Beşiktaş'ın yeni golcüsü Wout Weghorst açıklamalarda bulundu

11.07.2022 - 14:56 | Son Güncellenme: 11.07.2022 - 15:33

Avusturya kampında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Beşiktaş'ın yeni golcüsü Wout Weghorst, siyah beyazlı taraftarların transfer olması için gönderdiği hediyeleri açıkladı.

Beşiktaş'ın yeni golcüsü Wout Weghorst açıklamalarda bulundu

Beşiktaş'ın yeni transferlerinden Hollandalı golcü Wout Weghorst, siyah-beyazlı takımın Avusturya kampında basın mensuplarının sorularını yanıtladı. 

"Her şeyin çok iyi gittiğini net olarak söyleyebilirim"

Beşiktaş'ta çok sıcak karşılandığını belirten Wout Weghorst, "Takımda herkes, futbolcular, çalışanlar gerçekten beni çok hoş ve iyi karşıladılar. İlk günlerim ama her şeyin çok iyi gittiğini net olarak söyleyebilirim." dedi.

Türkiye'yi neden tercih etti?

Beşiktaş'ı tercih etmesiyle ilgili soruya ise Hollandalı golcü şu yanıtı verdi:

"Bu yeni mücadele, yeni bir macera ve bu macera için heyecanlıyım. Şu ana kadar kariyerimde önceki yıllarda tabii ki Türkiye ile ilgili pek iletişim olmamıştı, herhangi bir teklif gelmemişti. O yüzden bildiğim net harika bir taraftarın olduğu, taraftarların takımına sahip çıkan coşkulu insanlar olduğunu biliyordum. Bir ay önce başladı Beşiktaş'ın bana ilgisi. Daha ilk Beşiktaş'ın ilgisini gördüğüm anda farklı hissettim, iyi hissettim çünkü taraftarları düşündüğümde, ülkeyi düşündüğümde bana kariyerim döneminde bana çok ciddi anlamda çok iyi bir adım çok iyi bir mücadele olacağını hissettirdi. Beşiktaş'ın ve Türkiye'nin en iyi seçenek olduğunu hissettim. Birinci günden itibaren gerçekten heyecanla süreç ilerledi. Umuyorum ki, ciddi anlamda çok iyi başlayan süreç çok da iyi devam edecek ve çok da başarılı olacağız beraber."

"Mario Gomez'le ilgili en büyük benzerliğim..."

Mario Gomez ile karşılaştırılması hakkında ise 29 yaşındaki futbolcu, "Mario Gomez'i biliyorum. İnanılmaz bir futbolcu. Gerek diğer takımlarındaki kariyerinde gerekse Beşiktaş'ta muazzam işler çıkardı. Almanya'da oynadığı için ismini bildiğim meşhur bir oyuncu. Her ne kadar Mario Gomez'e saygı duysamda, çok iyi bir oyuncu olduğunu bilsem de ben başka bir oyuncuyla karşılaştırılmayı seven biri değilim. Ben kendim olarak devam ediyorum, ben kendi özelliklerimi yansıtıyorum. Tabii ki bazı oyuncuların ortak noktaları olabilir ama ben Weghorst olarak ciddi anlamda sadece kendi özelliklerimle ön plana çıkmak istiyorum. Başarılı olmak istiyorum. Zaten Mario Gomez'le ilgili en büyük benzerliğim bence onun gibi burada en az onun kadar başarılı olmak olacaktır." şeklinde konuştu.

İlgini Çekebilir
Beşiktaş'tan TFF'ye flaş başvuru! Badra Cisse...
Habere Git

"Hocamızın benden istediği şeylerin bende olduğunu düşünüyorum"

Transferi öncesinde teknik direktör Valerien Ismael ile konuşup konuşmadığıyla ilgili olarak ise Weghorst, "Transfer sürecinde tabii ki hocamızla konuştuk. Onun benle ilgili neler düşündüğünü, benden neler istediğini, takıma neler katabileceğimi gayet net biliyorum. Hocamızın benden istediği şeylerin hepsinin bende olduğunu düşünüyorum. İstediği kalitenin istediği sahada baskı temposunu, sahada sürekli enerjik olmayı, sürekli saha içinde olmayı, bizimde oynadığımız sistemde baskı temposunun yüksek olması gerekiyor. Hocamın benden bunları beklediğini biliyorum. Ama bu sisteme de alışkınım zaten. Normalde Wolfsburg'ta uzun süre bu sistemde oynadım ve o yüzden şanslıyım. Zaten ben bunları yaptıktan sonra benden net olarak beklenen şeyi biliyorum, çok gol atmak, çok gol atmak. O yüzden sürekli ceza sahası içinde olup takımıma gollerle büyük katkı vermem gerektiğini biliyorum ama hocamızın da benden talepleri benim bildiğim ve alışkın olduğum şeyler. Ve onun istediği oyuncu tiplemesi olduğumu söyleyebilirim." ifadelerini kullandı.

