Can Uzun'dan milli takım açıklaması: ''Para değil, şeref...''

Ali Bozkurt
04.03.2024 - 13:01 | Son Güncellenme: 04.03.2024 - 13:07

Bundesliga 2 ekiplerinden Nürnberg'te forma giyen ve Almanya Futbol Federasyonu'nun da yakından ilgilendiği Can Uzun, milli takım tercihini Türkiye'den yana kullandı. Uzun, tercihi hakkında konuştu.

Can Uzun'dan milli takım açıklaması: ''Para değil, şeref...''

AJANSSPOR HABER

Nürnberg'de gösterdiği performansla dikkatleri üzerine çeken genç oyuncu Can Uzun, Türkiye ve Almanya Milli Takımı'ndan teklif almıştı. 18 yaşındaki oyuncu kararını açıkladı. Uzun, neden Türkiye'yi seçtiğine dair de açıklama yaptı. Detaylar...

''Kalpten gelen bir karar''

Kararını verdin: Gelecekte Türk milli takımı için oynayacaksın. Neden? sorusuna yanıt veren Can Uzun, "Kalbimin sesini dinledim. Böyle bir karar kulüp değiştirmek gibi bir kariyer kararı değil, kalpten gelen bir karar. Milli takımı hissetmeniz gerekiyor ve kalbim ve içgüdülerim bana Türkiye'nin benim için doğru seçim olduğunu söyledi." dedi.

''Bu benim kararım ve benim için çok iyi''

Karar verme süreci nasıl ilerledi? Geçen sonbaharda kararınızı tekrar ertelemiştiniz sorusunu yanıtlayan Can Uzun, "Bu doğru. Düşünmek için biraz daha zaman istedim. Geçtiğimiz birkaç ay boyunca ailem ve en yakın arkadaşlarımla bu konu hakkında çok konuştum ve onların fikirlerini de dinledim. Ancak sonuçta, kalbimden gelen çok kişisel bir karar verdim. Bu benim kararım ve benim için çok iyi ve kesinlikle doğru hissettiriyor."

''Bu şan ve şerefle ilgilidir''

Kararınızda tamamen sportif kaygılar ne ölçüde rol oynadı? sorusunu yanıtlayan Can Uzun, ''Dediğim gibi, bu kalbimden gelen bir karardı ve hangi milli takımın bana şampiyonluklar kazanma veya daha iyi reklam anlaşmaları yapma şansı verebileceğine dair herhangi bir taktiksel değerlendirme yapmadım. Milli takımda yüreğinizle oynarsınız – bu şan ve şerefle ilgilidir. Kendi memleketinizde bir futbol efsanesi olmaktan daha büyük bir şey yoktur. Elimden gelen her şeyi yapacağım ve Türkiye için gururla oynayacağım. Avrupa Futbol Şampiyonası 2032 Türkiye'de gerçekleşecek ve biz olağanüstü yeteneklere sahip güçlü bir jenerasyonuz, Avrupa Futbol Şampiyonası 2032'ye kadar her turnuva benim için bir onur ve mükemmel bir hazırlık." dedi.

''Saha içinde ve dışında birbirimizi çok iyi anlıyoruz''

Soru: ''Sizin gibi Regensburg doğumlu olan en yakın arkadaşınız Kenan Yıldız’la ileride birlikte gol atabilmenin de etkisi oldu mu?  Türkiye'de 2005 yılı doğumlu yeni bir altın jenerasyondan bahsediliyor  Can Uzun, Arda Güler ve Kenan Yıldız gibi olağanüstü yetenekler. ''

Can Uzun: (Gülüyor.) "Bu da bir bonus tabii ki. Kenan benim çocukluğumdan beri en yakın arkadaşım. Regensburg'da futbol sahasında o kadar çok gün geçirdik ki; ama hiç kulüpte birlikte oynamadık. Şimdi nihayet Türk milli takımıyla bunu telafi edebileceğiz. Saha içinde ve dışında birbirimizi çok iyi anlıyoruz ve elbette büyük planlarımız var."

''Hamit Altıntop benim için önemli bir faktör oldu''

Türkiye ile görüşmeleriniz nasıl geçti?  sorusunu yanıtlayan Can Uzun, "U17'lerden beri Türk milli takımı için oynuyorum, Türkiye ile bir U17 Avrupa Şampiyonası'nda oynadım ve bana her zaman inandılar. Antrenörlerimin çoğu beni sık sık aradı ve benimle ve ailemle iletişimde kaldı. Stefan Kuntz da geçtiğimiz sonbaharda görevden alınmadan önce bana, kulüpte iyi bir performans sergilersem milli takıma ve Almanya'daki 2024 Avrupa Şampiyonası'na katılma şansım olduğunun sinyalini verdi. Hamit Altıntop ve Vincenzo Montella da kişisel bir görüşmede bunu bana teyit ettiler. Hamit Altıntop ile de geçen yazdan beri diyalog halindeyiz. Kendisi büyük çaba sarf etti ve benim için önemli bir faktör oldu." dedi.

Senin için hazırladığımız haberler