Güneş ışığı verdi: İlk galibiyeti tatmak gurur verici olacak

10.06.2021 - 21:04 | Son Güncellenme: 10.06.2021 - 21:46

A Milli Takım Teknik Direktörü Şenol Güneş, EURO 2020'de oynayacağımız İtalya maçı öncesi basın toplantısı düzenleyerek flaş açıklamalarda bulundu.

Güneş ışığı verdi: İlk galibiyeti tatmak gurur verici olacak

AJANSSPOR-HABER

A Milli Takım Teknik Direktörü Şenol Güneş, İtalya maçı öncesi düzenlenen basın toplantısında konuştu. EURO 2020'nin açılış karşılaşmasına doğru iddialı mesajlar veren Güneş, sözlerine pandemi emekçilere teşekkür ederek başladı.

'Spor emekçileri sosyal mesafe olmadan çalıştı'

Deneyimli çalıştırıcı, "1 yıl gecikmeli de olsa ilk adımı atacağız. Turnuvanın açılış maçını oynamak büyük gurur. Pandemi sürecindeki emekçilere ve sporun emekçilerine teşekkür etmek istiyorum. Ailelerinden, sevdiklerinden uzak geçen kamp süreçleri yaşadılar, yaşıyorlar. Sosyal mesafesiz yapılan bir sporda her türlü riski aldılar. Futbolun vazgeçilmezi olan seyirci yoktu. Buna rağmen işlerine odaklandılar" diye konuştu. 

Güneş: Önceliğimiz iyi futbol 

Bütün dünyanın pandemiden kurltulmasını dileyen Güneş, "Daha turnuvanın başlangıcında kazananı, kaybedeni şimdiden tebrik ediyorum. İyi futbol oynamak istiyoruz. Grubumuz zor. Avrupa’nın en iyi takımlarından biri İtalya’yla başlayacağız. En genç kadroyla katılan takımımızın da kendini göstereceğini düşünüyorum. İlk kez Avrupa Şampiyonası’nda oynayacak oyuncularımız var" dedi.

'İnşallah finali İtalya ile oynarız'

İtalya maçı için iddialı konuşan Şenol Güneş şöyle devam etti: "İlk galibiyeti tatmak bizim için gurur verici olacak. Mancini tabii Türkiye’yi iyi biliyor. Galatasaray’da çalıştı. Kendisini biliyoruz, tecrübeli bir kişi. Biz buraya favori olarak gelmedik. İnşallah finali İtalya’yla oynarız. Bu bir hayal, bir beklenti. Ama önce ilk maçımızı düşünüyoruz. Herkes kazanmak ister. Biz de kazanmak için geldik. 26 oyuncumuzun herhangi bir sıkıntısı yok. Yarınki maça hazırız."

'Maç bittiğinde puanların sevincini yaşamak istiyorum'

Her şeyi içinde kapsayan bir maç oynayacaklarını vurgulayan Milli Takım'ın hocası, "Rakibin gücünü biliyoruz. Yetenekli ve tecrübeli oyuncuları var. Kalecileri, savunmaları, hücum hattı. Bütün oyuncuları iyi. İtalya futbolunun dünya futbol arenasındaki yerini biliyoruz. Bir Dünya Kupası kaçırdıklarında yer yerinden oynuyor. Yarınki maç teknik, taktik açıdan zor olacak. Ben oyuncularımdan kendi yeteneklerini görmek istiyorum. Olağan dışı bir şey istemiyorum. Maç bittiği zaman işimizi yapmanın mutluluğunu ve alacağımız puanların sevincini istiyorum" dedi.

'Dünyanın gözü Türkiye-İtalya maçında olacak'

Ardından karşılaşmanın önemine değinen Güneş, “Bu bir açılış maçı. Dünya futbolunun, futbolseverlerin ilgiyle seyredebileceği bir müsabaka olacak. Sportif başarıyı kovalarken centilmenliği unutmayacağız. Diğer yandan, burada oynayan oyuncularımızın tabii ki avantajı var. Ama bu tek başına bir anlam ifade etmez. Burada kimin öne çıkacağını yarın göreceğiz. Bazen çok şey beklediğiniz oyuncular altta kalabiliyor. Benim beklediğim oyuncularımın takım halinde oynamaları. Onun dışında öne çıkanları alkışlarım" yorumunu yaptı.

'EURO 2020'de akılda kalmak, iz bırakmak istiyoruz' 

Şenol Güneş sözlerini şöyle sürdürdü: "İtalya’nın uzun süredir kaybetmemesi disiplinli olmalarını gösteriyor. Biz çok dikkatli olmak zorundayız. Bunu yaparsak sonuç lehimize dönebilir. Buradaki oyuncularımız buraya kolay gelmedi. Her müsabaka önemli. Turnuvanın ilk maçı ve son maçı önemlidir. Yani, akılda kalır. Akılda kalmak istiyoruz. İz bırakmak istiyoruz. Sonraki 2 maçımızı da unutmayalım. Kazansak da kaybetsek de devam edeceğiz.

'Yapılmayanı yapmamız gerekiyor'

Daha önce yapılmayanı yapmak gerekiyor. 2002'deki alınan sonuçlardan bugüne kadar başarılı dönemler geçirdik. 2008'deki sonuç başarılıydı. Sonraki süreç de önemli. Ama bunlar tek başına yetmez. Hep söylüyorum, biz tarihi seviyoruz. Bende tarih öğretmenliği de var biraz. Burada şampiyon olsak bile aynı şeyi söyleyeceğim. Üreten, yarışan bir ülke olduğumuz zaman zaten başarı kendiliğinden gelecektir. Takım yenilecek, yenilenme sinerjiyi doğuracak ve rekabet ortaya çıkacak. Alacağımız sonuç kadar, oynayacağımız oyun da önemli."

Şenol Güneş'ten 2002 ruhu vurgusu

“3 oyuncu dışında oyuncularımızın katılımı yok ama oyuncularımızın deneyimleri var" diye konuşan Güneş, "Bu deneyimlerin başarı getirip getirmeyeceğini turnuvada göreceğiz. Tecrübe durarak olmuyor. Üreterek, çalışarak oluyor. Burada 2002'yi hissediyorum. Ufak tefek ayrılıklar olsa da bir takım olduğumuzu düşünüyorum. Yarınki müsabakaya çıkacak oyuncularımızla hemen hemen her şeyi konuştuk. Rakipleri zaten biliyorlardı. Şimdi çok daha iyi biliyorlar. Keyifli maç olmasını bekliyorum. Gol hanesinin de fazla olmasını düşünüyorum ama inşallah bizim kaleye değil" ifadelerini kullandı.

'Artık sözün bittiği yerdeyiz'

A Milli Takım Teknik Direktörü Şenol Güneş, basın toplantısını, "Sözün bittiği yerdeyiz. Bu zamana kadar hayal ettiklerimizi gerçeğe dönüştürmek için çalışacağız. İlk maçı oynayacağız. Güzel bir maç olsun. Maçlar fair-play içerisinde geçsin. Bu gruptan çıkmak öncelikli hedefimizdir. Yarınki alacağımız puan veya puanlar da buna katkı yapar diye düşünüyorum" diye konuşarak noktaladı. 

Senin için hazırladığımız haberler