Okan Buruk, Sparta Prag maçı öncesi Aurier ve Ziyech'in dönüş tarihini açıkladı

Orhan Gülek
21.02.2024 - 20:59 | Son Güncellenme: 21.02.2024 - 22:08

UEFA Avrupa Ligi play-off turu rövanş maçında yarın deplasmanda Sparta Prag ile karşılaşacak olan Galatasaray'da Okan Buruk ile Kerem Aktürkoğlu maç öncesi açıklamalarda bulundu.

Okan Buruk, Sparta Prag maçı öncesi Aurier ve Ziyech'in dönüş tarihini açıkladı

AJANSSPOR - HABER

Süper Lig ve Türkiye Kupası'nda yoluna kayıpsız devam eden Galatasaray'da hedef Avrupa Ligi'ne de devam etmek. Sarı-Kırmızılı takım son 16 turu ilk maçında 3-2 mağlup ettiği Sparta Prag'la bu kez deplasmanda karşılaşacak.

Maç öncesi Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk ile başarılı futbolcu Kerem Aktürkoğlu açıklamalada bulundu.

Okan Buruk: "Galatasaray takımı, her maça kazanmak için çıkar"

İlk olarak iyi bir zeminde oynayacaklarını ifade eden Buruk, şu ifadeleri kullandı:

"Rakibimize karşı yarınki maçta hem savunma anlamında doğru önlemler almamız gerekiyor hem de hücumdaki alternatiflerimizi çoğaltmamız gerekiyor. Son hafta deplasmanda kazandığımız lig maçı bizim için önemliydi. Bu bize moral oldu. Son üç deplasman maçlarında iyi işler yaptık, bunu devam ettirmek istiyoruz burada. Güzel bir zemin var, iyi bir maç olacak, iyi bir takıma karşı oynayacağız. Oynayan bir takım. Hücuma da çıkan bir takım. Rakibimizin hücumlarını bekliyoruz. Galatasaray takımı her maça kazanmak için çıkar. Yarınki maçı kazanmak için sahaya çıkacağız. İlk maçtan rakibimizin neler yapabildiğini gördük ve bununla ilgili toplantı yaptık. Yarın ilk maçın üstüne çıkarak daha iyi performans göstereceğimizi bekliyorum."

Kerem Aktürkoğlu: "Son 16 turunu getirmek istiyoruz"

Galatasaray'ın sol kanat ve ofansif orta saha mevkisinde oynayan 25 yaşıdaki futbolcusu Kerem Aktürkoğlu ise şu ifadeleri kullandı:

"Kuralar çekildikten sonra beklenilen aksine çok güzel ve çok kolay maç geçileceği düşünülüyordu ama biz öyle düşünmüyorduk. Gerçekten zor bir rakibe karşı, iyi futbol oynayan bir rakibe karşı güzel maç olacağını biliyorduk. İlk maçta öyle oldu. İlk maçtan sonraki analizlerden sonra olumlu ve olumsuz taraflarını ayırdık ve yarın daha temkinli ve iyi futbol oynayarak bir sıkıntı çekmeden buradan galibiyetle ayrılarak taraftarımıza son 16 turunu getirmek istiyoruz. İnşallah güzel bir maç olur, sakatlıksız, yoğun bir temponun olduğu bu dönemden galibiyetle ayrılarak devam ederiz."

İlgini Çekebilir
Galatasaray'a kötü haber! İtalya'dan Muslera'ya flaş teklif, görüşme yapıldı
Habere Git

"O an Erden abiyi hemen arayıp teşekkür ettim"

Galatasaray'da Ankaragücü maçı öncesi her futbolcuya yönelik birer mektup yazılmasına da değinen Kerem Aktürkoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

 "Gerçekten çok duygusal ve çok önemli, çok daha anlamlı bir hediye oldu hepimiz için. Erdem abiye Fatih abiye ve Ayhan abiye buradan sizin aracılığınızla teşekkür ederim. Benim nezdinde benimkisi çok özeldi gerçekten. O an Erden abiyi hemen arayıp teşekkür ettim. Paylaşmak istediğimi söyledim. O da çok güzel ve mutlu olurum dedi. Bizim hayallerimiz var. Hem kulüp olarak hem şahsi hayallerim. Bunlardan bir tanesi de Galatasaray ile Avrupa şampiyonu olabilmek. Hocamız yaşadı ve deneyimini biliyor. Aynı şeyi biz de yaşamak istiyoruz. Tabii ki hayaller her zaman var.

