Can Uzun, Milli Takım kararını verdi! Türkiye mi, Almanya mı?

Cem Ergün
22.02.2024 - 20:18 | Son Güncellenme: 22.02.2024 - 20:25

Almanya Bundesliga 2 ekiplerinden Nürnberg'de forma giyen Can Uzun'un, Milli Takım kararını verdiği ifade edildi. İşte detaylar...

Can Uzun, Milli Takım kararını verdi! Türkiye mi, Almanya mı?

AJANSSPOR HABER

X'te @JoueursTR hesabının özel haberinde, Bundesliga 2 ekiplerinden Nürnberg'de forma giyen Can Uzun'un, Türkiye Milli Takımı'nı mı yoksa Almanya Milli Takımı'nı mı seçtiği açıklandı.

Can Uzun'dan müjdeli haber

X'te @JoueursTR'nin özel haberine göre, Alman ekibi Nürnberg'de 10 numara mevkisinde forma giyen Can Uzun'un, Milli Takım tercihini Türkiye'den yana kullandığı ifade edildi.

Almanlar devreye girmişti

Alman basınında yer alan habere göre, Alman yetkililer, geçtiğimiz günlerde Can Uzun'u ikna etmek için oyuncu ve ailesiyle görüşme gerçekleştirmişti. Görüşmeye Almanya Futbol Federasyonu'ndan Rudi Völler ve Andreas Rettig'in katıldığı belirtilmişti.

Almanya ikna edemedi, Türkiye'yi seçti

@JoueursTR'nin haberinde, Almanya Milli Takımı yetkililerinin Can Uzun'u ikna etmek için yoğun çaba sarf ettiği yazıldı. Fakat Can'ın, Türk asıllı olması sebebiyle kararını Türkiye'den yana kullandığı belirtildi.

Golleriyle yıldızlaştı

Nürnberg forması giyen Can Uzun, bu sezon takımıyla 21 maçta forma giydi. Bu maçların 17'sine ilk 11'de başlayan Can, 14 gol ve 2 asistlik performans gösterdi.

Piyasa değeri 16 katına çıktı

Can Uzun'un piyasa değeri Transfermarkt verilerine göre Haziran 2023'te 500 bin Euro seviyesindeydi. Can'ın Almanya'da bu sezon gösterdiği performansın ardından son piyasa değeri 8 milyon Euro olarak güncellendi.

Milli Takım performansı

Can Uzun, daha önce Türkiye Milli Takımı'nın U17 ve U18 alt takımlarının formasını giydi. Milli Takım ile toplamda 14 maça çıkan Can Uzun, 7 gollük performansa imza attı.

Senin için hazırladığımız haberler