Transfer Sihirbazı Erden Timur, Galatasaray'ın Hedefini Açıkladı! Avrupa Şampiyonluğu...

Orhan Gülek
29.09.2022 - 21:06 | Son Güncellenme: 30.09.2022 - 00:17

Galatasaray Sportif A.Ş Başkan Vekili Erden Timur, transferler, hedefler, Dursun Özbek, Okan Buruk, Fatih Terim ve Arda Turan'a jübile hakkında konuştu.

Transfer Sihirbazı Erden Timur, Galatasaray'ın Hedefini Açıkladı! Avrupa Şampiyonluğu...

AJANSSPOR HABER

Galatasaray'ın yaz transfer sezonunda yaptığı yıldız transferlerin arka planındaki isim başkanvekili Erden Timur,  GSTV'ye önemli açıklamalarda bulundu. Erden Timur, yaz döneminde yapamadığı iki transfer olduğunu ama o oyuncuların peşlerini bırakmadığını açıkladı.

 

Ayrıca Timur, Arda Turan'a jübile konusu, Galatasaray Başkanı Dursun Özbek ile beraber yürütülen projeler, transfer sürecinde yaşanılanlar, yıldız oyuncuların iknası, teknik direktör Okan Buruk, takımın genel gidişatı ve orta vadeli hedeflerden bahsetti.

"Beni eniştem Galatasaraylı yaptı"

İlk olarak Nasıl Galatasaraylı oldu? sorusuna cevap veren Erden Timur "Babam da Galatasaraylı. Babam çok liberal bir insandır. Herkesi her düşüncede özgür bırakır. Beni eniştem Galatasaraylı yaptı. Mersin İdman Yurdu maçlarına giderken onun sayesinde Galatasaraylı oldum diyebilirim. İlk sponsorluk anlaşması imzaladığımızda, stattan çıktığımızda hemen onu aramıştım. Tüneli ilk defa o zaman görmüştüm. Her zaman ona minnettarım." dedi.

"Sevginin girmeyeceği şey yok"

Seçim öncesi Galatasaray'a sevgi iklimi getirmek istediklerini ifade eden ve şu an da barış ikliminin son durumu hakkında konuşan Timur,  "En temel şey biz seçim sürecinde de başkanımızla da konuştuğumda insanları birleştireceksek her şey anlam ifade ediyor. Sonunda şampiyon oluyoruz ve ne oluyor? Tanımadan birbirimize sarılıyoruz. Sonunda geldiğimiz nokta, en asıl nokta. Duygu hiçbir zaman planlanamaz. Galatasaraylılık değerleri her zaman toplumu öncelleyen, gelişmesine katkı sunan, Türkiye'ye Olimpiyat anlayışını getiren bir kulüp. Toplumun da en çok ihtiyaç duyduğu bir olmak. İnsanın temel amacı şampiyon olmak, dünyavi amaç olamaz. Yola çıkışta bir amaç dünyaviyse haybeye zaman oluyor. Amaç şu olması lazım, birleştirmek. O yüzden sevgi iklimi hayatımda da kullandığım bir şey. Sevginin girmeyeceği şey yok. Spor kulüplerinin en büyük amacı memleketi kalkındırmak. Birleşmek, affetmek, sarılmak bunlar romantik gelebilir ama çok değerli kavramlar. Böyle olmadığında hiçbir başarı sürdürülebilir olmuyor." dedi.

"Herkes iyi niyetli şeyler yapmak istiyor"

Sarı kırmızılı ekipte herkesin iyi niyetle çalıştığına kalpten inandığını ifade eden Timur, şu ifadeleri kullandı:

 

"3,5 ayda ne oldu? Adnan abimizin kırgınlığı vardı, geldi. Ada açılışında Burak Elmas geldi. Yetki genel kurulunda başkanımızın önderliğinde herkesi ibra etmiş olmak gibi bir şey yapıldı ki çok değerliydi. Tabii ki çekişmeler olacaktır ama tek amaç olması gerekiyor. Galatasaray'ın başarısı. İnsanlara açık olmak gerekiyor. Kimseyi yargılamamak gerekiyor. Herkes iyi niyetli şeyler yapmak istiyor. İnsanın temel yaradılışı bir şey düşündüğünüzde, annem-babam bu konuda ne yapmamı isterdi diye düşünüyorum. Galatasaray'da da 'Tam taraftar hissiyle ne isterdim?' diyorum."

