Canım Adanalı!

19.04.2016 - 15:56 | Son Güncellenme: 19.04.2016 - 15:56

Aynen başlıktaki gibi, 30 haftası geride kalan PTT 1.Lig'de, yukarıda da, aşağıda da fotoğraf netleşiyor. Ligin zirvesinde yer alan, daha doğrusu zirveyi parselleyen Adanaspor, rakiplerinin kapıştığı, ikişer de puan kaybı yaşadığı haftada, 1461 Trabzon'u 4-0 ile gole boğup, puan farkını Alanyaspor ile 9'a, K.Karabükspor ile 10'a, hemşehrisi Adana Demirspor ile tam 13'e çıkardı. Artık turuncu beyazlılar için kimsenin bir sürpriz beklentisi yok. İlk sıra Adanaspor ile anılıyor artık.Engin İpekoğlu da bu başarısı ile Teknik Direktörlük kariyerine ilk şampiyonluğunu yazdırmış olacak.

RAKİPLER HAFTASI!

Yukarıda, ortada, aşağıda tam bir rakipler haftası yaşadık. 8 güne sığan 3 maçlık heyecanın, son maçlarında; ilk iki kavgası veren K.Karabükspor-MG Alanyaspor ile,ilk 6 için kapışan, Balıkesirspor-ADS ile, Giresunspor, Samsunspor ile, V.Elazığ-Gaziantep BŞB ile karşılaşırken; ligde kalma çabasındaki, Erciyesspor, Şanlıurfaspor ile, Denizlispor, Karşıyaka ile karşı karşıya geldiler. Bu müsabakalardan, ADS,Giresunspor ve Şanlıurfaspor'un hanesine üç puan yazdırarak kazançlı çıktıklarını; MG Alanya, Gaziantep BB'nin ise deplasmanda, üç puan değerinde birer puan aldıklarını da ayrıca belirtelim.

18 GOLLÜ HAFTA!

Ligde 30.hafta; 18 gol atılan, beraberliğin[4] çok olduğu, 3 deplasman takımı, iki de ev sahibi takımın galip geldiği bir hafta olduğunu söyleyelim.

ALANYA İSTEDİĞİNİ ALDI!

Ev sahibi takımın mutlak kazanma parolası ile çıktığı, oluşan heyecandan, bolca sarı kart, bir kırmızı kart; tribünlere gönderilen iki teknik adamın olduğu maç, 2 gol, birer puan, ikişer kayıpla Adanaspor ve ADS'ye yaradı. Adanaspor iki puan daha arayı açarken, ADS'de ikişer puan yukarıya yaklaştı.Maçın hakemi Bülent Yıldırım'ın verdiği penaltı kararı, kimilerince cesaret, kimilerince "uyduruk" bir penaltı hükmüne maruz kaldı.

ŞANLI GALİBİYET!

Erhan Altın ile evinde MG Alanya mağlubiyetini yaşayan Şanlıurfaspor, ligdeki en değerli üç puanını Kayseri'de, Erciyesspor önünde aldı.Baştan sona üstün oynayan sarı yeşilli takım puanını 32 yapıp bir nebzede olsa derin nefes aldı.Bu hafta oynayacakları K.Karabükspor maçı hem kendileri, hem rakipleri için final değerinde.

 

Senin için hazırladığımız haberler