Mustafa Cengiz: "Testim pozitif çıksa buna sevinecek kişiler var"

25.03.2020 - 15:25 | Son Güncellenme: 25.03.2020 - 15:28

Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, corona virüs sebebiyle Süper Lig'e verilen arayı değerlendirdi. Cengiz, Galatasaray'da corona virüs testi pozitif çıkan Abdurrahim Albayrak ve Fatih Terim'in sağlık durumu hakkında da konuştu. Peki, Mustafa Cengiz corona virüs sonucu nasıl? İşte tüm açıklamalar...

Mustafa Cengiz: "Testim pozitif çıksa buna sevinecek kişiler var"

Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, koronavirüs ve gündeme ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Cengiz'in açıklamalarından Ajansspor'un derledikleri şöyle...

"Fatih Hoca'nın sağlığı yerinde"

"Kulüpte çalışmakta olan mesai arkadaşlarıma, GS TV çalışanlarını tebrik ve teşekkür ediyorum.

Abdurrahim Albayrak'ın koronavirüse yakalanan oğlu Hikmet Albayrak'ın da sağlığı çok iyi, iyileşme sürecinde. Yusuf Günay'ın da durumu çok iyi. Onun da sonuçları gelecek.

Hocamızın sağlığı yerinde. Karşılıklı espriler yapıyoruz. Rakipler daha fazla çalışsın.
Bende herhangi bir belirti yok. Bilinen bir belirtim yok."

"Bu virüse yakalanıp bunu geçireceğiz"

"Dün itibariyle yaptırdığımız testin sonuçlarını bekliyoruz. Kesinlikle şu ya da bu şekilde bu virüse yakalanıp bunu geçireceğiz. Doktorlar bunun %80 böyle olacağını söylüyor. Risk grubu altındakilerin yakalanarak zarar görmemesi için devlet mücadele veriyor. Biz Galatasaray olarak 'Evde kal, evde çalış' sloganıyla bütün departmanları evde çalışmaya sevk ettik."

"TFF inatla ertelemeye karşı çıktı"

"Maçlar oynanmasın diye yalvardım. Bazıları hala biz maçların seyircili oynanmasını istemişiz gibi algı yapıyor. Devletimizin verdiği kararlara uyarız. 12 Mart Perşembe günü seyircili oynanacak denildi. Devletimiz paniği önlemek için bulguları araştırdı ve seyircili oynanacak denildi. Bizim de 14:30'da sponsorluk anlaşmamız vardı. 'Devletimiz bunu seyircili oynatacak, biz ancak dezenfekte yapabiliriz' dedik.

Aynı günün akşamında devletimiz başka bir karar aldı. Bütün konuştuklarımızın miladı oldu. TFF seyircili dedi, ona göre önlem aldık. Akşam seyircisiz dendi. O akşam devletle irtibata geçtik. Bizim bilmediğimiz şeylerin olduğunu öğrendik.

Biz neden erteleme istedik? Sporcularımız huzursuzdu, maça çıkmama düşüncesindeydi. Fatih hocamız oyuncuları tek tek ikna etti. Biz bir avantaj elde edelim demedik. Tehlike büyükse erteleyelim dedik. Maalesef TFF müthiş bir inatla seyircisiz devam etmesini istedi. Bizden başka da bunu konuşan olmadı. Bir tek Bursaspor Basketbol Takımı bildiri yayımladı. Anlatmak istediğimiz şeyleri anlatamadık.

"4 kulüp imza atmadı"

"Nihat Bey'i aradım. 'Bu maçların ertelenmesinde hayır var', dedik. Devletimiz bize ne zaman başlayabilirsiniz derse, 1 ayda bitiririz. Bu bir sağlık sorunu. Bu sebeple erteleme istedik. Nihat Bey bana, 'Kulüpler Birliği ıslak imza getirmezse ikna olmam' dedi. Sayın Sepil'i aradım, tavsiye yazısı istedim. Fakat Sepil 4 kulübün imzalamadığını söyledi. Kesinlikle TFF ertelemeden yana tavır almadı, aksiyonda da bulunmadı. Biz TFF'den umudu kestik ve devletimiz nezninde elimizden geleni yaptık. Bu aklıselim durum için devletimize teşekkür ediyoruz."

"Sanki bu virüs Wuhan'dan gelmedi de Galatasaray'da yayıldı!"

