Galatasaray'dan çok sert tepki: "Derhal istifa edin"

Orhan Gülek
04.08.2021 - 14:02 | Son Güncellenme: 04.08.2021 - 15:05

Galatasaray Spor Kulübü Başkan Yardımcısı Av. Dr. Rezan Epözdemir, Oğulcan Çağlayan kararı ve Tahkim Kurulu’nun yapısıyla ilgili açıklamalarda bulunuyor.

Galatasaray'dan çok sert tepki: "Derhal istifa edin"

AJANSSPOR - HABER 

Galatasaray Başkan Yardımcısı Rezan Epözdemir, Çaykur Rizespor ile sözleşmesini usulsüz bir şekilde feshettiği gerekçesiyle TFF tarafından lisansı çıkarılmayan Oğulcan Çağlayan hakkında açıklamalarda bulunuyor.

Galatasaray Spor Kulübü Başkan Yardımcısı Av. Dr. Rezan Epözdemir, geçtiğimiz gün Tahkim Kurulu tarafından Oğulcan Çağlayan kararını hakkında hukuk prensiplerine aykırı olduğunu ifade etti.

 

"Hukuki süreç devam ediyor"

Epözdemir "Kulübümüz ve Oğulcan Çağlayan, 6 maçlık ceza için Tahkim Kurulu'na itiraz etmişti. Ceza 3 maça indi ama tazminat kararı bozulmadı ve onandı. UEFA'ya da başvuru yaptık. Oyuncumuzla ilgili işlemleri yapmak istiyoruz. Bu, bir çekişmeli alacak. Hukuki süreç devam ediyor. UEFA da bu talepleri kabul etti ve 'Hukuki sorun yoktur.' Oğulcan Çağlayan kararı hukuk prensiplerine aykırıdır. Karar, oy çokluğundan oy birliğine döndürüldü. Böyle bir şey olabilir mi ya? Hangi eller bu karara dokundu, kimler talimat verdi! Galatasaray'a karşı bu kumpası kim kuruyor? Burada bir hukuk garabeti var."  ifadelerini kullandı.

"Bu kumpası kim kuruyor"

Galatasaray'ın her hakkını savunacaklarını dile getiren Epözdemir "Oy çokluğu olarak yayınlanan karardan sonra tekrar gönderilen metinde oy birliği yazıyor. Muhalif üyeleri kim vazgeçirdi? Galatasaray'a bu kumpası kim kuruyor? Muhalif üyeler hangi arada ikna edildi de hukuka aykırı bu mesnetsiz karar alındı? Galatasaray'ın hakkını her zeminde savunacağız." dedi.

Epözdemir, Tahkim kurulu başkan ve üyelerinin istifası isteyerek üyelerin tek tek isimlerini açıkladı.

Epözdemir şöyle konuştu:

"Başkan ve üyelerinin istifasını istiyoruz"

"Galatasaray Spor Kulübü olarak, Tahkim kurulu başkan ve üyelerinin istifasını istiyoruz. Murat Balcı, Emine Yazıcıoğlu, Osman Baturhan Dursun, Hüseyin Haluk Sonsuz, Eyüp Kul, Murat Erbilen ve Abdurrahim Güneşdoğdu'nun derhal istifa etmesini talep ediyoruz.  Hiç kimse bizi sınamasın. Biz adil, rekabetçi bir anlayışın egemen olmasını istiyoruz. Oğulcan Çağlayan'ın çalışma izni kısıtlanıyor. TFF resmi sitesinden yaptığı açıklamada 'oy birliği' diyor. Fakat 2 kişinin muhalefet olduğunu öğrendik. Bu yayın olmasa 2 muhalefetti de öğrenemeyecektik."

"TFF, bu sürecin takipçisi olmalı"

"3 ay içerisinde seçici kurulla ilgili düzenleme yapılsın ve devre arasına kadar kurullar değiştirilsin dedik. Fakat bize 10 ay içinde yürürlüğe gireceğini söylediler. Bu sürecin fikri takipçisi olacağız. Tahkim Kurulu'nun istifasını istedik. TFF, bu sürecin takipçisi olmalı."

Ne olmuştu?

Türkiye Futbol Federasyonu Uyuşmazlık Çözüm Kurulu, Oğulcan Çağlayan'a Çaykur Rizespor ile sözleşmesini usulsüz bir şekilde feshettiği gerekçesiyle 3 maç ve 1.2 milyon euro para cezası vermişti.

Oğulcan, St. Johnstone karşılaşmasında da forma giyemeyecek

Yaşanan bu süreç sonrasında TFF, yeni sezon öncesinde Oğulcan Çağlayan'a lisans çıkarmazken, sarı-kırmızılılar PSV maçlarında genç oyuncudan yararlanamamıştı. Oğulcan, UEFA Avrupa Ligi'nde oynanacak olan St. Johnstone karşılaşmasında da forma giyemeyecek.

Senin için hazırladığımız haberler