"500 yılı aşkın bir eğitim kurumunun köklerini oluşturduğu bir kulüp"

"Kendisi için Galatasaray ne ifade ediyor?" sorusuna ise Timur, şu cevabı verdi:

 

"İnsanın temel şeyi değerleridir. Çocukken aile büyüğü vasıtasıyla takım tutuyor. Belli bir yaştan sonra değerler bütünlüğü ile kendi değerlerinin örtüşmesi gerekiyor. Galatasaraylılık değerleri toplum için çok önemli değerler. O coğrafyaya karşı sorumluluk için doğuyoruz aslında. Bence Galatasaraylılık değerinin en önemlisi toplumsal fayda. 500 yılı aşkın bir eğitim kurumunun köklerini oluşturduğu bir kulüp. Transferlerde de hep bunu anlattım. Burası 500 yıllık bir okulun kulübü. Eğitim kurumu demek tamamen topluma adanmış değerler üretir. Karşılıksız bir duygudur takım tutmak. Belli zamanlarda sevinirsiniz ama çoğunda üzüldüğünüz zamanlar vardır. Bu kadar yoğun bir duygu varsa bu duyguyu başarıdan daha çok toplumsal faydaya çevirmek gerekir. Galatasaray tarihinde de hep bunu yapmış."

"Burak Elmas'ın başlattığı projeler devam etmekte"

Eski yönetimlerin başlattığı projelerle ilgili olarak ise Timur "Kurumsal devamlılık esastır. Eski yönetimlerin başlattığı Galatasaray'ın faydası olan konular devam ediyor. Burak Elmas'ın, daha önceki yönetimlerin başlattığı projeler devam etmekte. Bugün devam eden gayrimenkul projelerinden bazıları zaten başkanımız Dursun Özbek'in başlattığı projeler. Bir projenin kimin olduğunun önemi yok. Onu bir kişi sahiplendiğinde ego oluyor. Birçok yeni proje var. Onlar da devam edecek. Kurumsal devamlılık önemli olan. Emanet iş yapmak çok zor gerçekten. Geçenlerde 7-8 kilo verdim. Şimdi 3 kilo tekrar aldım." dedi.

"Vekalet ilişkisinde yönetimde olmak bir lütuftur"

Her olumsuzluğa rağmen bu günlerin kıymetini bilmek gerektiğinin altını çizen Timur "Hep çok yoğun çalışırdım ama ilk defa kilo verdim. Kendi işinde hata bedelini sen ödüyorsun. Vekalet ilişkisinde hata yaptığında bedeli sen ödemiyorsun. Senin olmayan bir şeyi yönetmek çok zor. Parayı sonuçta taraftar veriyor. Vekalet ilişkisinde yönetimde olmak bir lütuftur, herkesin şükretmesi gereken bir durum. Ben Florya'ya girerken bunu hiç aklımdan çıkarmak istemiyorum. Ortaokulda antrenman izlemek için Mersin'den gelirdim. 2-3 saat sonra o kapı açıldığında cennet kapısı açılmış gibi olurdu. Şimdi gidiyorsun hemen açılıyor. O yüzden bu günlerin kıymetini bilmek gerek." dedi.

"O gece evime gelen insanlar olmuştu"

"Bu sene neden Sportif A.Ş geçmeyi düşündünüz? Şimdiye kadar hiç konuşmadınız?" sorusunu da cevaplayan Erden Timur şu ifadeleri kullandı:

 

"Dursun başkanımız benimle görüşmüştü. Birlikte sürece başladık. Medyaya da çıktığı için ben yönetim kurulunda başkan yardımcısıyım. Öyle bir konu çıkınca duygularımla hareket ettim. Bu vesileyle müsaade istedim. Sonra o gece evime gelen insanlar olmuştu. Eray abi de 'sen bizi yarı yolda bırakıyorsun' dedi. O zaman ben de Sportif A.Ş'ye gireyim dedim, yalnız bırakmamak için. Orada da altyapıyla ilgileniyordum. Seçimden 5-6 gün sonra Dursun başkanımız bu görevi tebliğ etti."

