Mustafa Cengiz'den Fatih Terim ve Falcao sözleri! Seçimde hangi adayı destekleyecek?

Orhan Gülek
15.06.2021 - 14:44 | Son Güncellenme: 15.06.2021 - 20:21

Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz’in, GS TV'de "Gündem Özel" programında basın mensuplarının sorularını yanıtlıyor...

Mustafa Cengiz'den Fatih Terim ve Falcao sözleri! Seçimde hangi adayı destekleyecek?

AJANSSPOR - HABER

Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, başkanlık seçimi öncesi GS TV'de "Gündem Özel" programında açıklamalarda bulundu.

Başkan Cengiz, ilk olarak yapılacak olan yeni başkanlık yarışı hakkında şu ifadeleri kullandı:

 "Galatasaray başkan adaylarına haksızlık yapmaya hakkım yok"

 "Galatasaray, bir his takımı. Birbirini sevenlerin takımı. Rakibe çatarak, bir yere gelebilir miyiz? Bence gelemeyiz. Her başkan adayının kendi stratejisi vardır, stratejisini benim üstüme kurmuştur. Ben aday değilim dedim, inanmadılar. Değilim. Tabii ki bana çatabilirler. Ciddi bir şey varsa onu düzeltirim. Yok köfte dedi, yok Galatasaray etiği dedi. Ne Galatasaray etiği ya. Galatasaray başkan adaylarına haksızlık yapmaya hakkım yok. 3.5 senedir bu zihniyetle çalışıyorum demeyeceksin. Nerede neyi yönetemedik. Avrupa'da başarılı olamadık. Bunu eleştir. Yerimden kalkamadım. 3.5 senede soyunma odasına gitmedim, aynı otelde bile kalmadım. Hayatımda bir kere soyunma odasına gittim. Onda da hocaya sordum."

"Alkol bütün kötülüklerin anasıdır"

"Eski bir çalışanın sözlerini üzülerek gördüm. Alkol bütün kötülüklerin anasıdır. Eğer sen ayrıldığın yer hakkında kötü konuşursan, bir daha işe giremezsin başka yerde. Ben şahsen almam böyle birini. Yöneticilik döneminde bilinçli ibrasızlık için oy verenlere çok üzüldüm. Teknokent'i yapamadık, kapalı salonu yapamadık, adayı yapamadık, Kemarburgaz'ı yapamadık. Bunlar vaatlerimdi benim. Ama yapacağız."

"Avrupa'daki başarısızlığımız beni çok üzdü"   

"Beni üzen olay o kadar çok ki... Benim yaptığım yanlışlar da beni üzer. Avrupa'daki başarısızlığımız beni çok üzdü. Galatasaray çok büyük bir marka. Türkiye'de Atatürk ve İstanbul'dan sonra en büyük marka Galatasaray'dır. PSG ve Real Madrid maçlarına çok üzülmedim. İki kulüp başkanı da beni teselli etti. Kemerburgaz projesini yetiştiremedim. Buna çok üzülüyorum."

"Aday olmamamın tek nedeni sağlık sorunlarım"

"Seçimlerde aday olmamamın tek nedeni sağlık sorunlarım. Ben şu anda yayına geldim; 2-3 saatimi vereceğim fakat yarın ve perşembe gelemeyeceğim. Tedavilerim var."

Falcao konusu

Muhabirlerden gelen "Keşke yapmasaydık dediğiniz bir transfer oldu mu?" sorusuna Başkan Cengiz "Falcao. Daha ortada F yokken sosyal medyada bir organizasyon başladı. Menajerleri iyi çalışıyor. Yönlendiriyorlar taraftarları. Sosyal medya da bir olgu. Olsun 14, olsun 44 yaşında fark etmez. Demokrasi açısından güzel bir şey. Başlıyorlar bilinçli olarak yönlendirmeye. Falcao'yu kim istemez? Değerli değerli bir karakter. 70 bin kişi toplandı onun için. Basın ekspres yolu kilitlendi. Şimdi önümüze böyle bir transfer gelse sıkı pazarlık yaparım."  ifadelerini kullandı.  

"Ben asla futbolcularıma şerefsiz demedim"

Son haftalarda futbolculara yönelik kullandığı ifadelerle ilgili ise Cengiz, şöyle konuştu:

"Futbolcularımıza son maçta bozuldum. Rizespor'a yenildik. Bazı oyuncuların sahaya kendini vermemesi ağrıma gitti. Ben asla futbolcularıma şerefsiz demedim. Tam tersine onları onore ettim. Yapmayın arkadaşlar. Köfteler gibi oldu, tam okuyun benim dediğimi. Üzülüyorum, dediğimi çarpıtmayın. Beni yüzlerce arayan oldu. Ama ben bunu demedim, demem, bana yakışmaz. Sağolsun Gedson bir oyun oynadı. Ölümüne oynadı çocuklar."

"Desteklediğim başkan adayı yok" 

Mustafa Cengiz, Ajansspor'dan Burhan Can Terzi'nin "Hangi başkan adayına destek olacaksınız ve görevi bıraktıktan sonra Sportif A.Ş.'de görev alacak mısınız?" sorusunu ise şöyle yanıtladı:

"Tüm adaylara eşit mesafedeyim. Desteklediğim başkan adayı yok. Cumaya kadar bakayım. Mevlam neylerse güzel eyler. En eski tanıdığım isim Yiğit Şardan. Benim eski tribün arkadaşım. Benim 17 çalışma arkadaşım, Yiğit Şardan'ın listesinden aday. Dışardan bakınca sanki bizim devamımız gibi gözüküyor olabilir. Yiğit Bey olaya biraz geç dahil oldu. Ben bir şey demedim, benim çalışma arkadaşlarıma talepte bulunmuş. Kendisi beni tanımıyormuş ama... " 

"UEFA şu an bizi izliyor" 

"UEFA, şu an benim konuşmamı izliyor, seçim sürecimizi izliyor. Haberiniz olsun UEFA şu an izliyor bizi. Çatışmaya girersek, başımız belaya girebilir. UEFA ile kısıtlamanın 1 sene erken kalkması için görüşmelerimiz sürüyor. Henüz bitmiş bir şey yok."

