Trabzonspor'un Yeni Transferi Maxi Gomez'den Açıklama

Akın Ungan
25.09.2022 - 17:43 | Son Güncellenme: 25.09.2022 - 21:21

Trabzonspor'un sezon başında Valencia'dan transfer ettiği Maxi Gomez açıklama yaptı. Gomez, transfer sürecini ve İspanya dönemi hakkında konuştu. İşte detaylar.

Trabzonspor'un Yeni Transferi Maxi Gomez'den Açıklama

AJANSSPOR HABER

Sezon başında ismi Fenerbahçe'yle de anılan ama La Liga devi Valencia'dan Trabzonspor'a transfer olan Maxi Gomez, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Uruguaylı santrfor, Bordo-Mavililer'e geliş süreci, İspanya dönemi, Teknik Direktör Abdullah Avcı ve takım arkadaşları hakkında konuştu.

"Birçok takımla görüştüğüm söylendi"

Süper Lig'e geliş süreci hakkında açıklama yapan Maxi Gomez, "İsmim birçok takımla anıldı. Birçok takımla görüştüğüm söylendi. Ama işin sonunda şu an Trabzonspor'dayım. Bana güvenen ve bu fırsatı veren Trabzonspor oldu. Ben de saha içinde oynadığım süre içerisinde Trabzon'a ve Trabzonspor'a bana verilen bu şansın karşılığını iyi oynayarak göstermek istiyorum." ifadelerini kullandı.

"İspanya'da iyi başlayan bir kariyerim vardı ama..."

Maxi Gomez, 2017 yılında Celta Vigo formasıyla adım attığı İspanya'da 2019 yılında 14,5 milyon Euro bonservis bedeli karşılığında Valencia'ya transfer oldu. La Liga'da oynadığı dönemde nelerin iyi gitmediği hakkında konuşan golcü oyuncu, "Aslında orada iyi başlayan bir kariyerim vardı ama sonrasında maçlar geldikçe ve istediğim golleri atamadıkça  insanlar tabii ki bir forvet oyuncusundan her zaman golü atmasını bekliyorlar." şeklinde konuştu.

"Trabzon'a gelirken çok fazla soru sormaya vaktim olmadı"

Türkiye'ye geliş sürecinin hızlı ilerlediğini kaydeden Gomez, "Biraz hızlı ilerleyen bir süreç oldu. Çok fazla arkadaşlarımla konuşma fırsatım olmadı ama Galatasaray'da oynayan şu an Lucas Torreira ve Muslera ile beraber çok yakın arkadaşlarım aslında. Özellikle Toreira ile konuşma fırsatı buluruz, ama bahsettiğim gibi transfer süreci çok hızlı gelişti. Birkaç gün içinde başladı ve hemen bitti. Çok fazla soru sormaya ve de görüş almaya vaktim olmadı. Trabzonspor'un bana verdiği bu fırsatı ben de en iyi şekilde değerlendirip bu sevginin karşılığını ödemek istiyorum." açıklamasını yaptı.

"Daha nereye geldiğimi tam çözemeden birçok maç oynadık"

Süper Lig hakkında görüşlerini dile getiren Uruguaylı, "Aslında ben de gelir gelmez oynamaya başladım ve benim için de çok hızlı geçmeye başladı. Daha nereye geldiğimi tam çözemeden birçok maç oynadık. Ama geldiğimde hangi takıma geldiğimin farkındaydım. Büyük bir takıma geldiğimi biliyordum, taraftarların ne kadar desteklediğini biliyordum ki bunu en son kazandığımız iç saha maçında insanların bizi son saniyeye kadar desteklediğini ve attığım son saniye golüyle de gördük." dedi.

"Burada başarılı olmak kolay olmayacak"

Sözlerine devam eden Gomez, şunları söyledi: "Takımın hangi seviyede olduğunu biliyorum ve bu ligin gerçekten de yarışmacı bir lig olduğunu biliyorum. Burada başarılı olmak kolay olmayacak tabii ki ama son şampiyona gelmiş durumdayım. Dolayısıyla beklentilerin farkındayım. Benim de kendi adıma beklentilerim ve hedeflerim var. Bu hedeflerden en büyüğü tabii ki Dünya Kupası'nda yer alabilmek, Dünya Kupası'nda başarılar kazanabilmek."

"Sezon başlangıcında Valencia'da sakatlığımdan dolayı 4-5 maç kaçırmıştım"

Dünya Kupası hedefi hakkında açıklama yapan Maxi Gomez, "Ama adım adım bakmaya çalışıyorum çünkü sezon başlangıcında 4-5 maç kaçırmıştım sakatlığımdan dolayı Valencia'da. Daha sonra buraya geldiğimde Şampiyonlar Ligi elemeleri, UEFA Avrupa Ligi'nde gruplar ve baktığınızda önemli lig maçları oynadık. Dolayısıyla adım adım gitmeye çalışıyorum, takıma yardımcı olmaya çalışıyorum ama bireysel hedeflerim arasında Dünya Kupası'na katılabilmek var." dedi.

"Gol atmaktan daha önemli şeyler var"

Oyun stili hakkında konuşan santrfor, "Futbol bir takım oyunu. Kazandığınız zaman beraber, kaybettiğiniz zaman beraber kaybedersiniz. Savunma yapma zamanı bütün takım savunma yapar, hücum zamanında da bütün takım aynı anda hücuma çıkar. Benim de karakterim hep bu oldu. 9 numara olarak, bir forvet oyuncusu olarak her zaman tabii ki hedefim gol atmak. Ama gol atmaktan daha önemli şeyler de var. Takıma yardımcı olabilmek. Ben her zaman ilk önce takıma yardım etmeye çalışan ve sonrasında olursa gollerle takıma katkıda bulunmaya çalışan biriyim ama her zaman işin özveri tarafında ve emek tarafında da olmaya çalışan biri olacağım hayatım boyunca." ifadelerini kullandı.