"Galatasaray basketbolunu böyle yönetmek fikri Burak Elmas'ın fikriydi"

İlk zamanlarda kaemra önüne çok çıkmak istemediğini dile getiren Timur  "15 Temmuz'dan birkaç gün sonra sponsorluk için el sıkışmıştık. Sonra öyle devam etti süreç. İnsan başka bir şey istiyor tabii. Bilinmek bazı insanların hoşuna gider, bazılarının hoşuna gitmez. İnsanın tutkusunun gerçek olduğunu tutabilmek için karşılıksızlığa ihtiyaç var. Hiç medya önüne çıkmayayım dedim. Birçok sefer reddetmiş bulundum. Efes'i yendiğimiz ilk maçtı. Galatasaray basketbolunu böyle yönetmek fikri Burak Elmas'ın fikriydi. En sonunda bunu söyleyeceğim dedim. Takdir edilmesi gereken başka insanlar da vardı ve ilk o zaman medya önüne çıkmıştım. Sonra da seçim sürecinde iletişim temsilcisi olarak görevlendirildim." dedi.

"Bir önceki senenin maaş bütçesine uygun bir hedef kurmuştum"

Toplamda 3 defa ekrana çıktığını dile getiren Timur "Birbirine en az güvenen toplumuz maalesef. Toplamda 3 defa ekrana çıktım. İlki transfer stratejimizi anlatmaktı. Biri maç sonu hakem konusuydu. Geldiğimizde transfer sezonu başlamıştı. Torrent'in gitme sürecinde Galatasaray'a yük getirmemesi için bir süreç ilerledi. İki ay altı gün zamanımız vardı. Bir önceki senenin maaş bütçesine uygun bir hedef kurmuştum. Bu bütçe nedeniyle sonuna kadar beklemeniz gerekiyor. Onu anlatmak için çıkmıştım bir de sonunda nereye geldiğimizi söylemek için çıktım." dedi.

Transferlerin ikna süreci nasıl oldu? Erden Timur açıkladı

Sarı kırmızılılar, yaz transfer sezonunun bitimine kısa bir süre kala bombaları birer birer patlatırken, Icardi, Torreira, Mata, Sergio Oliveira gibi dünya yıldızlarını kadrosuna katmıştı. Transferlerin ikna süreci hakkında da konuşan Timur, şu ifadeleri kullandı:

 

"Yine ben ön plana çıkıyorum. Bu basketboldaki gibi ekip işi. Buradan emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Okan hocamıza teşekkür ediyorum. Gece gündüz oyuncu izledi... Gece 4'lerden önce gidilmiyordu Florya'dan. Bu süreçte bu tekliflerin yapılması, sonra sözleşmelerde Uğur Yıldız, Cenk Ergün çok iş yaptı. Sadece 13 oyuncu alınmadı, 26 oyuncu da gönderildi. İlk defa Galatasaray tarihinde 2 ayda her şeyi yapıldı. Herkes gecelere kadar çalışıyordu."

"Eski yönetimlere ve Fatih hocamıza bu konuda teşekkür ediyorum"

Giden oyunculardan da kazanımlar elde ettiklerini dile getiren Timur "Marcao gitti, para kazandırdı. Nelsson çok ciddi bir teklif aldı. Eski yönetimlere ve Fatih hocamıza bu konuda teşekkür ediyorum. Taraftarlık duygusunu hepimiz çok iyi biliyoruz. Giden herkes de Galatasaray için taşı bir yerden bir yere almış, bir damla ter dökmüş herkese Emre Akbaba, Emre Kılınç, Ömer, Taylan, Oğulcan hepsine çok teşekkür ediyoruz. Herkesin çok büyük emeği var. 4 ay boyunca gece 4'ten önce uyuduğumuz çok azdır." dedi.