Hayaller gerçekleştirildiği zaman çok daha anlamlı olur. Biz de bunun hayallerini her zaman kuruyoruz. Bu doğrultuda maç maç giderek bunları gerçekleştirmek istiyoruz. Ama tabii ki daha önümüzde çok uzun ve çetin bir yol var. Rakiplerimiz çok kuvvetli. Bu maçta öyle. Hiçbir şey kazanılmış değil. Yarın çok önemli bir maçımız var ve bunun bilincindeyiz. Ve yarınki maçı kazanıp önümüzdeki sürece çok daha emin adımlarla gideceğimize inanıyoruz. Nota gelirsek çok anlamlı ve çok güzeldi. Ömrüm boyunca saklayacağım ve benim için çok anlamlı bir hediye olarak kalacak benimle birlikte."

Okan Buruk'tan rekor açıklaması

Ankaragücü deplasmanından da galibiyetle ayrılan Okan Buruk, uzun yıllar Fatih Terim'in elinde olan önemli rekoru da kırdı. 1.5 sezonda toplamda Süper Lig'de 62 maça çıkan Okan Buruk, 50 galibiyet, 7 beraberlik ve 5 mağlubiyet alarak müthiş bir puan ortalaması tutturdu. Ayrıca Süper Lig tarihinde bir takımın başında 50 galibiyete en az maçta (62 maç) ulaşan teknik direktör olmayı başardı. Daha önce rekor 70 maçla Terim'deydi.

Bu konuya da değinen Okan Buruk, şu ifadeleri kullandı: 

"Başında da kim oluyorsa onun ismi geçiyor"

"Birincisi bu rekor bana nasip oldu. Bu sonuçta tenis değil, ben tek başıma bir şey yapmıyorum. Ben teknik direktör olduğum için benim yönetimimde böyle bir rekor gözüküyor ama orada tabii ki futbolcularımızla birlikte geçen seneden beri sadece kazanma odaklıyız. Çünkü camiamıza karşı birleşen, birleştiğinde çok daha güçlü olan camiamıza karşı bir sorumluluğumuz var. Bu sorumlulukta her maçı kazanmak aslında. Galatasaray'ın her maçı kazanması gerekir, her maça kazanmak için çıkar. Bu galibiyetler de aslında hepimizin yaşadığı başarının bir yerde rekorlarla buluşmasını sağlıyor. O yüzden hep beraber kazanıyoruz.

Başında da kim oluyorsa onun ismi geçiyor. Bundan önce de böyle olmuş bundan sonra da böyle olacak. O yüzden önemli olan Galatasaray'ın kazanmaya devam etmesi. Biz de oyuncularımızla birlikte, tabii ki başkanımız ve yönetimimizle yine hep beraber bir şeyleri yaşıyoruz, buradaki ortamı beraber yönetiyoruz. İç sahadaki tüm maçlarımızı kazandık. Bunda taraftarımızın gücü var hem de oyunumuzun gücü var.

"4 kupayı da kaldırabilmek çok güzel bir hayal"

Hedefleri hakkında soruları yanıtlayan Kerem Aktürkoğlu ise konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Ben hayallerim olduğunu her zaman dile getiriyorum, bunları söylemekten de çekinmiyorum. Hayallerimin de bir tanesi Galatasaray ile bir kupa daha kazanabilmek. Bu sezon önümüzde 4 kupa var. Hedefimiz 4 kupayı da kazanabilmek. 4 kupayı da kaldırabilmek çok güzel bir hayal. Muslera 12-13 senedir burada. Zaten bunu kulüpte en iyi bilenlerden bir tanesi. Onunla bu tür şeyleri konuşmaya gerek yok, o zaten böyle şeylere alışık. Kupalar kazanmaya alışkın. Biz de ona yardımcı olmak istiyoruz. İnşallah o kupayı kaldıran taraf biz oluruz ve hep birlikte o pozu bütün Türkiye'ye armağan ederiz."

