Çankaya Belediyespor kupasını aldı!

04.11.2017 - 16:04 | Son Güncellenme: 04.11.2017 - 16:04

Türkiye Görme Engelliler Spor Federasyonu bünyesinde yapılan ve Türkiye Futbol Federasyonunun (TFF) "Türkiye Futbol Oynuyor" projesi kapsamında destek verdiği Turkcell Sesi Görenler Ligi'nde, Çankaya Belediyesi Görme Engelliler Spor Kulübü şampiyon oldu.

Sezonun 14. ve son haftasında sahasında Türkiye Görme Engelliler Spor Kulübü ile karşılaşan ve şampiyonluğu daha önce garantileyen başkent ekibi, maçtan 4-1 mağlup ayrıldı.

Ligi 13 galibiyet, 1 yenilgi ve 39 puanla ilk sırada tamamlayan Çankaya Belediyesi Görme Engelliler Spor Kulübü, 5. kez üst üste şampiyonluğa ulaştı. Türkiye Görme Engelliler Spor Derneğinin gollerini Ramazan Kunduz (2) ve Ali Çavdar (2) atarken, Çankaya Belediyesi Görme Engelliler Spor Kulübünün tek golü Kahraman Kurbet'ten geldi.

Maçın ardından düzenlenen törende, Çankaya Belediyesi Görme Engelliler Spor Kulübünün kupa ve madalyalarını, Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, TFF Engelliler Koordinasyon Kurulu Başkanı Ömer Gürsoy, Çankaya Kaymakamı Kadir Çakır ve A Milli Futbol Takımı'nın eski teknik direktörlerinden Tınaz Tırpan verdi.

- Kadın futbolcular da forma giydi

Maçta ayrıca bir ilke de imza atıldı. Dünyada bu yıl resmi bir görme engelliler müsabakasında, ilk kez kadın sporcular forma giydi. Çankaya Belediyesi Görme Engelliler Spor Kulübünde kaleyi Didem Çankaya korurken, Fatma Öğer de sahada takım arkadaşlarıyla ter döktü.

Çankaya Belediyesi Görme Engelliler Spor Kulübü Başkanı Yusuf Sayyıdan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Üst üste 5. şampiyonluğumuzu elde ettik. Çok mutluyuz. Biz kadınlarımıza çok değer veriyoruz ve istedik ki bir ilke imza atalım. Bu Hasan Yıldırım hocamızın projesiydi. Burada yenmek yenilmek önemli değil, kadınlarımızın da bunu yapabileceğini göstermek. Bununla ilgili yeni projelerimiz de olacak." diye konuştu.

Sayyıdan, "Başarılarımızın sırrı kendimize özel bir sahamızın olması, her gün antrenman yapmak ve çalışmak. Çankaya Belediyesi'nin çok büyük desteği var. İmkan ve çalışma bir araya gelince oluyor." ifadelerini kullandı.

- Didem Çankaya: "Görme engelliler imkansızı başarıyor"

Karşılaşmada Çankaya Belediyesi Görme Engelliler Spor Kulübünün kalesini koruyan ve görme engeli bulunmayan Didem Çankaya, böyle bir organizasyonda yer aldığı için mutlu olduğunu söyledi.

Sekiz yıl önce Gazi Üniversitesi Spor Kulübünde futbol oynadığını belirten Didem, "İki yıldır da Çankaya Belediyesi Görme Engelliler Spor Kulübünde kalecilik yapıyorum. İlk kez erkeklerin maçında yer aldım. İlk başta eşim Ali Haydar Çankaya istemedi çünkü kendisi Yenimahalle Belediyesi Görme Engelliler Spor Kulübünde oynuyor. 'Görenler gibi değil, zorlanırsın, rakip takımlarda oynayacağız' gibi nedenlerle istemedi ama ben, 'Artık yeniden futbol oynamak istiyorum' diyerek başladım. Çok da mutluyum. Buradaki atmosfer çok güzel. Görme engelliler imkansızı başarıyor." ifadelerini kullandı.

Maçta forma giyen B1 görme engelli Fatma Öğer ise Çankaya Belediyesi Görme Engelliler Spor Kulübündeki ilk sezonu olduğunu belirterek, "Futbolu çok sevdim. Erkeklerle oynamak da öz güvenimizi artırdı. Geliştirilirse çok iyi olur. Devam etmeyi istiyorum." dedi.

- Gürsoy: "2018'de daha büyük başarıları kovalayacağız"

TFF Engelliler Koordinasyon Kurulu Başkanı Ömer Gürsoy ise Turkcell Sesi Görenler Ligi'nin 5. sezonunu geride bıraktığını vurgulayarak, şunları söyledi:

"TFF'de Yıldırım Demirören yönetiminin göreve gelmesinin ardından TFF Engelli Federasyonlarından Sorumlu İcra Kurulu Üyesi Cengiz Zülfikaroğlu'nun destekleriyle tüm ülkede lig oluşturduk. Bunun ilk örneklerinden birisi de ampute gibi görme engellilerdi. Ligin adını değiştirerek Sesi Görenler olarak devam ettik. TFF'nin ana sponsoru Turkcell'i sponsor olarak ekledik ve Turkcell Sesi Görenler Futbol Ligi ile o dönem, UEFA'dan yılın en iyi pazarlama ödülünü aldık. Arkasından Avrupa 3'üncülüğü ve şampiyonluğu ile olimpiyatlara katılma hakkı geldi. Artık Avrupa'da ses sahibi bir ülkeyiz. Geçen ay Berlin'de yapılan Avrupa Şampiyonası'nda da çok üstün performans gösterdik ama bazı şanssız durumlardan 5. olduk ve Dünya Şampiyonası'na katılma hakkı elde ettik."

TFF, Turkcell ve Türkiye Görme Engelliler Spor Federasyonu iş birliğinin, Türkiye'nin, bu alanda dünyada söz sahibi olmasını sağladığını ifade eden Gürsoy, "Bundan sonra Dünya Şampiyonası'na odaklanacağız ki orada Arjantin, Brezilya gibi çok güçlü ekipler var. Takım antrenmanları dışında oyuncuların bireysel antrenmanlarını da geliştirerek performanslarını artıracağız. 2018'de daha büyük başarıları kovalayacağız." şeklinde konuştu.

 

 

 

Senin için hazırladığımız haberler