"Transfer için kendimize kriter koymuştuk"

Transfer edilen oyuncuların garanti oyuncular olduğunu ifade eden Timur "İnsanların karar verme süreci para değil sadece. Sonuçta şöyle bir kriter koymuştuk. Garanti oyunculara ihtiyacımız var. Elit kulüplerin bir altı kulüplerden en az 2-3 takımdan teklif alması lazım. Winner karakteri olacak. Buraya kupa için gelecek. Önceliğinin para olmadığını nasıl anlarsınız? Aynı maaşa ya da daha düşüğüne gelirse anlarsınız. Bugüne kadar Türkiye'de futbolcuların maaşı 2 ile çarpılmış. Bize gelen oyuncuların 4'ü daha az maaşa geldi. Diğerleri aynı maaşa geldi. Bir tane 140 bin Euro fazlasına geldi." dedi.

"Orta vadeli planımız tekrar Avrupa Şampiyonu olmak"

Geçen seneki yaş ortalamasının altına düştüklerini açıklayan Timur, şöyle konuştu:

 

"Geçen seneki yaş ortalamasından 2 yaş daha küçük bu seneki ortalamamız. Kendini ispat etmiş oyuncular 27 yaşındayken çok büyük bütçeniz olması gerekiyor. Dolayısıyla 30-35 yaşlarında gelebiliyor. Şu an aldığımız oyunculardan 2 tanesi elit kulüplerden de teklif almıştı. İkna konusunda samimiyet önemli. Bir beyin 5 beyini ikna etmeye çalışırken kalp 1000 kalbi ikna eder. 5 yıllık plan koyduk önlerine. Orta vadeli planımız tekrar Avrupa Şampiyonu olacağız. Bunun için çalışmalar, planlamalar yapıyoruz."

"Karakter analizi yaptırdık 15-16 sayfa"

Çok önemli, karakterli oyuncuları transfer ettiklerini ifade eden Timur "Bu planlamalar için finansal planımızı da anlattık. Uzun sürüyor tabii ikna süreci. Esnemedik. Bizim için bir turnusoldu kendi aldığı maaş ya da daha düşüğüne gelmesi. Bir de karakter analizi yaptırdık 15-16 sayfa. Çok önemli karakterler getirdik, bu sene bunların sonucunu göreceğiz." dedi.

"Farklı stratejilerimiz var"

"Transferde gelecek sezon planlaması yapıldı mı?" sorusuna ise Timur şu cevabı verdi:

 

"Bu seneki stratejide gelecek seneyi hazırladık. Garanti oyunculara ihtiyacımız var. Takım 13. olmuş ve bir anda tepeye oynamak gerekiyor. Tekrar üstüne bir şey koymamız gerekiyor. 4 oyuncumuzun sözleşmesi 1 yıllık. Bunlar maaş olarak da aslında yüksek olan. Oliveira'nın 4 yıllık sözleşmesi. O da Porto'daki sözleşmesi zaten 4 yıllıktı. Maaşlar düştü, bonuslar kısmı çok farklı. Uzama opsiyonları 25 maç ilk 11'di. 45 dakika koyduğumuz bir oyuncumuz var, onda bile uzatmalar dahil değil dedik. Kafa karıştırıcı bir şey olmaması için bunu yaptık. Gelecek seneki planlamak için 1'er yıllık sözleşme yaptık. Her oyuncu 4-5 yıl sözleşme almak ister. Onlar da oyuncuların karakterini gösterir. Gelecek yıl için çok önemli planlar yapıyor. Buradan detay veremem. Rakiplerimiz gibi bizim de 8 ay zamanımız var. Farklı stratejilerimiz var. Scouting anlamında farklı bir planlama oluşturacağız. Yurtdışındaki planlamayı 7 ayrı bölgeye ayırıyoruz. Başarı primleri gibi unsurlar gelecek ve değişecek. Galatasaray'da alıp, kiralayacağımız oyuncularımız olacak. Sadece bizde gelişen oyunculardan para kazanmayacağız."