"Güçlü takım olmak zorundayız"

Kamptaki idman temposuyla igili ise Hollandalı golcü, "Ben Milli Takım'daydım, Uluslar Ligi'nde. 3 haftalık bir tatil sürecim oldu ama tatilin son haftasında ben zaten hazırlanmaya başlamıştım. Biraz daha geç katıldım takım arkadaşlarıma göre. Bazı testlerde yer alıyorum. Hocalarımın yapmaları gereken kondisyon yüklemesi var. Diğer takım arkadaşlarımın benden önce yaptığı bazı koşular ve testler var. Tabii ki sabırsızlanıyorum. Gruptan ayrılıp o testleri yapmaktansa sürekli sahada olup topla idmanları yapmak istiyorum ama tabii ki bu çok önemli. Zaten takımın yaptığı idman temposu bizim oyun sistemimizde sahanın neresinde olursa olsun direkt topu kapma gibi bir oyun mantalitemiz olduğu için bu tür yüksek antrenmanları yapmak zorundayız. Ki yapıyoruz. Takım arkadaşlarım da bunu dile getiriyorlar ve bence herkes mutlu. Güçlü takım olmak zorundayız. Hocamızın istediği sürekli ve savaşan takımı yaratmak için bu kampta hazırlık sürecinde bunları ciddi anlamda yapmamız gerekiyor." şeklinde konuştu.

"Her zaman en iyisi olmak istiyorum"

Beşiktaş'a transferinin kendisi için bir meydan okuma mı olduğu sorusuna siyah beyazlı futbolcu, "Tabii ki bir forvet oyuncusu olarak benim en büyük görevim gol atmak. Gol atabildiğim kadar gol atabilmek. Almanya'da da gol kralı olmak isterdim tabii ki ama rakiplerim Lewandowski ve Halaand'dı. Onların arkasında 3. olmak aslında beni tatmin edebilecek bir durum olabilir. En iyisi olmak istiyorum her zaman. Yapabildiğimin en iyisini yapmak benim için mesleğime karşı gösterdiğim en büyük karakter davranışlardan biri bence. Türkiye'de de tabii ki gol kralı olmak istiyorum her forvet oyuncusu gibi. Hedeflerim var tabii ki. Beşiktaş'ta adım adım gitmek ve maçları kazanmak, şampiyon olmak ve kupalar kazanmak. Geçen sene Wolfsburg'la Şampiyonlar Ligi'nde oynamıştım maalesef gol atamadım. Şu anki kısa vadedeki hedeflerimden biri Şampiyonlar Ligi'nde tekrar oynayıp goller atmak. Ama en önemlisi şu an buradayım. Geleceğin neyi getireceğini kimse bilemez. Coşkulu taraftarlarımızla beraber çok iyi bir sezon geçirmek için sabırsızlanıyorum." dedi.

"Weghorts fon fire" şarkısı beni mutlu eder

Taraftarların kendisi için söylediği "Weghorts fon fire" şarkısı hakkında da konuşan yıldız futbolcu, "Güzel şarkı bu arada. Hollanda'da taraftar yapıyor bunu aslında. Almanya'da olmadı. AZ Alkmar taraftarı çok fazla... Her oyuncunun kendisinin seçtiği bir şarkı vardı. Benimkisi de buydu. Taraftar da bunu sürekli tezahürat halinde söylüyordu. İki kupada final oynadığımız sezonda unutmuyorum mesela, maçlardan önce söylemişlerdi bunu. Dediğim gibi güzel bir şarkı. Beşiktaş taraftarı seviyorsa, gollerden sonra benim için bunu söylemeleri, bunun statta çalması beni mutlu eder." şeklinde konuştu.

"Akrabalarıma ulaşanlar oldu, evime hediyeler geldi"

Transferinin biraz uzun sürdüğünü ifade eden Wout Weghorst, "Bazı teklifler vardı, Şampiyonlar Ligi'nde oynayan takımlar vardı. Ama ben doğru kararı vererek Beşiktaş'ı seçtim. İnanılmaz bir taraftar kitlesi var, inanılmaz bir özel takım. Çok büyük bir takım. Sosyal medyadan birçok kişi Beşiktaş'a gelmemi isteyen mesajlar gönderdiler. Eski arkadaşlarımı aradılar akrabalarıma ulaşanlar oldu. Evime hediyeler geldi taraftardan. İnanılmaz bir duyguydu. Beşiktaş'ı seçmemdeki en büyük faktör Beşiktaş'ın büyüklüğüyle beraber bana olan bu istekti." ifadelerini kullandı.

