Nihat Özdemir ve Burak Elmas'tan dikkat çeken açıklama

Orhan Gülek
23.11.2021 - 18:36 | Son Güncellenme: 23.11.2021 - 18:49

Galatasaray Başkanı Burak Elmas, derbi maçta yaşanan hakem hataları nedeniyle Riva TFF binasında Nihat Özdemir ile birlikte açıklamada bulundu.

Nihat Özdemir ve Burak Elmas'tan dikkat çeken açıklama

AJANSSPOR - HABER

Galatasaray Başkanı Burak Elmas derbi maçta yaşanan hakem hataları nedeniyle TFF başkanı Nihat Özdemir ile toplantıya katıldı. Burak Elmas ve Nihat Özdemir toplantı sonrası açıklamalarda bulundu.

İlk olarak söz alan TFF Başkanı Nihat Özdemir, şöyle konuştu:

 

Nihat Özdemir: "Galatasaray, Türk futbolunun temel taşlarından biridir"

 

"Derbiden evvel Burak Elmas'ı aradım. 'Galatasaray ve TFF arasındaki ilişkilerde sıkıntılar var. Maçtan sonra toplantı yapalım' dedim. Başkan da bunu kabul etti ve bugün toplantı yaptık. Derbi maçını da geniş şekilde konuştuk ve hepsinde bir noktaya vardık. Galatasaray, Türk futbolunun temel taşlarından biridir. Türk futbolu, Galatasaray'sız olmaz. Yalnızca derbiyi değil, Galatasaray ve TFF ilişkilerini konuştuk. Yaşananları, kim neyi yanlış anladı, tribündeki olayları konuştuk. Türk futbolu Galatasaray'sız olmaz. TFF ve Galatasaray'ın ilişkilerini en iyi noktaya getirmek durumundayız"

Galatasaray Kulübü Başkanı Burak Elmas ise görüşme sonrası şu ifadeleri kullandı:

 

Burak Elmas: "Burada eski alışkanlıklardan beslenenler var"

 

"Bizler, konuşarak anlaşabilen insanlarız. Nihat Özdemir, çok rahat konuşabildiğimiz biri. Geldiğimizden beri birtakım alışkanlıkları düzeltmek için birçok çalışma yapılıyor. Kabulleri için teşekkür ediyorum. Biz, bu ligin artmasını istiyoruz. Burada eski alışkanlıklardan beslenenler var, bu aktörlere izin vermememiz lazım. Türk futbolunu ileri götürmeliyiz. Her takımın doğru hareketlerle sahada maçı kazanabildiği, vicdani rahatlığın olduğu bir sisteme hızla yürümemiz lazım. Her kulübe, herkese eşit adalet, sahada eşit takdir hakları ana prensip."

"Yeni Tahkim ve Disiplin Kurulu seçiminde uzlaştık"

"Bunun olmasını istemeyen ciddi bir kesim var. Bunlarla Galatasaray olarak mücadelemizi devam ettireceğiz. Sayın başkanın bu konuda yapacağı her türlü pozitif hamlede Galatasaray olarak eksiksiz destek vereceğiz. Nihat Özdemir ve ekibi de bizim istediğimiz önemli değişikliklere önem verdi. Yeni Tahkim ve Disiplin Kurulu seçiminde uzlaştık. Naklen yayın komitesi içerisindeyiz. Şeffafça konuşuyoruz. "

Senin için hazırladığımız haberler