Galatasaray'da Erden Timur'dan altyapı açıklaması

Galatasaray'ın altyapısı hakkında da konuşan Timur, şu ifadeleri kullandı:

 

"Uluslararası başarı kriteri 2 yılda 1 A Takıma oyuncu çıkarmak olur. Örnek kulüplerde de yılda 1'dir. Pilot kulüplerle, partner kulüplerle bir taraftan da orada da oyuncular yetiştirerek A takıma yükseltmek ve maddi kazanç elde etmek. Bu statüye getirdiğinizde altyapıyı Benfica, Porto gibi, size gelmek isteyen oyuncuların sayısı da artıyor. Biz de böyle bir ekol olmak için Almanya'da bir enstitü ile altyapı reformu çalışması yapıyoruz. Bir taslak çalışma hazırlıyoruz, yakında bitiyor. Tüm yapılanma modeli bu taslakta. Tüm modelleri inceledik, Türkiye'ye de özgü olacak bir model çalışması yapıyoruz. Birçok departmandan altyapıya 23 kişi katıldı. Bu modelin sadece Galatasaray'a ait olmasını da istemiyoruz. Dünyada açık kaynak diye bir şey var. Bizim de burada amacımız Türk futbolunun gelişmesi. İleride Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu hayalini kurmak istiyorsak Avrupa'da 5 büyük lig diye bir şey olmaması lazım. 6 büyük lig olması gerekiyor. Sadece Galatasaray diye düşünürsek dar düşünmüş oluruz. Bu yüzden altyapı çalışmalarında neler yapacağımızı anlatacağız."

"15-16 yaşındaki oyuncuya bunun için sitem edemezsiniz"

Altyapıdan ayrılan oyunculardaki menajerler ilişkisine de değinen Timur "Yeterli değeri göstermemiz gerekiyor. Oyuncunun hissetmesi lazım. 15-16 yaşındaki oyuncuya bunun için sitem edemezsiniz. Menajerlik kısmında da kulüplerin kendi sistemi var. Daha kulüplerin kontrolünde doğru bir şekilde anlaştığı tamamen konuyu hem futbolcunun hem de Galatasaray'ın faydasına olarak düşünen menajerler olmalı." dedi.

Niğde FK açıklaması

"Niğde FK projesi ne aşamada? Kulüp Galatasaray bünyesinde mi?" sorusuna ise Timur "Niğde FK'nın sahibi Galatasaraylılar. Galatasaray'ın kurumsal bünyesinde bir yapı değil. Galatasaraylılar sahibi olduğu için Niğde FK Galatasaray için öncelikli." dedi.

İlgini Çekebilir
Selçuk İnan'dan Arda Güler itirafı: ''Fatih Terim'le izledik''
Habere Git

"Bizde öyle bir yapı yok"

Futbolcu satışı için ayrı bir departman kurmak istediklerini ifade eden Timur "Futbolcu satmak için muhakkak marketing departmanı olması gerekiyor. Bizde öyle bir yapı yok. Onun oluşması lazım. Kurumsal bir yapıda doğru bir sistem kurmadığınızda şans eseri yapmış oluyorsunuz. Kiralama kısmında oyuncunun izlenmesi, iletişim, gelişim raporlaması çok ayrı. Buna bu sene çok eğileceğiz. Bazı şeylerde zaman gerekiyor. Bu konuda kısa zamanda ne olur bilmiyorum ama inşallah kısa zamanda da başarı gelir. Mali durum da çok önemli. Biz de oyuncu alırken gücü ve ihtiyacına bakıyoruz."  dedi.

"Roma'dan, PSG'den, Manchester City'den duymak çok güzel"

Avrupa'da çoğu kulübün Galatasaray'ın büyüklüğünü kabul ettiğini dile getiren Timur "Bu transfer döneminde en büyük kulüpler bile herkesin 'Siz çok bir camiasınız, çok büyük bir kulüpsünüz' diyor. Bunu Roma'dan, PSG'den, Manchester City'den duymak çok güzel. Bunu taraftarımızın da bilmesi lazım. Maddi konuları toparladığımızda daha büyük paralara satacağız. Farklı liglerden oyuncular 25-30 milyona satılabiliyor. 6 büyük lig olduğumuzda 50'ye de satabiliriz." dedi.

"Emanet çok zor bir iş"

Şu an ki takımdan memnun olup olmadığı sorusuna ise Timur şu ceavı verdi:

 

"Emanet çok zor bir iş. Hata yaptığınızda başkasının parası, umudu... Sadece kendinizin olsa hayal kırıklığıyla bedelini ödersiniz. Bir şey oldu mu ben ödeyim diyorum. Dursun Başkan da 'neden sadece sen ödüyorsun, beraber ödeyelim' diyor. Kilo vermem bir süreçten dolayı olmadı. Son iki gün kala herkeste bir telaş. Başkan geldi çok rahattım. Çünkü tüm çabayı sergilemiştim. Son ana bırakılması gerekiyordu o bütçe için. O insanın gelmesi için de son ana kalması gerekiyordu. Çünkü başka elit kulüplerden teklif almış... Şampiyon olmak için buraya gelecek ama başka şampiyon olabileceği yerden de teklif bekliyordu.

