmişti. Galatasaray 23 sene sonra şampiyon olmuştu. Kadınlar’da Avrupa şampiyonu oldu, Erkek basketbol takımı şampiyon oldu. Bunu hayata geçiren Ergin Ataman’dır.  Bunun başında olan Sinan Güler, Vladimir Micov gibi oyunculardı. Can Topsakal , Galatasaray basketbolu geriye götüren adamdır. Dursun Özbek’de buna izin veriyor. Ben, Can’ın basketten istifa etmesi gerektiğini düşünüyorum.

 

Erman Kunter, sevdiğim bir insan ama keşke bu şekilde Galatasaray’a gelmeseydi. Ergin Ataman’ın böyle gönderilmesi gerekmiyordu. Ergin hocanın, İtalya’dan buraya getirtilmesi ve birkaç saat sonra gönderilmesi ve önceden Erman ile anlaşılması hiç iyi değil. Keşke, Erman Kunter bu şeylerin içinde olmasaydı. Dursun Özbek yönetiminin finansal başarısızlıkları ve Galatasaray değerlerini hiçe saymaları, Sinan güler ve Ergin Ataman’ı itibarsızlaştırmasını yönetime hiç yakıştıramıyorum. Galatasaray bir kültürdür, değerdir ve asla zedelenemez.”

AJANSSPOR ÖZEL HABER KAYNAK GÖSTERİLMEDEN KULLANILAMAZ

 

Senin için hazırladığımız haberler