Formula 1'de çanlar Mick Schumacher için çalıyor... Haas'tan ayrılacak mı?

Kerem Ergün
20.10.2022 - 16:57 | Son Güncellenme: 20.10.2022 - 17:14

Formula 1’de son dört yarışa girilirken Haas - Mick Schumacher birlikteliği çatırdıyor. ABD Grand Prix’si öncesinde işlerin ciddileştiğini bilen Schumacher, ‘’Umarım işleri tersine çevirebiliriz’’ diyor.

AJANSSPOR-HABER

Efsane pilot Michael Schumacher’in oğlu Mick Schumacher Formula 1’de zor günler geçiriyor. ABD Grand Prix’si öncesi Schumacher’in araçlarını kullandığı Haas’tan Alman sürücüye ültimatom geldi. 

Kazalarla gündeme geldi

Geçtiğimiz sezonu 19. Sırada tamamlayan Mick Schumacher’in ismi bu yıl aldığı puanlardan çok yaptığı kazalarla gündeme geldi. Pilotunun performansından memnun olmayan Haas takımının sahibi Gene Haas, Alman sürücüye adeta ültimatom verdi.

İlgini Çekebilir
Cem Bölükbaşı, F1 22 oyununda!
Habere Git

" Bizimle kalmak istiyorsa..."

Gene Haas, “Sezonunun son dört yarışında Schumacher kendini kanıtlamalı. Kalan dört yarışta puan alması gerek. Mick’in çok fazla potansiyeli olduğunu düşünüyorum ama bize bir servete mal olduğunu biliyor. Bir sürü kazası bulunuyor” dedi. Haas’ın sahibi konuşmasına şöyle devam etti: “Bizimle kalmak istiyorsa, bize hâlâ güçlü olduğunu göstermesi gerekiyor. Neler yapabileceğini kanıtlamak Mick Schumacher'e düşüyor.”

Mick Schumacher'in performansı

İki sezondur Haas araçlarını kullanan Schumacher, bu sezon şu ana kadar 12 puan topladı. Yedi yarışta ise ilk 10’a giremedi. Takım arkadaşı Kevin Magnussen ise 22 puana sahip. Kevin Magnussen’in sözleşmesini uzatan Haas, Schumacher içinse kararsız durumda. 

Steiner: "Schumacher takıma zarar verdi."

Haas’in teknik patronu Günther Steiner de Schmacher’in performasından memnun olmayanlardan. Steiner, takımın diğer pilotu Kevin Magnussen için alınan sözleşme uzatma kararını şöyle açıklamıştı. “"Performans bizim için puan demektir. Magnussen altı yarışta puan alamadı, Mick Schumacher ise yedi yarışta. Ama Schumacher’in yaptığı hatalardan takım zarar gördü. Şu anda ihtiyacımız olan performans yarışı 12. veya 13. sırada bitirmek değil”

İlgini Çekebilir
Formula 1'de kazan kaynıyor! Red Bull'a büyük ceza yolda!
Habere Git

Schumacher işleri tersine çevirmek istiyor

Haas’taki çanların kendisi için çaldığını bilen Schumacher ise ABD’deki yarışa hazırlanıyor. Efsane pilot Michael Schumacher'in oğlu, basın mensuplarına verdiği demeçte “Umarım işleri tersine çevirebiliriz.’’ dedi.

Senin için hazırladığımız haberler