Canlı yayında açıkladı: "Falcao'dan o dönem vazgeçme nedenimiz..."

28.07.2019 - 13:18 | Son Güncellenme: 28.07.2019 - 16:18

Canlı yayında açıkladı: "Falcao'dan o dönem vazgeçme nedenimiz..."

Galatasaray'ın eski yöneticilerinden Levent Nazifoğlu, sarı-kırmızılıların gündemine dair dikkat çeken açıklamalar yaptı. Görev yaptığı dönemde Radamel Falcao ile ilgilendiklerini söyleyen Nazifoğlu, "Seyirci baskısı çok fazla, Diagne'yi aldırdılar şimdi istemiyorlar.Yönetim ve başkanların üstünden kamuoyu baskısını kaldırmak lazım" açıklamasını yaptı.

Radyospor'da Gün Ortası programında Emrah Karalinç'in canlı yayında sorularını yanıtlayan Levent Nazifoğlu'nun açıklamaları şu şekilde:

Levent Nazifoğlu: "Diagne'nin takıma katılmasında yanlışlık vardı"

Galatasaray'ın şu an Diagne'yi satmasında bir yanlışlık yok. Ama takıma gelmesinde bir yanlışlık vardı. Adaptasyondan çok, Diagne tipi oyuncuların top alması gerekiyor. Galatasaray oyun yapısına uygun mu? O önemli. Klasik santraforlar top alamadığı için zorluklar yaşıyor. Yaşayacaklardır.

"Galatasaray'ın kadrosu Şampiyonlar Ligi için yetersiz"

Galatasaray'ın özlediği beklediğinden çok kimleri alabileceği önemli. Alınabilecek en iyi isimlerden biri Falcao. Tabi ki maliyetli bir futbolcu. Maliyetinin yüksek olması takım içindeki dengeleri bozacaktır. Yönetim kurulu, scout ekibi ve hocalar FFP doğrultusunda çalışmalar yapıyor. Kısıtlı bütçeyle transfer yapıyorlar. Galatasaray'ın Şampiyonlar Ligi için kadrosu yetersiz.

Jimmy Durmaz ve Şener yorumu

Jimmy Durmaz hamle oyuncusu ve rotasyonda kullanılabilir. Kendisine çok büyük misyon yüklememek lazım. Takımda olması yoğun maç programında mutlaka katkı verecektir. Şener Özbayraklı da 11 oyuncusu değil. Fenerbahçe'deki son dönemki görüntüsüyle yeterli değil. Ama iyi bir hamle oyuncusu, rotasyon oyuncusu olabilir.

"Babel transferde güzel hamle"

Ryan Babel transferinden memnunum. Hem skora katkısı hem de ileride top tutmasıyla, asistleriyle Galatasaray'a fayda sağlayacaktır. Futbolcuya göre çok büyük maliyeti olmadı. Babel hamlesinin güzel bir hamle olduğunu düşünüyorum.

"Seri, Terim'in elinde daha değerlenecektir"

Seri de aynı şekilde. Ne kadar konsantre olacağı çok önemli. Futbolcunun özel yaşantısını bilmiyorum. Sürpriz de olabilir, çok iyi de çıkabilir. Kumaş olarak kaliteli bir kumaş bence. Fatih Terim'in elinde de daha değerli hale gelecektir.

"Sonraki yönetimler daha ağır sorunlar yaşayacak"

Para piyasası marketinde zaten daha değişiğini beklemek hayalcilik olurdu. 2 sene o andaki yöneticilere nefes aldıracak. Ama sonraki yönetimler daha ağır haliyle sıkıntı yaşayacaklardır. Galatasaray olarak değil, Türk futbolu olarak değerlendirdiğimde bütün kulüpler iflas etmiş durumda. Seyirci baskısı çok fazla, Diagne'yi aldırdılar şimdi istemiyorlar.

"Yönetim ve başkanların üstünden kamuoyu baskısını kaldırmak lazım"

Şimdi Falcao'yu istiyorlar. 3 yıllık kontrat istiyor. Falcao'yu yakından tanıyorum. Benim dönemimde de ilgilenmiştik. Kamuoyu baskısı var ve Şampiyonlar Ligi olduğu için yönetim almak zorunda hissediyor. Ama Falcao, bu seneden sonra ne yapar? Bunları düşünemiyorsunuz orada olunca. Yönetim ve başkanların üstünden kamuoyu baskısını kaldırmak lazım. İlerleyen yıllarda yönetimler yeni yapılandırmalara muhtaç hale gelecek.

Falcao transferinden neden vazgeçmişlerdi?

Bize menajerler vasıtasıyla böyle bir teklif gelmişti. Sakatlığı yeni bittiği için gündemimizden düşmüştü. Galatasaray, şampiyon olsun istiyoruz. Bu formayı giyen herkese destek olmakta fayda var. Galatasaray'a şans verilmediği dönemde şampiyon olduk. Genlerimizde başarıya ulaşmak var.

Senin için hazırladığımız haberler