 

Takımdan çok memnun olduğumu söyleyebilirim. Oyun anlamında zamana ihtiyaç var. Atletizm anlamında iyi oyuncular da vardı almak istediğimiz. Belki o kısmı daha atletik potansiyeli yüksek oyuncular da olabilirdi. Orayı geliştirmemiz lazım. Her bölgenin ciddi anlamda yedeklenmiş 6 tane yıldız oyuncu alındı. Bugüne kadar 12 sene önce gidildiğinde Drogba-Sneijder gelmişti. Bu sefer 6 kişi var. Ama rakiplerimiz de öyle. Biz geriden geldik, rakipler üstüne koyarak geldi. İlk defa 4 büyüğün 4'ü de üstüne Başakşehir, Adana Demir'i de koyabiliriz, şampiyonluğa aday olduğu sene oluyor."

Timur'dan TFF ve hakem kurulları açıklaması

"TFF ve hakem kurullarına bir uyarısı olacak mı?" sorusuna ise Timur "Sert tepki ve konuşma kısmının ne kadar fayda verdiğini çok iyi tartmak lazım. Fayda mı veriyor? Burada bence bir sahtecilik var. Federasyonunun yerinde olduğunuzu düşünün. Karar verici insanla yüz yüze bakıyorsunuz, sonra sertçe eleştiriyorsunuz. Sertlik ve dirayet orada insanın karşısında gösterilir. Yapanlara saygı gösteriyorum. Kendinizi o kişilerin yerine koyun, 'Dışarıda kendi taraftarlarına mesaj veriyor' diyor. Gücünüzü etkiliyor. Samimiyetsiz bir tavır sergiliyorsunuz. Her şeyi analiz edip karşı tarafa bunu anlatmanız gerekir. Veriyle... Her şeyi analiz ettiriyorlar denmesi gerek." dedi.

"Bağırdın, çağırdın taraftar diyor ki hakkını çok iyi savunuyor"

Yapılan haksızlıklara bağırarak, çağırarak çözüm bulanamadığına inandığını ifade eden Timur "Her kurumda mevcut yapı vardır. Yapılar içinde ilişkiler vardır. Medyada Galatasaraylı olan çok az insan var. Bu yıllardır böyle. Bağırdın, çağırdın taraftar diyor ki hakkını çok iyi savunuyor. Hakkını savunduğunu bir yerlere ispat etmeye çalışmak, kendinize güvenmediğinizi gösterir. Bu tepkiyle süreç yönetilmiyor. Tepkinin yüzde 90'ı tepki gösterildiğini taraftar bilsin demektir. Bu aşamayla sonuç alamazsanız, 2. aşamaya geçmeniz gerekir. Kamuoyuyla 2. aşamada paylaşmanız lazım. Sadece sizin gidip etkiyle yapacağınız bir konu da değil. Birçok etken gerekiyor. Yapmaya da gayret ediyoruz. Bir yerde yapılanma oluşturmak zaman alan bir şey. En ufak hatada da olsa, farklı bir konu da olsa her zaman el koyuyoruz. Bu bundan sonra hata olmayacak diye değil. Elimizden gelen en büyük çabayı gösteriyoruz. Tabii ki daha da farklı çabalar olması gerektiğinde, daha da sertleşmek gerektiğinde sonuca fayda edecekse yapılır. Alkışlanmak için bir şey yapmak istemem. Bağırmak sonucu değiştirecek mi?" dedi.

"Sadece kendimiz için değil herkes için söylüyoruz"

"Hakem hataları video analizlerle TFF'ye sunulacak demiştiniz, bunlar yapılıyor mu?" sorusuna ise Timur şu cevabı verdi:

 

"Bunların hepsini yapıyoruz. Bu çok çaba ve detay isteyen bir konu. Sadece kendimiz için değil herkes için söylüyoruz. Bize olumlu anlamda bir şey yapıldıysa bunu da söyleriz. Sistemsel olarak bunların hepsini yaparak iletiyoruz. Olmadığı vakit elimizden geleni yaptık, artık bunları kamuoyuyla paylaşacağız diyoruz. Kamuoyuyla paylaşınca düzelecek mi? O da bir etki..."

