Faroe Adaları'na 2-1 Kaybeden Türkiye Teknik Direktörü Kuntz'dan Açıklama

Akın Ungan
25.09.2022 - 23:50 | Son Güncellenme: 26.09.2022 - 01:32

UEFA Uluslar Ligi'nde Türkiye A Milli Takımı, Faroe Adaları deplasmanında 2-1 kaybetti. Maçtan sonra teknik direktör Stefan Kuntz ayrılık hakkında konuştu.

Faroe Adaları'na 2-1 Kaybeden Türkiye Teknik Direktörü Kuntz'dan Açıklama

AJANSSPOR HABER

UEFA Uluslar C Ligi 1. Grup'ta A Milli Takım, Faroe Adaları'na konuk olduğu mücadeleyi 2-1 kaybetti. Gruptaki ilk mağlubiyetini alarak herkesi şaşkına uğratan Türkiye'de Teknik Direktör Stefan Kuntz açıklamalarda bulundu.

"Bu sefer nakavt olduk"

Stefan Kuntz, "Eleştiriyi doğru buluyorum ama tabii ki burada takımı ve oyuncularımı suçlayacak değilim. Bizim kadar güçlü olmayan fakat bizden daha çok isteyen, daha çok koşan, daha çok ikili mücadele kazanan bir takım vardı. Evet yumruk yemiştik dedik, bu sefer nakavt durumu var. Bundan sonra arağa kalkacağız ve pes etmeyeceğiz." ifadelerini kullandı.

"Kaybedilen oyuncuların yerine başka oyuncu koymak zor"

Türkiye A Milli Takımı'nın ligde aldığı ilk mağlubiyetin ardından önceki maçlardan farklı neyin olduğunu açıklayan Kuntz, "Burada bahane üretmemek lazım ama belli şeyleri söylemek gerekirse bir takımın 10-11 tane oyuncusunu, en kaliteli oyuncusunu kaybederse onun yerine başka oyuncuları koyması zor oluyor. Takvim belli, keşke daha fazla bir araya gelebilsek antrenman yapabilsek. Şimdi daha kısa süreye sıkışan iki maç var." diye konuştu.

"Bu takımın şu anki realitesi bu"

Ayrılık hakkında sorulan soruya yanıt veren Kuntz, "Tabii şu anda bir teknik direktör değişikliğinden söz etmek kolay ama gerçeklerle yüzleşmemiz lazım. Bu takımın şu anki realitesi bu. Evet durumumuz acı ve üzücü ama ilk başa dönemimiz gerekirse zor bir hedefimiz vardı. Şansımızı play-off'a kadae taşıdık ve Portekiz karşısında penaltıyı atabilseydik başka olacaktı." açıklamasını yaptı.

"Bu beni daha fazla motive etti"

Kuntz, "Uluslar Ligi'nde bir üst lige çıktık. Ben Stefan Kuntz olarak asla vazgeçmem ve asla vazgeçmeyeceğim. Bu beni daha fazla motive etti, ekstra motive oldum." şeklinde konuştu.

İlgini Çekebilir
1-1'e razı değildi... Yenildi!
Habere Git

"Bu maçta hep rakipten daha az koştuk, her iki maçta da daha az ikili mücadele kazandık"

Kuntz, "Eleştirilerle haklılık payı var. Bunlarla yüzleşmemiz lazım, eleştirileri kabul ediyoruz. Sebeplerine gelecek olursak hem Lüksemburg maçında hem de bu maçta hep rakipten daha az koştuk, her iki maçta da daha az ikili mücadele kazandık. Bunlar futbolun temel unsurları ve eski zamanda da böyleydi. Modern futbolda da böyle. Eğer bu noktalarda başarılı değilseniz maalesef toplamda da başarılı olamıyorsunuz." açıklamasını yaptı.

"10-11 tane eksiğin yerine oyuncular koymak mümkün olmuyor"

Kuntz, "Bunun dışında da benim düşünceme göre herhangi bir milli takımda bugün dünya üzerinde 10-11 tane üst düzey oyuncusu, önde gelen oyuncusu yoksa bir kadroda bu oyuncuların yerlerine oyuncular koymak, onlar kadar iyi oynayabilenleri koymak mümkün olmuyor. Bu da ikinci bir nokta. Bu bir bahane değil. Bu benim açıklamam." dedi.