"Ekibimin yüzde 70'ini değiştirdim"

"Biz de insanız beni mermer, taş zannediyorlar. Ben buraya niye geldim, kimse düşünmüyor. Ekibimin yüzde 70'ini değiştirdim, sağolsun yüzde 90'ından eleştiri gelmedi. İlk yönetimime de çok teşekkür ediyorum. İkinci yönetim tepki yönetimi değil. 2525 oy tepki mi? Şimdi G.Saray kendini test edecek. Mümkün olduğunca her basket ve voleybol maçına gittim. Ne kadar cüzi ücrete oynadıklarını biliyorum. Her branşta başkan gelince çok etkilendiklerini gördüm. Engelli ve su topuna gidemedim. Ona üzüldüm.  Ben kendime değil bize oy veririm. Denetimi, sicili, haysiyet divanı ile birlikte bütünüz. Camia olarak bütünüz. Ağır eleştirilere rağmen başarılı buluyorum."

"Terim varken asla ikinci teknik direktörle görüşmedim"

Bir şey söyleyemezsem, içime atarsam patlarım. Şu an teknik direktörsüz çalışmasını tabii ki doğru bulmuyorum. Fatih Terim var iken asla ikinci teknik direktörle görüşmedim. Ben yalan söylemem. Okan Buruk'la telefon görüşmesi bile yapmadım, yapmam. Hocaya ayıp. Mustafa Denizli benim 30 yıllık arkadaşım. Fenerbahçe'ye gittiğinde aramız biraz bozuldu. 

"Eğer hoca benim için düşman derse, ben onunla çalışmam"

"Eğer hoca benim için düşman derse, ben onunla çalışmam. Çalışamam. Siz bunu kaldırabilirsiniz ama ben kaldıramam. Hoca aç bana sor, bunu bunu sen mi söyledin diye bir sor. Neden gidip de kamuoyuna açıklıyorsun kardeşim, hocam? Eğer ben bu düşman lafına karşılık vermezsem, Galatasaray Başkanlık makamı biter. Fatih hocaya da zarar verir. 'Hocayla imzalamayacağım' dedim. Ben ay başına kadar da bekledim. Hoca da opsiyonu imzalayıp bana göndermedi. Bu da haysiyetli bir davranıştı, teşekkür ederim. G.Saray başkanlık makamını benim üzerimden yıpratmayın. Beni ihraç edeceklermiş, ibra etmeyeceklermiş! Alnıma nişan olur"

"Beni ihraç edeceklermiş"

"Beni ihraç edeceklermiş, ibra etmeyeceklermiş! Alnıma nişan olur. Yiyemeyeceğiniz lokmayı ısırmayın, boğazınızda kalır! Başkan adaylarına söylemiyorum bunu, genel. Bütün başkan adayları arasında en çok ceza alan ve para ödeyen benim. Ama yazıyorlar 'pısırık başkan' diye. TFF'ye yağ çekiyormuşum. Alın işte ortada. En çok ceza alan benim."

"TFF çoğu duruşunda çok haklı ve dik"

TFF çoğu duruşunda çok haklı ve dik. Hala da dik duruyorlar. MHK başkanı Serdar Tatlı'ya çok güveniyorum. Ama sen duygularını işine karıştırırsan ben orada dur derim!     

"Billong olayı ile ilgili TFF'ye başvurduk"

"Billong olayı ile ilgili TFF'ye başvurduk. Mahrem olduğu için giremedik. TFF'den haber alan yayıncı kardeşimiz bunu flu da olsa açıkladı. 3-4 sayfa delilleriyle birlikte gönderdik. Yoksa uluslararası alanda başvuracağız dedik. Beşiktaşlıların hakkıyla ve şerefiyle yürüdüğünü biliyorum. Onların yönetimi hata yapıyorsa ortaya çıksın. Diğer galibiyet alan takımlara hakarettir. "Beşiktaş yaptı" demem. Ben yapmadığıma eminim. "

"Onların camiasına laf etmem"

"Beşiktaş camiasından özür dilerim. Beşiktaş'ın hakkı ve şerefiyle yürüdüğünü biliyorum. Beşiktaşlılar, Fenerbahçeliler yakın arkadaşım. Onların camiasına laf etmem. Yönetim hata yapıyorsa, ortaya çıksın."

"Ben ölümene Terimciydim"

"Divan'da başkana ve başkanlık makamına eleştiri oldu. Divan'da bize sahip çıkılmamasına üzüldüm. Belhanda'yı gönderdiğime asla pişman değilim. Belhanda ve Feghouli bizi FIFA'ya verdi. 1 kişi daha FIFA'ya şikayet etti onu çok sonra açıklayabilirim. Falcao çok eleştirildi ama o da indirim yaptı. Ben ölümene Terimciydim ama yanlışı oğlum da yapsa yanlıştır. Belhanda konusunda asla pişman değilim en doğru yaptığım işlerden birisidir."

Senin için hazırladığımız haberler