Sponsorluk için NEF'ten daha iyi teklif olup olmadığıyla ilgili gelen soruya ise Timur "Forma sponsorluğunda da öyleydi. 3. seneden sonra bizden sonraki forma sponsorumuzla yüzde 40 fark vardı. Birçok görüşme yapılıyor. İnşallah neticeye varır. Ben de olsun çok istiyorum." dedi.

Erden Timur'dan Sofiane Feghouli açıklaması

Cezayirli futbolcu Sofiane Feghouli'nin birikmiş alacağı, maç başı prim, bonusları ve ev kirasını içeren kalemlerle ilgili Galatasaray'ı FIFA'ya şikayet ettiği ortaya çıkmıştı.

 

Konuyla ilgili konuşan Erden Timur "Hukuki süreç başlattığını kendisi başlattı zaten. Süreç bu şekilde. Belli ödemeler yapılıyor. Herkes cebinden paralar veriyor. Burada yıllarca oynamış insanların daha özenli davranması lazım. Ama onun tarafında neler yaşandı bilmiyorum tabii." dedi.

"Instagram'dan nelerden hoşlandıklarını ince düşünerek araştırdık"

Galatasaray'a transfer etmek isteyipte edemedikleri oyuncular olduğunu ifade eden Timur "İki tane oldu. Çok çok hayal isimler için bile körün taşı diye gittik. İsim vermem yanlış olur. Ama önümüzdeki dönemler için diyaloğumuzu devam ettiriyoruz. Bu transfer döneminde insanların aileleri ile samimi olduk. Onlara hediyeler gönderdik. Instagram'dan nelerden hoşlandıklarını ince düşünerek araştırdık. Basın mensuplarının çabalarına saygı duyuyorum. Doğru oyuncuyu bulmaları bize zarar veriyor. Ama adam görevini yapıyor. O kadar insan vardı ki. Yüzde 50'si yoktu bile... Bir oyuncu gelecek olduğu zaman onun TT olması hep zarar veriyor. O arzumuzdan dolayı işin uzamasına sebep veriyoruz. Adında yüzlerce tweet atılan, 3 gün TT olan adam nasıl nazlanmasın, nasıl fiyatını yükseltmek istemesin?" dedi.

"Arda çok büyük Galatasaraylıdır"

Galatasaray'ın, futbola veda eden Arda Turan için jübile maçı düzenlenip düzenlenmeyeceğiyle ilgili olarak ise Erden Timur "Evet. Arda çok büyük Galatasaraylıdır. Taraftarın her zaman sahip çıkması gerekir. Türkiye'nin en kariyerli futbolcusu. Bizim akademimizden çıkmıştır. Barcelona, Atletico Madrid'te oynamıştır. Türkiye'nin teknik adamlık düzeyinde Fatih hocamız var, gurur duyuyoruz. Futbolculardan da Arda Turan var. Galatasaray'a emek vermiş, jübile yapılmamış oyuncular var. Onlara da bir şeyler düşünüyoruz. Okan hocamız da bu konulara çok değer veriyor. O da akademiden yetişmiş, kariyerinde neler yaşamış, elit takımlarda oynamış bir oyuncu. Yönetimimiz de eski oyunculara vefa, onları taçlandırmak konusuna önem veriyor." dedi.

Pilot takım konusu

Galatasaray için pilot takım konusuna da değinen Timur "Büyük ölçüde neticelendirilmiş, sadece prosedürler kalmış bir durum var. Takım ismi vermek doğru değil. Herhangi bir şey diyemem. Galatasaray için altyapı anlamında sadece 1 tane olmayacak, başkaları da olacak. Başka coğrafyalarda takımlarınız olması gerekiyor ki beslenebilesiniz. Göztepe satın alındı bu anlamda. Galatasaray'ın da burada örnek olması lazım."dedi.