"Buraya geldiğimde beni şaşırtan bir durum vardı"

Süper Lig ve Trabzonspor'un kalitesi hakkında açıklama yapan golcü oyuncu, "İspanya Ligi'nin ne kadar önemli bir lig olduğunu biliyorsunuz. Böyle bir ligden geldikten sonra insanın beklentileri değişebiliyor ama buraya geldiğimde beni şaşırtan bir durum vardı açıkçası. Çünkü buraya geldiğimde oyuncuların çoğu çok yüksek kalitede oyuncular, dünyanın bütün milli takımlarında sürekli oynayan ve forma fırsatı bulan oyunculardı. Dolayısıyla bu oyuncuların arasında olabilmek, onlarla beraber mücadele vermek sizleri yarışmacı kılıyor." diye konuştu.

Gomez, "Trabzonspor'un da bu ligde nasıl şampiyon olduğunu biliyoruz. Çok mücadele ederek şampiyon oldu, oyuncuların çok kalitesiyle şampiyon oldu, harika hocasıyla şampiyon oldu, herkesin büyük özverisi ile şampiyon oldu. Dolayısıyla bu ligde neler yapmam gerektiğini, nasıl başarılı olabileceğimizi biliyoruz biz de." açıklamasını yaptı.

"Umut Bozok harika bir oyuncu"

Trabzonspor'un hücum hattına dahil ettiği bir diğer santrfor Umut Bozok hakkında konuşan Gomez, "Umut Bozok gerçekten harika bir oyuncu. Beraber oynadığınızda sizi ne kadar rahatlattığını gördüğünüz bir oyuncu. Takım için çok genç olsa da çok şeyler vermeye çalışan, çok mücadele eden, çok koşan bence harika bir geleceği olan oyuncu diye düşünüyorum." dedi.

"Bütün forvet oyuncuları çift forvetin daha rahat olduğunu söyler"

Açıklamasına devam eden golcü, "Daha önce oynadığım takımlarda çift forvet oynama fırsatı bulmuştum. Dünyadaki bütün forvet oyuncularına sorarsanız herkes çift forvetin daha rahat olduğunu söyler çünkü herkes birinin yanında oynamak ister. Ama benim işim sahada sadece işimi en iyi şekilde yapabilmek. Kaç tane forvetle ya da hangi sistemle oynayacağımız kararı hocamızın olacak tabii ki. Bizim de sahaya çıktığımız zaman hocamızın istediklerini yerine getirebilmek ve takım için mücadele edebilmek." şeklinde konuştu.

"Hocamız Trabzonspor'a geldiğim ilk gün beni yanına çağırdı"

Abdullah Avcı ve takım arkadaşları hakkında düşüncelerini paylaşan Gomez, "Hocamız Trabzonspor'a geldiğim ilk gün beni yanına çağırdı ve nasıl oynadığımızı, benden neler yapmam gerektiğini ya da daha iyi nasıl oynayabileceğimi bana tarif etti. Bu sizi bir oyuncu olarak çok rahatlatan bir durum. Çünkü bir takımın antrenörü sizi çağırıyor ve size neler yapmanız gerektiğini çok net bir şekilde ifade ediyor. Zaten aynı yollardan geçmiş birisi, benzer pozisyonlarda oynamış birisi. Dolayısıyla sizi daha net anlayabiliyor." ifadelerini kullandı.

"Hücum oynayan ve forvetini çok fazla kullanan bir takım var"

Gomez, "Sistemi incelediğinizde, aslında hücum oynayan bir takım var ve forvetini çok fazla kullanan bir takım var. Bu da oyuncu olarak neler yapmanız gerektiğini bildiğinizden dolayı saha içerisinde sizi rahatlatıyor ve çok mutlu ediyor. Ben hayatım boyunca hep büyükleri dinledim ve hep onların önerilerine kulak verdim. Onların benden neler istediklerini dinlemeye çalıştım. Çünkü takım arkadaşlarımız arasında çok tecrübeli, çok takımlarda oynamış arkadaşlarımız var. Hocamız çok tecrübeli. Onlar bana ne söylerse söylesinler onları her zaman dinlemeye ve istediklerini yapmaya çalışıyorum." dedi.

İlgini Çekebilir
Galatasaraylı Yusuf Demir, Trabzonspor maçını tribünden seyredecek!
Habere Git

"Az da olsa takip ettiğim bir lig burası"

Maxi Gomez, "Tabii ki futboldan vakit bulduğunuzda dünyanın çeşitli liglerinden maçlar izlemeye, takip etmeye, hepsi hakkında fikir sahibi olmaya çalışıyorsunuz. Az da olsa takip ettiğim bir lig burası. Takip etmeye çalıştığım oyuncular vardı, nasıl oynadığını merak ettiğim takımlar vardı. Trabzonspor'un bana olan ilgisini duyduktan sonra çok daha derinden araştırmaya çok daha derin bilgi sahibi olmaya çalıştığım bir takım oldu." diye konuştu.

"Trabzonspor taraftarının şampiyonluk kutlamalarını gördüm"

Uruguaylı futbolcu son olarak, "Tabii ki Trabzonspor taraftarının şampiyonluk kutlamalarını gördüm. Biz de bu sene aynısını tekrar yaşatabilmek istiyoruz. Tabii ki herkesin hoşuna giden bir durum. En son maçta zaten sahaya çıktığımızda taraftarların coşkusunu gördüğünüzde tekrar şampiyon olmanın onları ne kadar mutlu edeceğini de görmüş oluyorsunuz gözlerinizin içinde." açıklamasını yaptı.

Senin için hazırladığımız haberler