Çan'da başpehlivan Hamza Köseoğlu

29.07.2017 - 22:40 | Son Güncellenme: 29.07.2017 - 22:40

 Çanakkale'nin ilçesi Çan Belediyesi tarafından düzenlenen 6. Yağlı Pehlivan Güreşleri'nde, başpehlivanlığı Hamza Köseoğlu kazandı.

Hacılaraltı mevkisinde oluşturulan güreş sahasında gerçekleştirilen organizasyona 450'e yakın pehlivan katıldı. Başpehlivanlık için 50 sporcunun mücadele ettiği güreşlerde Hamza Köseoğlu ile Serhat Balcı finale kaldı. Rakibini yenen Hamza Köseoğlu, başpehlivan oldu. 

"Çan Belediyesi Güreş Ağalığı" ihalesini ise geçen yılın ağası Gökhan Mercan alarak, bu sezonun güreş ağası unvanını bir kez daha kazanmış oldu.

Çan Belediye Başkanı Dr. Abdurrahman Kuzu, burada yaptığı konuşmada, bu yıl organizasyonun 6.'sını düzenlemekten mutluluk duyduklarını ifade etti.

Güreşin ata sporu olduğuna dikkati çeken Kuzu, "Ata sporuyla yine halkımızın karşısına çıktık. Amacımız, medeniyet ve kültürümüzün, maddi ve manevi temellerine sahip çıkarak, bu sporumuzu Çan'da ayağa kaldırmaktır. Amacımız ecdadımızdan devraldığımız mirası Çan Belediyesi olarak Çanlılarla geleceğe taşımaktır." diye konuştu.

Organizasyona, AK Parti Grup Başkan Vekili Bülent Turan, milletvekilleri, çevre il, ilçe ve beldelerden gelen belediye başkanları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar da katıldı.

Müsabakalarının sonunda dereceye giren pehlivanlar madalyalarını protokol üyelerinden aldı.

Öte yandan, geçen yıl organizasyonda başpehlivanlığı elde eden İsmail Balaban ise bu sene üçüncü oldu.

Senin için hazırladığımız haberler