Taraftar ne hediyesi gönderdi?

Beşiktaş taraftarlarının kendisine ne tür hediyeler gönderdiğiyle ilgili soruya ise Weghorst şu cevabı verdi:

"Kitap gönderdiler. Eski futbol takımıma benzer şeyleri gönderdiler. Kariyerime başladığım takıma. Ciddi anlamda inanılmaz bir duyguydu bu. Zaten binlerce mesaj, herkesin ilgisi, taraftarın beni çok istemesi beni inanılmaz iyi hissettirdi. Beşiktaş'a gelmeme karar vermemdeki en büyük etkenlerden biri oldu. Bu kadar büyük bir seviye, karşılama varsa taraftar karşısında biz taraftarla Beşiktaş'la özel bir bağ oluşturabiliriz. Kariyerimde hiçbir zaman bu kadar çok ilgi ya da bu isteği yaşamadım. Özel bir bağ kurabileceğimi hissettim kulüp ve taraftarla."

Beşiktaş dövmesi yaptıracak mı?

Yaptırdığı dövmelerin hepsinin bir hikayesi olduğunu belirten Beşiktaş'ın golcüsü, "Hayatımı anlatıyor, hayatımın dönüm noktaları, önemli dönüm noktalarını anlatan dövmelerim var. Beşiktaş'a dövme yapmayla ilgili şunu söyleyebilirim; burada çok fazla kupa kazanıp, çok fazla şampiyon yaşayıp bu hikayeyi dövmeleştirecek bir serüven ve kariyer geçirirsek o zaman tabii ki Beşiktaş'taki dövmem tabii ki olur."

"Beşiktaş gibi bir takımın forveti olmak baskıyı getirir"

Öncelikle Beşiktaş gibi oynadığı tüm kulvarlarda kupa için, zafer için yarışan bir takımın çok fazla iyi oyuncusu olması geriktiğini vurgulayan Hollandalı yıldız, "Rotasyon imkanı olmaz lazım. Bu yüzden bu forvetlerin (Batshuayi) kaliteli forvetlerin olması çok doğal bir durum. Baskı da illa olacak çünkü Beşiktaş gibi bir takımın forveti olmak baskıyı getirir. Zaten bir forvet olarak kulüp bana yatırım yapıp beni seçiyorsa ben gol atmak zorundayım. O yüzden gol atma baskısı her şeyden bağımsız çok doğal bir süreç olmak zorunda. Kariyerimde iyi goller attım, öyle düşünüyorum. Burada da Beşiktaş'ta da kalbimle oynayarak, savaşarak ciddi anlamda skora katkı vermek için ne gerekiyorsa yapacağım. Tabii ki takım olarak iyi olmamız, önde oynamamız lazım. Takıma elimden geldiği kadar yardım edeceğimi biliyorum." şeklinde konuştu.

"Batshuayi bence çok iyi bir oyuncu"

Beşiktaş'ta geçtimiğimiz sezon forma giyen ve zaman zaman eleştirilerin hedefi olan Michy Batshuayi'nin peformansını da değerlendiren Weghorst, "Batshuayi'nin şansının kötü olduğunu biliyorum. En az 6-7 topunun direklere takıldığını biliyorum. Bence çok iyi bir oyuncu, kaliteli bir oyuncu. Geçen sene burada olmadığım için onun hakkında yorum yapmam doğru olmaz. Ama ben onun iyi bir oyuncu olduğunu ve şanssız bir sezon geçirdiğini düşünüyorum." dedi.

"Taraftarın hediyelerinin karşılığı olarak kupalar kazanacağız"

Beşiktaş taraftarına vermek istediği mesaj sorulan 29 yaşındaki futbolcu, "Saha içindeki ve saha dışındaki karakterim aslında çok benzer. Ben net bir insanım, duygusal bir insanım. Saha içinden bahsedecek olursak takım için her şeyini veren, başarı için sürekli savaşan, sürekli tüm enerjisini sarf eden biriyim. Saha dışında da benzerim. Öncelikli hedefim iyi bir insan olmak. Ardından iyi bir baba olmak, 2 kızım var üçüncüsü geliyor yolda. Taraftarın buraya gelmemdeki etkisi büyük oldu. Beşiktaş için ne gerekiyorsa ne kadar gücüm varsa hepsini sahada onlara başarılı bir Beşiktaş göstermek istiyorum. Hediye karşılığı olarak kupalar kazanacağız, şampiyonluklar kazanacağız ve beraber sevineceğiz. Harika başlayan bu iletişim ağı bence unutulmaz bir yıllar daha da kuvvetlenecek bunu söyleyebilirim onlara." ifadelerini kullandı.

Senin için hazırladığımız haberler