Fatih Terim: Şampiyonlar Ligi gibi gruptayız

15.09.2021 - 17:31 | Son Güncellenme: 15.09.2021 - 18:10

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, UEFA Avrupa Ligi'nde oynayacakları Lazio maçı öncesi konuştu. Kerem - Marcao olayını ve Babel'i yorumladı.

Fatih Terim: Şampiyonlar Ligi gibi gruptayız

AJANSSPOR-HABER

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, Lazio maçı öncesi basın toplantısında konuştu. Öncelikle UEFA Avrupa Ligi'nde yer aldıkları grubu değerlendiren Terim, "Şampiyonlar Ligi gibi bir gruptayız. Hepsi çok güçlü takımlar. Şampiyonlar Ligi kurası çekseniz, kimsenin yadırgamayacağı bir gruptayız" dedi.  

Deneyimli çalıştırıcı şöyle devam etti: "Marsilya, Lazio, Galatasaray, Lokomotiv dörtlüsü Avrupa kültürü olan, köklü kulüpler. Açıkçası bir Şampiyonlar Ligi kurasında olsa kimsenin yadırgamayacağı bir grup. Hepsi de çok güçlü. Bunların ilki de Lazio."

'Lazio, Sarri ile şampiyonluğa oynar'

Terim yarınki rakiplerini şöyle anlattı: "Meslektaşım Maurizio Sarri yönetiminde şampiyonluğa oynayabilecek bir takım kurdular. Marsilya zaten iyi başladı, Lokomotiv de buraya alışmış, önemli işler yapabilecek bir takım. Lazio'nun iyi bir kadrosu var, şu oyuncu bundan daha iyi demek haksızlık olur. Lige de iyi başlamıştı Milan karşılaşmasına kadar..."

 

'Gençler kendilerini Avrupa arenasında göstermeli'

Buna karşılık futbolcularına güvendiğini dile getiren sarı-kırmızılı çalıştırıcı, "Lazio karşısında yaş ortalaması düşük olan, yeni kurulmuş bir Galatasaray var. Her oyuncuma güveniyorum. Muhakkak ki hata da yapacaklardır ama biz bu hataları en aza indirmek için çalışacağız. Bu arenada gençlerimiz kendini daha da göstermeli" ifadesini kullandı.

'Avrupa fikstürümüz iyi değil'

Fatih Terim, Galatasaray'ın Avrupa fikstürünü şu sözlerle yorunladı: "Burada da iyi bir fikstürle başlamadık; içeride Lazio sonrasında iki deplasman. Kendi evimizde ilk defa oynuyoruz, son 10 maçın 8'ini dış sahalarda oynamamıza rağmen kaybetmedik. Gruptaki her maç zor. Biz gruptaki son maça kadar iddiası olan bir Galatasaray istiyoruz."

Galatasaray taraftarına evde buluşma mesajı

Türk Telekom Stadı'nda ilk kez taraftarlarının karşısına çıkacaklarına vurgu yapan Galatasaray Teknik Direktörü, "Pandemi döneminde bir kez daha anladık ki futbolun tadı tuzu taraftar, taraftarsız bir futbol kabul edilebilir değil. Takımın en önemli desteği. Onlarla beraber Ali Sami Yen'de yazılan tarihi düşündüğümüzde çok kupalar, zaferler kazandığımız açık. Taraftar önüne ilk kez çıkacak oyuncularımız var. Onlara da yarın özel ilgi gösterileceğini düşünüyorum çünkü kendi ülkelerinde bizdeki gibi bir taraftar sevgisi ilgisi belki görmemiş olabilirler. Biz onları özledik, onlar da bizi özlemiştir" yorumunda bulundu.

Terim: Marcao'yu oynatabilirim

Terim sahaya süreceği kadro konusundaki soruya şu yanıtı verdi: "Kadro için henüz karar vermedim. Savunma bölgesinde seçeneklerimiz güçlü. Yarın Marcao'yu da oynatabilirim ama kadroyu henüz net hale getirmedim. Bugün Barış'ı atelle idmana çıkarabilir miyiz diye düşündük. Çünkü her oyuncuya ihtiyacımız var. Bugün son idmanda hem Emre hem de Feghouli'yi tekrar deneyeceğiz. Durumlarını görmemiz gerekiyor."

'Kerem beyefendi gibi oyununu oynuyor'

Terim, Kerem Aktürkoğlu ile Marcao'nun yaşadığı ve sonrasında barıştığı olay hakkında, "Hoş olmayan bir hadise yaşanmıştır. Başkandan yönetime, basın da dahil Kerem'e sahip çıkmıştır. Diğer tarafa da verilecek cezaların en ağırını verdik. Kolay atlatılacak bir travma değildir ama Kerem de profesyonelce, beyefendi gibi devam etti, güldü, sarıldı. Oyununu oynuyor. Bazı davranışları bazı yerlere hoş gelmiyor olabilir ama Kerem iyi bir genç. Marcao'nun ceza almasını Kerem'e yormak çok doğru olmaz. Sonunda öpüşerek ayrıldılar" diye konuştu.

'Kasımpaşa ve Trabzon maçları keyif kaçırdı'

Deneyimli çalıştırıcı, Kasımpaşa ve Trabzonspor maçlarında 2-0'ı koruyamayarak aldıkları beraberliklere gönderme yaparak, "Benzer senaryolar, aynı skorla bitince keyfimiz kaçıyor. Çok pozisyon kaçırıyoruz. Bu genç takımın yaptığı arızaları göreceğiz. Onlar yapacak, biz düzelteceğiz. Bu kadar basit goller yemeyi yakında bir tarafa bırakacağız. Yediğimiz gollerde Kerem'i suçlamak doğru olmaz. Marcao varken de gol yedik" açıklamasında bulundu.

Fatih Terim: İtalya'yı ailece seviyoruz

Galatasaray'ın hocası, "Bir İtalyan takımla karşılaşmak Fatih Terim'e ne düşündürtüyor" sorusuna ise, "İtalya elbette önemli. Güzel günler geçirdiğimiz, ailecek de güzel bir dönemimiz olan yer İtalya. Önemli olan geride bıraktığınız iz. Çok güzel dostluklarım var halen süren. Seviyoruz İtalya'yı" yanıtını verdi.

'Babel gençlere ağabeylik yapıyor'

Fatih Terim performansıyla çok eleştirilen Ryan Babel konusunda, "Babel esasında çok iyi bir oyuncu. Onun için aldık. Babel olağanüstü şeyler beklediğim bir oyuncu, o yeteneği var. Sakatlık geçirdi, pandemi döneminde bazı şeyler oldu. Form grafiği kendisine başka türlü bakılmasını sağladı. Babel, özellikle gençlere önemli bir ağabey" yorumunu yaptı.

Terim: Ben bir Messi hayranıyım

Terim, Corriere dello Sport'taki röportajında "Barella vurgunuz var. Neden Barella, oyuncularınıza mesaj mı" sorusuna ise dikkat çeken bir karşılık verdi ve "Ben bir Barella hayranıyım. Messi hayranı olduğum gibi. Barella ortasahada oyunu iki taraflı oynayabilen bir yetenek. Bu anlamda onu beğendiğime vurgu yaptım. Yıllardır söylüyorum. Bence 1 de Messi, 2 de Messi, 3 de Messi" dedi.

Senin için hazırladığımız haberler