"Ne kadar zor bir takıma karşı oynayacağımızı biliyoruz"

"Oyuncuları motive etmek için ayrı bir çaba sarf ediyor musunuz?" sorusunu da cevaplayan Okan Buruk, şu ifadelerini kullandı:

"Bir kere en büyük motivasyonumuz ilk maç. İlk maçta rakibimiz çok güçlü bir oyun ortaya koydu, çok cesur bir oyun ortaya koydu. Ne kadar iyi bir takım olduğunu gösterdi. O yüzden bu maçta yüzde yüz konsantrasyonla ve rakibimizin neler yapabileceğini bilerek maça çıkacağız. Takım olarak buna konsantre olacağız. Tabii ki kendi oyunumuz var, onun üzerinde duracağız. Ama rakibimizin de iyi yönlerini bilmemiz gerekiyor. Çok değerli bir şey Prag. Bu şehir için uzun süredir mücadele eden değerli bir takımı. Onun yanında çok da önemli oyuncular yetiştiriyorlar. Örnek bir kulüp. Çıkardıkları ve oynattıkları oyuncularla çok değerli bir kulüp. Ne kadar zor bir takıma karşı oynayacağımızı biliyoruz. Galatasaray taraftarı da buraya akın edecektir. Yarın ne kadar seyircimiz olur maç günü ortaya çıkacaktır. Kulübe verilenin dışında ne kadar seyircimizin olacağı maç günleri ortaya çıkıyor. Yoğun bir destek bekliyoruz. Çok iyi bir atmosferde oynayacağımızın da farkındayım."

"Orada da Nedved çok iyi bir iş yapmıştı"

"Futbolculuk döneminde Sparta Prag'a karşı oynadığın maçlarla ilgili neler hatırlıyorsun?" sorusu hakkında ise Okan Buruk, "Nedved'in golleri var. İlk iki maçı hatırlıyorum açıkçası. Orada da Nedved çok iyi bir iş yapmıştı. Kupadan elenmiştik. Artık antrenör olarka yarın inşallah kazanan taraf ben olurum." dedi.

"Bence ikisi takım için kritik oyunculardı"

Prag'ın eksikleri hakkında ise Okan Buruk, "Sarı kart cezalısı olan oyuncu ve ön tarafta bir Veljko Birmancevic çok önemli ve değerli oyuncular. Oynamayacak üç oyuncu da önemli oyuncu. Bence ikisi takım için kritik oyunculardı. Hem oyun kurulumunda hem de öndeki oyunda hareketli oyunculardı. Tabii ki eksikler onları etkileyecektir. Bizde de eksikler var." dedi.

"Galatasaray taraftarı onu çok seviyor"

Ziyech ile Muslera hakkında gelen soruları da cevaplayan Buruk, şu ifadeleri kullandı:

 "İki tane sakat oyuncumuz, 2-3 hafta içerisinde takımla birlikte yüzde yüz olacaklardır diyer düşünüyoruz. Hedefimiz Beşiktaş maçı. Kaan Ayhan'ın bu dönemde ağrıları var ama ağrılarla birlikte oynamaya devam ediyor. İdareli kullanıyoruz onu. Son maç kadroya da almadık.  Muslera'nın sözleşmesi de Galatasaray'ın kaptanı, Galatasaray taraftarı onu çok seviyor, Galatasaray'ı çok seviyor. O yüzden Nando ile ilgili de ileriye dönük bir sıkıntı olacağını düşünmüyorum. Galatasaray'ın her zaman yine bu sene de başarılarında büyük pay sahibi ve oynadığı oyun ve aldığı rol bizim için çok önemli. Bizim isteğimiz onun bizimle devam etmesi. İnşallah ben de bu şekilde olacağını düşünüyorum.  Mart ayında ara var. O ara da hem toparlanmak hem sakat oyuncuların tam olarak dönüşü, tam kadro olmamız, transfer görüşmelerinde de en doğru zaman olacağını düşünüyorum. "

Kerem Aktürkoğlu: "Her futbol gol atmak, asist yapmak ister"

Son olarak Kerem Aktürkoğlu ise "Bireysel performans çok önemlidir ama tabii ki takım kazanmadıktan sonra elendikten sonra çok önemi yoktur. Yarın da bizim için çok önemli maç. İlk maçta gol atamadım ama galibiyet aldık. Her futbol gol atmak, asist yapmak ister. Ama önemli olan takıma yardım edebilmek. Benim amacım takıma en iyi şekilde yardım edebilmek. Gol atamadığımda, asist yapamadığımda savunma anlamında olsun yardım olsun benim için önemli daha değerli. Tabii ki gol atıp asistler yapmak istiyorum ama takımı kazanması her şeyden önemli. İnşallah yarın kazanırız. Önemli olan turu geçmek." dedi.

Senin için hazırladığımız haberler