"Benim sonucum gelmedi, pozitif, negatif... Hiçbir şeyden korkum yok. Ölüm nereden nasıl gelirse gelsin, hoş geldi, sefa geldi derim.Sanki bu virüs Wuhan'da değil de Galatasaray'da yaratıldı, oradan Türkiye'ye yayıldı. Yapmayın be güzel kardeşim ya. Sen eşinle koronavirüsten yatıp, evladının da orada yattığını hayal edebilir misin?Keşke Abdurrahim bey, hanımız, oğlu, Fatih hocam, Göksel bey ve eşi, Yusuf bey hastalanmasıydı da biz hiç puan alamasaydık. Hiçbir şey insan hayatından önemli değil.Aramızda ajan provakatörler var. Bu milleti birbirine düşürmeye çalışan kişiler var. Ben iyi niyetli kardeşlerimizi uyarıyorum. Basketbolcular maça çıkmıyordu. Fenerbahçe takımı da 15 gün önce Fransa'dan gelmişti. Basketbolcu hissediyor. Ailesi oynama diye telefon açıyor."

Play-off olacak mı?

"Kulüpler Birliği'nde herkes kendi görüşünü bildirdi. Orada alınan karar futbolcuların da maç temposunu yitirmemek için liglerin bir an evvel başlamasını sağlamak şeklindeydi.Saat 16:00'dan sonra uyudum ve 18:00 gibi uyanınca onlarca mesaj aldım, Play-off iddiaları hakkında. Bütün alternatifler gündeme getirilebilir. Sadece ligleri nasıl başlatabiliriz diye konuştuk. Bunun normal seyrine gitmesi bizim elimizde değil."

"Yabancı futbolcular da ailesi için mücadele ediyor. Onların durumu daha kritik. Türk sporcular daha rahat durumdalar. Türkiye'nin durumunu Türkçe bildikleri için daha rahat izliyorlar. Yabancı futbolcular da panik yaşandı. Fenerbahçe'nin affına sığınarak, onların erteleme istediğini söyleyebilirim."

"Fenerbahçe'ye geçmiş olsun! Umarım atlatırlar"

"Her halükadrda liglerin askıya alınması gerekebilir. Devlet buna karar verir. Biz bu ligi maksimum 1 ayda bitiririz. TFF'nin FIFA ve UEFA üzerinden ikna etmesi gerekiyor. Mayıs'ta sonlanan futbolcu kontratlarının liglerin bitiş tarihine endekslenmesi gerekiyor. Bununla ilgili UEFA çok ciddi çalışıyor. Bu bağlamda UEFA'ya çok güveniyorum. Fakat bizim TFF bunu götürebilir mi, bilmiyorum.

Ben haklı çıkmaktan utanıyorum. Galatasaray adına konuşuyorum. Fakat acaba bu konuyu saptırıp samimi olmamakla, abartmakla suçlayanlar acaba utanıyor mu? Tek başımıza mücadele verdik. Bugün haklı çıkmaktan utanıyorum. Umarım bizi eleştiren arkadaşlarımız da utanır.
Fenerbahçe'ye geçmiş olsun! Umarım atlatırlar."

"Hocanın rahatsızlığından mutlu olanları gördük"

"Hocamızın sağlığı ve morali çok yerinde. Fatih hocam gibi sembolik bir ismin başına bu belanın gelmesiyle toplum refleks verdi. Bir insanın rahatsızlığından mutlu olanları da gördük. Bunu da kabullenmek gerek. Bunların azınlıkta olduğuna inanıyorum.

Biz Sivas'tan geldikten sonra Abdurrahim Bey'in şiddetli rahatsızlığı vardı. Bu gribal olarak tanımlandı. Beşiktaş maçında protokolde 70 metrekarede 100'e yakın insandık. Pazartesi günü futbolcuların tepkisi vardı. Hocamızla görüştük. Ben o toplantıda eve gittim ama hocamızla Abdurrahim Albayrak yan yana oturdu. Benim testim pozitif çıksa buna mutlu olacak kişiler var."

"İnşallah hoca 2-3 gün içinde ailesinin yanına döner"

"Florya'da çalışan herkese test yapıldı. Yener İnce bu süreci çok iyi yönetti. Medyada bazıları yazıyor. Biz futbolcular program gönderdik. Hiçbir seyahatte bulunmamalarını ve ikinci bir talimata kadar evde spor yapmalarını söyledik. Sporcularımız da buna uyuyor. Şu an hiçbir sorun yok. İnşallah hocam 2-3 gün içinde ailesinin başına döner. Biz devletimizden işaret bekleriz."

Senin için hazırladığımız haberler