"Türk Milli Takımı'nın şu andaki gerçeği ve kalite anlamındaki durumu bu"

Daha az mücadele edilmesinin sebebi sorulduğunda ise teknik adam, "Bahsettiğiniz konuda ben yüzde yüz şundan oldu diye bütün ayrıntısıyla birlikte her şeyi doğru bir şekilde açıklamayabilirim, doğru noktalara temas edebilirim ama sadece gerekçemi söyledim. Bunun dışında kamuoyu önünde de oyuncularımı eleştirmek istemiyorum. Ama buradaki koşullara baktığınız zaman, örneğin yağmur dedik, rüzgar dedik... Faroe Adaları'nın vermiş olduğu performanstan bahsettik bu koşullar altında değerlendirdiğimizde bugünün koşulu itibarıyla da maalesef Türkiye'nin gerçeği bu. Yani Türk Milli Takımı'nın şu andaki gerçeği bu ve kalite anlamındaki durumu bu." yanıtını verdi.

"Aksi reaksiyon vermememiz asıl şaşırtıcı oldu"

Faroe Adaları'nın bugün önde basması kendisini şaşırtıp şaşırtmadığı sorulduğunda ise Kuntz, "Hayır, kesinlikle şaşırtmadı. Böyle oynamalarını bekliyorduk fakat bizim aksi reaksiyon vermememiz asıl şaşırtıcı oldu" dedi.

"Eğer aynı oyuncularla sürekli oynayabilme şansımız olsa üst sıralara çıkarız"

Açıklamalarında bahsettiği "Türkiye'nin gerçeği" ifadesinin ne anlama geldiği hakkında konuşan Kuntz, "Bu şu demek. Bizim o bahsettiğim 10-11 gibi sayıdaki oyuncumuz eğer aramızda yoksa bu tür sonuçlar olabiliyor, çünkü biz onların yerine aynı ölçüde oyuncular koyamıyoruz. Bunun durumu demek oluyor. Eğer aynı oyuncularla sürekli oynayabilme şansımız olsa FIFA sıralamasında daha yukarı pozisyonlara çıkabiliriz." ifadelerini kullandı.

"Geride olduğumuz maçlarda organizasyon konusunda sıkıntılar yaşıyoruz"

Hücum organizasyonunda yaşanan aksaklık hakkında açıklama yapan Stefan Kuntz şunları kaydetti: "Tabii, siz de tecrübelisiniz, geçmişi bilirsiniz. Türk Milli Takımı'nın 1-0 geride olduğu veya 2-0 geride olduğu karşılaşmalarda maç bu şekilde akıyorken organizasyon konusunda çeşitli sıkıntılar yaşadığını siz de tanık olmuşsunuzdur diye düşünüyorum. Lüksemburg maçında bu bütünlüğümüzü koruyabildik geriden gelerek, beraberliği bulduk. Bugün de belli noktalarda bunu doğru yapınca 1 gol attık." dedi.

"Sabırsızlık hiçbir şeyi değiştirmeyecektir"

Ayrılık söylentileri hakkında açıklama yapan Stefan Kuntz, "Bu spekülasyonlar neden bir ay önce çıktı bunu gerçekten anlamış değilim. Çünkü 4 galibiyet almıştık ve bu 4 galibiyetten sonra tatmin edici olmayan ne vardı da bu spekülasyonlar çıktı onu anlayamıyorum. Şu an tabii ki insanlar eleştiriyi yapmakta serbest fakat yine mevcut durumu değerlendirdiğimizde sabırsızlık hiçbir şeyi değiştirmeyecektir bunu söyleyebilirim." diye konuştu.

"Portekiz karşısında son dakika golümüzü atabilseydik belki sansasyonel bir şey olacaktı"

Konuşmasına devam eden Kuntz, "İlk hedefimiz Dünya Kupası elemelerinde play-off şansımızı zorlamaktı ben göreve geldikten sonra. Bu şansımızı zorladık ve başardık. Portekiz karşısında son dakikalarda golümüzü atabilseydik belki sansasyonel bir şey olacaktı, tabii ki bunu bilemiyoruz ama gerçekleştiremedik. Fakat baktığınızda biz şansımızı zorladık, dolayısıyla benden istenen bu kısmı yapabildiğimi düşünüyorum 1. noktada." açıklamasını yaptı.

