Sergen Yalçın'dan Acun Ilıcalı'ya çağrı! "Kanalı aç, herkes maçı izlesin!"

Orhan Gülek
14.09.2021 - 16:27 | Son Güncellenme: 14.09.2021 - 17:32

Beşiktaş Teknik Direktörü Sergen Yalçın ile Josef de Souza, UEFA Şampiyonlar Ligi’nde Borussia Dortmund ile oynayacağımız maçın öncesinde basın toplantısı düzenledi.

Sergen Yalçın'dan Acun Ilıcalı'ya çağrı! "Kanalı aç, herkes maçı izlesin!"

AJANSSPOR - HABER

UEFA Şampiyonlar Ligi’nde Borussia Dortmund ile karşılaşacak olan Beşiktaş'ta karşılaşma öncesi Sergen Yalçın ve Josef de Souza gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Beşiktaş teknik direktörü Sergen Yalçın'ın dev maç öncesi açıklamaları şöyle;

 

"Mümkünse ilk 2'de grup sonunu görmek"

"Şampiyonlar Ligi, futbolun en üst seviyesi. Beşiktaş olarak bunun içinde olduğumuz için heyecanlı ve mutluyuz. Takım olarak elimizden gelen her şeyi yapacağız. Sonuçlarını hep birlikte göreceğiz, heyecanlıyız. Ümidimiz var. İnşallah skor istediğimiz doğrultuda olur. Hedefimiz tabii ki gruptan çıkmak, mümkünse ilk 2'de grup sonunu görmek, bunu camia olarak yaşamak istiyoruz ancak çok zor bir organizasyon içinde olduğumuzu da belirtmek isterim, işlerin kolay olduğu bir organizasyon değil."

"Finalin o kadar kolay olduğunu düşünmüyorum"

"Böyle bir organizasyonda kupa kazanmak zor tabi ki. Hayal gibi bir şey. Gerçekçi olmak lazım. Takım maliyetlerine, bütçelere baktığımız zaman kolay değil. Bu grubun en düşük bütçeli takımıyız. İstek, arzu, mücadele, kazanma hırsı elbette bunlar çok daha önemli şeyler. Bu anlattığım şeyleri saha içinde yakalayabilirsek oyunun temposunu, ikili mücadeleleri yakalayabilirsek eğer ben başarılı olacağımızı düşünüyorum. Final bölümüne ilişkin soruda finalin o kadar kolay olduğunu düşünmüyorum. Hayal kurabilir miyiz belki kurabiliriz"

"Acun, kanalı aç, herkes izlesin"

"Beşiktaş olarak oynadığımız her maçta kendi oyun planımızı uygulamaya ve heyecanlı bir oyun izletmeye çalışacağız. Bizim için de bir test gibi olacak, çok üst bir organizasyonda oynayacağız. Oyunun nasıl gelişeceğini kestirmek zor, güçlü takımlarla oynayacağız. Alex'in sakatlığı çok uzun sürmez ama Vida'nın sürebilir. Umut da yakında döner, onlar dışında sakatlarımız yok. Acun, kanalı aç, herkes izlesin, bir seferlik böyle bir şey yapabilirsin. TV8'den tüm halka verebilir."

"Bu sene iyi bir kadro kurduk"

"Savunmada Vida olmayacak ama onun yerine oynayacak oyuncularımız var, geniş bir kadromuz var, bu sene iyi bir kadro kurduk, Oynamayanların yerine oynayacak oyuncularımız hazır, herhangi bir sorun teşkil edeceğini düşünmüyorum. Gruptan çıkabileceğimize inanıyoruz ama yapamayabiliriz de. O yüzden çok net hedefler koymak istemiyorum. Kesinlikle kolay olacağını düşünmüyoruz, çok zor bir grup olacak. Takım olarak hazırız, elimizden geleni yapmaya çalışacağız."

"Süper Lig 'de oynayacağınız oyunlar, Şampiyonlar Ligi'ne yetmez"

"Konuşmayı çok seviyoruz ama konuşmakla olmuyor. Hep gruplar çekildiğinde 'Biz bu gruptan çıkarız' diyoruz. Gerçekçi bakmak lazım, oynayacağımız seviye üst bir seviye. Süper Lig 'de oynayacağınız oyunlar, Şampiyonlar Ligi'ne yetmez. Her takımın açığı vardır. Bir takımın eksiğinin olması, senin o eksikleri kullanarak onu yeneceğin anlamına gelmiyor. Senin saha içinde onu ne kadar değerlendirebileceğine bağlı. Konuşması güzel de oyunda öyle olmuyor, kolay olmuyor. Yarın Ersin hariç bütün oyuncularımız yabancı olacak gibi görünüyor. Seneye dört Türk oyuncuyla oynayacaksak, ona göre planlama yapıyoruz. Sonra beşle yapıyorsak, ona göre planlama yapılır. Herkes bu kurallara göre plan yapıyor. Yoksa bizim bir eleştirimiz yok."

 

 

 

Beşiktaş'ın Brezilyalı futbolcusu Josef de Souza ise zorlu Borussia Dortmund maçı öncesi şu ifadeleri kullandı:

"Dortmund, Sporting, Ajax büyük takımlar ama oynayacağımız maçlarda favori olmayacak"

"Bu sezon daha oturmuş bir takımız. Aramıza katılan yetenekli oyuncular da oldu. Şampiyonlar Ligi'nde başa baş bir mücadele olacak. Sahaya kazanmak için çıkacağız.Bu sezon özellikle kendi evimizde oynadığımız maçlarda taraftarımızla yeniden buluşmak çok özeldi, Şampiyonlar Ligi de özel bir arena. Onlar da bizimle bu heyecanı yaşayacak, bizi besleyecekler, hiçbir şüphemiz yok. Modern futbolda maçtan önce favori belirlemek çok zor. Takım halinde hareket eden ekipler maçları kazanır. Ben yarın için bir favori göremiyorum. Dortmund, Sporting, Ajax büyük takımlar ama oynayacağımız maçlarda favori olmayacak. Takım bütünlüğünü sağlarsak, mücadele edersek, tabii ki kazanabiliriz. Kaliteli oyuncularla oynamak çok iyi hissettiriyor. Geçen sene Atiba'yla oynadık, en az Pjanic kadar kaliteli bir oyuncu. Top sizde olunca onun keyfini çıkartıyorsunuz."

Senin için hazırladığımız haberler