Transfer Haberi | Can Uzun resmen Eintracht Frankfurt'ta! 5 yıllık imzayı attı

Özgür Koç
02.07.2024 - 12:10 | Son Güncellenme: 02.07.2024 - 12:23

Bundesliga 2 ekibi Nürnberg'in Milli takım tercihini Türkiye'den yana kullanan 18 yaşındaki on numarası Can Uzun, Eintracht Frankfurt'a transfer oldu. İşte detaylar...

Transfer Haberi | Can Uzun resmen Eintracht Frankfurt'ta! 5 yıllık imzayı attı

AJANSSPOR - HABER

Can Uzun'un Bundesliga ekibi Eintracht Frankfurt'a transferi resmiyet kazandı. 

"Burası gelişimim için mükemmel bir kulüp"

Eintracht Frankfurt, Can Uzun ile 5 yıllık sözleşme imzalandığını duyurdu. İmza sonrası açıklama yapan milli futbolcu, "Burası gelişimim için mükemmel bir kulüp. Yeni mücadele ve taraftarlarla buluşmak için sabırsızlanıyorum" ifadelerini kullandı.

Krösche: "Almanya'nın en büyük yeteneklerinden biri"

E. Frankfurt Sportif Direktörü Markus Krösche ise “Can Uzun, Almanya'nın en büyük yeteneklerinden biri. Avrupa'nın her yerinden gelen ilgi çekici tekliflere rağmen bizi tercih etmesinden dolayı mutluyuz. Yaşına göre olağanüstü yetenekleri var. Can'a net planımızı gösterdik ve onu ikna ettik. Onu mümkün olan en iyi şekilde geliştirmek istiyoruz ve bu sezondan itibaren bizim için gol aramasından memnuniyet duyuyoruz." dedi.

Nürnberg borservis rekorunu kırdı

Öte yandan Can Uzun'un Eintracht Frankfurt'a transferi Nürnberg tarihine geçti. Kırmızı siyahlı kulüp bu transfer için 11 milyon euro bonservis bedeli öderken, milli fubolcu böylece Nürnberg tarihinin en pahalı transfer satışı olarak kayıtlara geçti.

Can Uzun'dan önce Nürnberg'de bu rekor 7 milyon euro ile Philipp Wollscheid ve Eduard Löwen'e aitti.

 

 

Türkiye'yi seçmişti

Almanya doğumlu Can Uzun, Almanya ile Türkiye arasındaki merakla beklenen millî takım tercihini, kendisine ait Instagram hesabından Türkiye A Millî Futbol Takımı'nın formasını giydiği bir görsel paylaşarak; "Kalbimin sesini dinledim" ifadeleriyle duyurmuştu.

Piyasa değeri 12 milyon Euro

1.84 boyundaki sağ ayaklı 18 yaşındaki genç yetenek, geride kalan sezonda Nürnberg formasıyla 32 maçta 19 gol ve 4 asistlik performans sergilemişti. Can Uzun'un güncel piyasa değeri ise 12 milyon euro olarak gösteriliyor.

Senin için hazırladığımız haberler