"İstifayı kesinlikle düşünmüyorum"

Kuntz, açıklamasına şunları ekledi: "2. noktada ise takımı B ligine yükseltmekti hedefimiz. Her ne kadar son 2 karşılaşmada olumsuz bir tablo ortaya çıkmış olsa da bu hedefimize de ulaştık. Bu yaşanan tablo içerisinde, şu anki olumsuz durumda ben yüzde 1 bile herhangi bir şekilde istifa gibi durumu kesinlikle düşünmüyorum. Şu an yaşadığımızı değerlendirdiğimiz zaman kesinlikle daha fazla motive olmuş durumdayım, daha fazla mücadele etmek istiyorum. Oyunculuk zamanımda da bu tarz durumlar yaşadım, buradan daha farklı bir şekilde çıkmak gerekir."

Spor medyasını eleştiren Kuntz, "Bir gözlemimi de sizinle paylaşmak istiyorum. Bu iddialar gündeme geldiği zaman, baktığınızda büyük büyük verildiğini çok ciddi şekilde ele alındığını görüyorsunuz. Bunlar karşısında başkanımızı ve Hamit Altıntop gerekli cevapları veriyorlar. Fakat onların çok daha küçük bir şekilde yayınlandığını çok daha ufak görüldüğünü görüyorsunuz. Bilemiyorum bu kültürel bir durum mu tabii ki buna ben cevap veremem ama bu gözlemimi de sizinle paylaşmak istedim" ifadelerini kullandı.

"Trabzon'da olmama rağmen oraya gelmeyerek saygısızlık yaptığımı söyledi"

Kuntz, "Yine gözlemimi aktaracağım. Trabzonspor, Kopenhag Şampiyonlar Ligi karşılaşması için Trabzon'da otel odamda televizyon izliyorken bir anda televizyonda yapılan yorumlardan bir tanesiyle karşılaştım. Tabii adımın geçtiğini gördüm ve izlemeye başladım. Daha sonra takım menajerimiz Mert'ten de bu yayını izlesini rica ettim ve o esnada konuşmaya başladık. Sonra anladım ki bu televizyondaki yorumcu arkadaşımız, benim Trabzon'da bulunmama rağmen, karşılaşmayı izlemiş olmama rağmen maçtan sonra çünkü otel odama gelmiştim. Bu karşılaşmayı izlemem gerektiğini, buraya gelmeyerek, Türkiye'ye ve Trabzon'a saygısızlık yaptığımı dile getirmiş. Halbuki ben maçtaydım." dedi.

"Bu kişi söylemleriyle kamuoyuna yön veriyor"

Gözlemini aktarmaya devam eden Kuntz, "Ayrıca sözlerine devam etmiş, buraya kadar gelmişken Trabzonspor Akademisi'ni ziyaret etmem gerektiğini de söylemişti. Halbuki ben o ziyareti de yaptım. Futbol, kulüp ilişkisi, okullar bunlarda yaşanan sorunları konuştuk, sohbet ettik ama bu arkadaşımız bunlardan habersizmiş herhalde ki bu yorumları yapabilmiş. Halbuki ben o gün stattaydım ama söylemleriyle kamuoyuna yön veriyor bu kişi. Nasıl böyle yapabilir ben gerçekten bunu kendime sordum." ifadelerini kullandı.

"Bu kadar net gerçekleri bile çarpıtmak mümkün"

Kuntz, "Yine bir televizyon programı izleniyorken bu bana iletildi. Yorumcu moderatör ile konuklar arasında bir konuşma cereyan ediyor ve moderatör yorumcuya şu soruyu yöneltiyor: 'Serdar Dursun daha önceki bir teknik direktör döneminde çağrılmıştı değil mi?' ve yorumcu da 'Evet evet, kesinlikle bizim dönemimizde çağrılmıştı' diye bunu üstleniyor. Halbuki ben Stefan Kuntz olarak, bu oyuncu benim dönemimde çağrıldı, ilk kez biz çağırdık. Yani bu kadar net gerçekleri bile çarpıtmak mümkün ama tabii ki bunlar beni çok şaşırtıyor." diye konuştu.

"Stefan Kuntz olarak ben asla vazgeçmeyeceğim"

Stefan Kuntz, "Herkes kendi fikrini buradan çıkartsın, kendi, düşüncesini kafasında oturtsun diyorum bu yaşananlar, bu olanları değerlendirsin. Sormalıyız, böyle mi devam etmeliyiz, bu şekilde mi olmalı bu durum, kabul mü etmeliyiz? Kendimize bunları sormalıyız. Stefan Kuntz olarak ben asla vazgeçmeyeceğim." açıklamasını yaptı.

Senin için hazırladığımız haberler