Caner Erkin: Pereira’yı ilk ben karşılayacağım!

03.07.2021 - 18:31 | Son Güncellenme: 04.07.2021 - 01:26

Fenerbahçe haberleri… Fenerbahçe yöneticisi Selahattin Baki, yeni teknik direktörleri Vitor Pereira hakkında çarpıcı açıklamalarda bulunurken, geçmişte Caner Erkin’le yaşadığı soruna da değindi.

Caner Erkin: Pereira’yı ilk ben karşılayacağım!

AJANSSPOR-HABER

Fenerbahçe Yöneticisi Selahattin Baki, teknik direktörlük görevine getirdikleri Vitor Pereira konusunda flaş açıklamalar yaptı. Basın mensuplarına konuşan Baki, “Birkaç hoca adayıyla görüştük. Yazılanların %80'ini kimse tutturamadı, bu da bizim için iyi bir şey. Bu sene bizde işler böyle işliyor” dedi. 

'Sanki kimseyi bulamadık da Pereira'yı getirdik'

Pereira ile ilgili kamuoyunda oluşan algı hakkındaki rahatsızlıklarını dile getiren Fenerbahçe yöneticisi, “Kimseyi bulamadık da Vitor Pereira'yı getirdik diye bir hava yaratıldı. Kesinlikle öyle bir şey yok. Kariyer olarak itibarsızlaştıracak bir teknik direktör değil. Vitor Pereira başarı kazanmış ve her zaman zirveye oynamış bir teknik direktör” ifadelerini kullandı.

Baki: Bu sene vakit kaybedemeyiz

Selahattin Baki, Vitor Pereira seçimlerini şu sözlerle anlattı: “Bu sene bizim için vakit kaybı diye bir şey söz konusu olamaz. Hemen tekeri döndürecek bir hoca aradık. Görüştüğümüz hoca adayına da takım analizini yaptırdık. Kim gelirse gelsin dersine çalışmış, hazır olarak gelecekti. Bizim ilk resmi maçımıza 40 gün var. İnsanlar gaza getiriliyor. Fenerbahçe hoca bulamıyor, hocasız sezona başladı gibi algı yaratıldı. Avrupa'da ön eleme oynayan rakiplerimiz de sezona hocasız başladı. Takdiri kamuoyuna bırakıyorum.”  

'Pereira Fenerbahçe'yi şampiyon yapmaya geliyor'

Baki, Portekizli teknik adam hakkındaki sözlerine şöyle devam etti: “Pereira teknik direktör olarak Fenerbahçe'yi şampiyon yapmaya geliyor. Hatta şöyle bir cümle de kullandı, 'Fenerbahçe'de kupa kazanamamak kariyerimde, göğsümde tıkalı kalıyor. Nefes alamıyorum. Ben bu yarım kalan aşkı, tutkuyu sona erdirmek istiyorum.' Neredeyse para pul konuşmadı. Çok motive. Transfer raporu sundu. Takımda hem giden hem gelen herkesten haberi var.”

'Caner Erkin ile Pereira arasında sorun yok'

Son olarak Vitor Pereira ile Caner Erkin arasında Portekizli hocanın ilk döneminde yaşanan tartışmaya değinen Selahattin Baki, “Caner ile Pereira arasında o dönem aktarıldığı gibi ciddi bir sorun yok. Araları iyiymiş. Hatta Caner bir sohbetimizde ‘Hocamı ilk ben karşılayacağım’ dedi” ifadelerini kullandı. 

Vitor Pereira 5 Temmuz'da Topuk Yaylası'nda

Fenerbahçe Yönetim Kurulu Üyesi Selahattin Baki ayrıca, Vitor Pereira’nın 4 yardımcısıyla beraber geleceğini ve 5 Temmuz'da Topuk Yaylası kampının ilk antrenmanında takımın başında olacağını açıkladı.

Caner Erkin ile Vitor Pereira arasında ne olmuştu?

Vitor Pereira, Fenerbahçe'deki ilk döneminde de kadroda olan Caner Erkin ile Galatasaray derbisi öncesi tartışma yaşadı. Basına yansıyan bilgilere göre, o maçta ilk 11'de olmadığını öğrenen Caner, Pereira'nın tercümanına "Söyle ona, beni hiç oynatmasın" dedi. Caner'i sakinleştirmek için başkan Aziz Yıldırım'ın kardeşi ve yönetici Ali Yıldırım devreye girerek, "Bu olayı niye bu kadar büyütüyorsun" diye çıkıştı. Ancak Caner, Yıldırım'a da "Bu takımı ben şampiyon yaptım, sen neredeydin o zaman?" karşılığını verdi. Bunun üzerine Caner Erkin kadro dışı bırakılmıştı.

Senin için hazırladığımız haberler