"En çok keyif aldığım, unutamadığım futbolcu Hagi"

Galatasaray'da izlemekten en çok keyif aldığı futbolcunun Hagi olduğunu açıklayan Timur "En çok keyif aldığım, unutamadığım futbolcu Hagi. Hagi ve Popescu'ya bir oyuncunun başarılı olması için ne gerekiyor diye sorduğumda Hagi, 'Mentalite ve Haddini bilmek. Yetenek hiçtir.' demişti. Bence çok öğretici." dedi.

"Amatör branşlar zarar eden sistemler"

"Amatör branşların gerektiği kadar yatırım alıyor mu?" sorusuna ise Timur "İmkanlar dahilinde iyi yatırım alıyor. Çok daha fazla yatırım alması lazım ama amatör branşlar zarar eden sistemler. Kar etmesi pek mümkün değil. Baketbolda bile oyuncu NBA'e gitse belli bir rakam var ortada. Ama amatör branşlar çok önemli. Toplumsal fayda diyoruz. Kamu görevi yürütüyor. Kamunun belli kolaylıklar sağlaması gerekiyor aslında. Tamamen kamusal bir iş yapılıyor orada. Burada rekabet ettiğinizde farklı kurumlar da var. Orada farklı marketing oluşturuyorlar. Bankaların takımları var, bir oyuncusuna sizin tüm takımınızdan daha fazla para veriyor.

 

Basketbol altyapısında hiç milli takıma oyuncu vermemiştik. Bu sefer her yaştan oyuncu verdik. Tüm Türkiye'de tarama yaparak, 2006-07-08 jenerasyonundan oyuncular kazandık. Bunun da tabii bir maddi boyutu var." dedi.

Derbilerde taraftar yasağı

İstanbul Valiliği; Beşiktaş, Galatasaray ve Fenerbahçe'nin kendi aralarında oynayacağı Süper Lig ve Türkiye Kupası müsabakalarına misafir takım seyircisi alınmayacağını açıkladı.

 

Bu konu hakkında da konuşan Timur "En güzel şey her iki tarafın da maçta bulunması. Tüm sporların normali bu. Eskiden yarı yarıyaymış ne güzelmiş. Müthiş bir ambiyans oluyor. Asıl coşku, tutku o. Herkesin oraya gelmesi lazım. Her türlü birleşmeye ihtiyaç var. Başlamakla olur aslında bunlar. Yola çıkmak gerekiyor." dedi.

Erden Timur'dan Adana Demirspor maçı açıklaması

Süper Lig'de son olarak Konyaspor'u yenerek üst üste 3 galibiyet alan Galatasaray, milli aranın ardından cumartesi akşamı lider Adana Demirspor deplasmanına çıkacak. 

 

Kritik maçı değerlendiren Erden Timur "Adana Demirspor maçı geçen sene de çok iyi performans göstermişti. Bu sene daha da iyi başladılar ve liderler. İnşallah bu sürece devam edeceğiz. Lideri yenip lider olmak işine. Kalıcı olarak lider olmamız lazım. 2 defa üst üste çift deplasman oynadık. Kafaya oynayan takımlarla oynadık. Ama buradan da iyi çıkıyoruz. Gelişmeye ihtiyacımız olan alanlar var. Sonraki maçlarda da zamanın düzelteceğine inanıyorum" dedi.

"Bu sezon inşallah şampiyonlukla bitecek"

Son olarak sezon sonu şampiyon olmak istediklerini ifade eden Timur "Çok büyük taraftar bizimki... Çok sahip çıkmak gerekir. Bu yıl çok önemli. Tekrar Avrupa Şampiyonu olmak için bu yıl başarılı olmak lazım. Zor zamanda destek olmak lazım. Hep böyle gitmez, oyuncularda da düşüş olacaktır. Birileri sizle ilgili homurdansa o kadar fazla etkiler ki özgüvenimizi. 4-5 maç yeni oyuncular iyi performans göstermese onlara da aynı şeyi yapacağız. O yüzden rica ediyorum, zaman vermek lazım. Hep moral, hep destek olmamız lazım. Bu yol kolay yürünmeyecek. Bu sezon inşallah şampiyonlukla bitecek. Ama kolay kazanılmayacak." dedi.

Senin için hazırladığımız haberler